Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
vidpovidi-gosi_2.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
658.94 Кб
Скачать

9.1. Фінансова санація та банкрутство:

Санація в досудовому порядку передбачає розробку відповідальності плану, що вкл.: 1. результати аналізу фін-госп. дія-сті; 2. розробка заходів щодо виходу з кризи; 3. визначення потреби в коштах для здійсн.санації; 4. визнач джерел фінансування санації; 5. оцінка ефективності санації. Порядок ведення справи про банкрутство: 1. заява кредиторів щодо відкриття справи; 2. розгляд заяви про банкрутство і призначення розпорядника майна; 3. аудит перевірка; 4. проведення зборів кредиторів, на якому приймається рішення або проведення санації в судовому порядку або мирова угода або ліквідація. Мирова угода – процедура досягнення домовленості банкрута та кредитора щодо пролонгації строків погашення боргів або зменшення %. Борги в результаті ліквідації підпр погаш в наст порядку: 1.покриваються витрати з веденням суду; 2. погашення заборг по ЗП перед працівниками; 3. погаш боргів перед бюджетом і фондами; 4. погаш боргів перед кредиторами, забезпечені заставою; 5. погаш боргів перед кредиторами, не забезпечені заставою; 6. погаш боргів перед акціонерами.

9.2. З яких елементів складається процес праці:

Трудовий процес – це сукупність дій виконавця на робочому місці, пов’язаних з його вироб завданням. Елементи праці:

  1. трудова дія (рух) – одноразове переміщення рук, ніг, тулуба робітника в процесі праці.

  2. трудовий прийом – найменша частина переходу, що має цільове призначення.

  3. перехід – частина операції, яка ха-ся незмінністю технологічного процесу або поверхні, яка обробляється.

  4. операція – закінчена частина трудового процесу, що ха-ся незмінністю роб місця, складу виконавців та обладнання.

9.3. Особливості використання матриці клієнт-асортимент в плануванні дія-сті під-ва:

Клієнт

кніазіабуд

Центр буд

Буд альянс

Київміськбуд

Моноліт

Комбінат будіндустрії

Будмакс

Всього

Питома вага,%

Послуга

Вант перевез борт авто

+

- +

+ +

+ -

5

28

Вант перевез самоскидами

+

+ -

+ +

- +

5

28

Вант перевез цементовозами

+

- -

- -

- +

2

11

Вант перевез вапно возами

-

- -

+ -

- -

1

6

Вант перевез авто бетонозмішувачами

+

+ -

+ -

+ -

4

22

Оренда автомобілів

-

- -

- -

- +

1

6

Всього

4

2 1

4 2

2 3

18

Питома вага

22

11 6

22 11

11 17

100

«+» - підпр користується даною послугою; «-» - підпр не користується даною послугою.

Вертикальні графи показують важливість клієнтів (якою кількістю послуг вони корист).

Горизонтальні графи - важливість наших послуг для клієнта. Матриця може заповнюватися натуральними показниками (для того, щоб визначити план ви-ва і виробн програму по кожному з клієнтів і по видам дія-сті) та вартісними показн (наприклад, по виручці від кожного з клієнтів та від кожного виду дія-сті, по витратам тощо).

Задача 9:

Методологія прийняття раціональних управлінських рішень:

1-й етап) визначення цілі організації (АТП). Вірно та згідно з законами менеджменту розподілити премію. 2) виявл проблеми в процесі досягнення цих цілей. Всі працівники структурного підрозділу займалися роботою різної складності, всі працівники мають різний стаж роботи та кваліфікацію.3) дослідж проблеми та постановка діагнозу. За допомогою нормування праці виявити частку досягнень в роботі кожного робітника. Визначитися зі стажем цих робітників. 4)пошук розв’язання проблеми. Спочатку проаналізувати за виробітком, а потім зробити і аналіз за стажем роботи. 5) Оцінка всіх альтернатив та вибір найліпшої з них. Я пропоную вибрати з можливих варіантів такий: по-перше, потрібно виплатити більшу частку премій тим, хто найбільш успішно виконав роботу не залежно від стажу, але, якщо робітник зі стажем виконав такий же обсяг робіт, що і робітник без стажу, то перевагу потрібно надати робітнику зі стажем. На мій погляд в першу чергу потрібно заохочувати тих, хто займає безпосереднє та найголовніше у виробничому процесі. Я пропоную розподілити премію, виходячи з якісної роботи, наприклад, при виконанні 50% роботи працівником, який не має великого досвіду роботи, при виконанні 2 працівником на 30% зі стажем 5 років, 3-й на 15% стаж 10 років, 4-й на 5% стаж 15 років заплатити відповідно: 40%, 35%,15%,10%. 6) узгодження рішення в організації. Оформлення відповідного письмового пояснення вибраного варіанту рішення там з відповідними бухгалтерськими розрахунками. 7) затвердження рішення. Рецензування керівником та головним бухгалтером. 8) підготовка до діяння рішення. Підготовка відомостей та отримання премії. 9) управління застосування рішення. Сам процес виплати. 10) перевірка ефективності рішення. Перевірка даного рішення буде здійснена шляхом виконання іншого обсягу робіт цими працівниками.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]