Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
vidpovidi-gosi_2.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
658.94 Кб
Скачать

19.5Інформація та звітність про стан оп на підприємства.

Роботодавець зобов'язаний інформувати працівників або осіб, уповноважених на здійснення громадського контролю за дотриманням вимог нормативно-правових актів з охорони праці, та Фонд соціального страхування від нещасних випадків про стан охорони праці, причину аварій, нещасних випадків і професійних захворювань і про заходи, яких вжито для їх усунення та для забезпечення на підприємстві умов і безпеки праці на рівні нормативних вимог.

Працівникам та/або їхнім представникам забезпечується доступ до інформації та документів, що містять результати атестації робочих місць, заплановані роботодавцем профілактичні заходи, результати розслідування, обліку та аналізу нещасних випадків і професійних захворювань і звіти з цих питань, а також до повідомлень, подань та приписів органів державного управління і державного нагляду за охороною праці.

Органи державного управління охороною праці у встановленому порядку інформують населення України, працівників про реалізацію державної політики з охорони праці, виконання загальнодержавної, галузевих чи регіональних програм з цих питань, про рівень і причини аварійності, виробничого травматизму і професійних захворювань, про виконання своїх рішень щодо охорони життя та здоров'я працівників.

На державному рівні ведеться єдина державна статистична звітність з питань охорони праці, форма якої погоджується спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади з нагляду за охороною праці, професійними спілками та Фондом соціального страхування від нещасних випадків.

Білет 20

1. Основні ф-ії упр-ня, їх хар-ка і взаємодія.

Ф-я упр-ня – особливий вид упр-ої діяльності, що являється результатом процесу поділу та спеціалізації праці.

Планування – проектування, розвертання вир-го процесу у просторі і часі з метою досягнення цілей орг-ії при найбільш еф-му викор ресурсів орг-ій. Планування є первісною ф-єю упр-ня, оскільки прийняті в процесі її реалізації рішення визначають характер здійснення всіх інших ф-ій. Мета планування полягає в створенні сис-ми планових док-ів, які визначають зміст та певний порядок дій для забезпечення тривалого існування орг-ії.

Організація – ф-ія упр-ня, в межах якої здійснюється розподіл робіт поміж окремими робітниками та їх групами та узгодження їх діяльності. Реалізація ф-ії орг-ії здійснюється у процесі орг діяльності. Орг діяльність – процес, за доп якого керівник усуває безладдя, невизначеність та конфлікти між людьми щодо роботи і створює середовище придатне для їх спільної діяльності. Осн складовими орг д-ті є:

- розподіл праці;

- групування робіт у певні блоки – департаменталізація;

- підпорядкування кожної групи керівникові, який отримує необхідні повноваження – делегування повноважень;

- визнач к-ті роб-ів, безпосередньо підлеглих даному менеджеру – встановлення діапазону контролю;

- забезп-ня гориз та вертик координації робіт – створення механізмів координації.

Мотивація – процес спонукання себе та інших працівників до дій, спрямованих на досягнення особистих цілей або цілей орг-ії.

Контроль – система мір перевірки відповідності раельного ходу вир-ва плановим показникам, дотримання норм, правил, стандартів, що регламентують хід процесу. Частота контролю залежить від тривалості вир-го циклу. Виділ 3 етапи: 1) вимірювання реальних процесів; 2) порівняння результатів реального виконання із встановленими стандартами; 3) реакція на порівняння (коригуючі дії або зміна стандартів).

2. Як розраховувати норми часу на н\р роботи механізмів циклічної дії

Норми часу на н\р роботи встановлюються в хвилинах чи секундах на одну тону вантажу . У якості нормоутворюючих факторів використовують вид вантажу, спосіб та механізми виконання н\р робіт . Норма часу на н\р роботи відрізняється від норми часу прстою автомобіля , оскільки враховує лише витрати на н\р роботи , в той час як норма часу простою враховує ще і час оформлення документів та інших підготовчо заключних операцій.

Час на навантаження 1 т вантажу : Тнр= 1/We

Час на навантаження авто: Тнравто= q×γ/We

Технічна продуктивність механізмів циклічної дії розраховується:Wn= 3600×gn/Тц , де gn- норма підйому, тобто кількість вантажу, що піднімається за 1 цикл. Тц- тривалість циклу

Експлуатаційна швидкість: We=Wт×Кив, Де Кив – коефіцієнт використання механізму в часі

Теоретична продуктивність: Wтеор= Wт/Кз, де Кз- коефіцієнт використання авто по завантаженню

Кз= gп/gн, gн –нормальна вантажопідйомність авто.

Цикл автокрану:Тц= Тзв+Тпв+Тпзв+Тов+Твв+Тпсб

Тзв- час застропи вантажу, Тпв- час відстрочки вантажу, Тпзв – час повороту стріли з вантажем,Тов- час опускання вантажу, Твв- час відстрочки вантажу, Тпсб- час повороту стріли без вантажу.

Тп(о)в=60×h/V+Трс, h – висота підняттяV- швидкість підняття Трс- час розгону ,сповільнення

Тпзв(пбв)=60×α/(360×n)+ Трс

Цикл автозавантажувача: Тзахв+Терем+Тпв+Твід+Т опуск+Т пбв

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]