Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
vidpovidi-gosi_2.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
658.94 Кб
Скачать

12.3. Обґрунтування стратегії маркетингу розвитку фірм.

Планування маркетингу включає наступні розділи: 1. Зведення контрольних показників: показники контролю являються специфічними для кожного виду плану. При оперативному плануванні розрах поточна рентабельність, при перспективному – перспективна рентабельність. 2. Оцінка маркетингової ситуації. 3. Оцінка ризиків фірми. 4. Перелік задач і проблем, оцінка їх своєчасності і доцільності. 5. Опис стратегії маркетингу. 6. Складання програми дій. 7. Обґрунтування бюджету. 8. Обґрунтування виду і порядку контролю. При плануванні керуються стратегією маркетингу – це логіка за допомогою якої здійснюється реалізація товарів. Стратегія маркетингу здійснюється по комплексу маркетингу і по затратах маркетингу.

Задача.

1. Розмір під-ва – 5 мікроавтобусів – мале під-во. 2. Різновид дія-сті – пас перевез. 3. Складність продукції – складна. 4. Географ розташ – не має значення для клієнтів. Я вважаю прийнятним лінійну структуру управління. Вона ха-ся простотою, зрозумілістю взаємних ланок та працівників управління, вимагає високої компетенції керівника.

Д иректор Менеджер

Бухгалтер Газ1 Газ2 Газ3 Газ4 Газ5

12.5. Обовязкові медичні огляди працівників:порядок,терміни проведення та фінансування

Роботодавець зобов'язаний за свої кошти забезпечити фінансування та організувати проведення попереднього (під час прийняття на роботу) і періодичних (протягом трудової діяльності) медичних оглядів працівників, зайнятих на важких роботах, роботах із шкідливими чи небезпечними умовами праці або таких, де є потреба у професійному доборі, щорічного обов'язкового медичного огляду осіб віком до 21 року. За результатами періодичних медичних оглядів у разі потреби роботодавець повинен забезпечити проведення відповідних оздоровчих заходів. Медичні огляди проводяться відповідними закладами охорони здоров'я, працівники яких несуть відповідальність згідно із законодавством за відповідність медичного висновку фактичному стану здоров'я працівника. Порядок проведення медичних оглядів визначається спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади в галузі охорони здоров'я.

Роботодавець зобов'язаний забезпечити за свій рахунок позачерговий медичний огляд працівників:за заявою працівника, якщо він вважає, що погіршення стану його здоров'я пов'язане з умовами праці;за своєю ініціативою, якщо стан здоров'я працівника не дозволяє йому виконувати свої трудові обов'язки.За час проходження медичного огляду за працівниками зберігаються місце роботи (посада) і середній заробіток.

Білет 13

1. Оподаткування підприємств автомобільного транспорту.

Порядок оподаткування прибутку визначає ЗУ про оподаткування прибутку підприємств. Об’єктом оподаткування є прибуток, який визначається шляхом зменшенням суми валових доходів на суму валових витрат і амортизаційних відрахувань по основних засобах і нематеріальних активах. Валовий дохід - це сума доходу платника податку від усіх видів діяльності в грошовій, матеріальній або нематеріальній формах. Дохід виникає при першій з подій або при виставленню рахунків за відвантажену продукцію, надані послуги, виконані роботи, або при отриманні авансу за ще не відвантажену продукцію (на не надані послуги, на не виконані роботи). Валові втирати охоплюють будь-які сплачені або нараховані витрати у зв’язку з підготовкою, організацією, введенням в виробництва, продажем продукції (робіт, послуг). Як і валові доходи, валові витрати виникають при першій події при їх нарахуванні або сплаті і можуть мати грошову, матеріальну і не матеріальну форми. Прибуток оподатковується за ставкою 25% до об’єкта оподаткування.

Порядок стягнення ПДВ регламентує ЗУ про ПДВ. Доданою вартістю живої праці, яка приєднується до уречевленої у процесі виготовлення продукції чи надання послуг. Уречевлена праця вимірюється вартістю використаних матеріалів, сировини, електроенергії, запасних частин тощо протягом певного періоду. До неї відноситься також частина вартості основних засобів і нематеріальних активів у вигляді амортизаційних відрахувань здійснених протягом цього ж періоду. Вартісною оцінкою живої праці є прибуток та ЗП з нарахуваннями на неї. Отже, ПДВ – це податок на прибуток і ЗП з нарахуваннями. Його сума за діючою сьогодні ставкою 20%. На практиці використовують непрямий метод, суть якого полягає в наступному. Дохід (Д) можна представити як суму вартості уречевленої і живої праці: Д=М+(ЗП+П), де М – матеріальні витрати. З даної формули можна визначити додану вартість через виручку і матеріальні витрати: ЗП+П=Д-М. Тоді ПДВ=0,2*Д-0,2*М. Відповідно до ЗУ про ПДВ зменшуване 0,2Д – називають податковим забов΄язанням, а від’ємник 0,2 М – податковим кредитом. Як і у випадку податку на прибуток податкове забовязання та податковий кредит виникають при першій події: надходженні (списанні) коштів або відвантаженні продукції (отриманні матеріалів).

Прибутковий податок стягується відповідно до Декрету Кабінету Міністрів України «Про прибутковий податок із громадян». Обєктом оподаткування є доходи одержані працівниками підприємства, як в грошовій так і в натуральних формах. Ставки для оподаткування визначає відповідно прогресивна шкала. ЗП в сумі 18 грн не оподатковується. До інших податків відносяться акцизний збір, мито, податок із власників транспортних засобів, комунальний податок та інші. До пенсійного фонду перерахов. суми нарахувань на ЗП і утримань з неї. Нарахування на ЗП становлять 32% від суми фактичних витрат на оплату праці найманих працівників. Із заробітку працівника, що не перевищує 150 грн на місяць, утримуються внески до пенсійного фонду в розмірі 1 % заробітку. Якщо ж місячний заробіток перевищує 150грн, то утримання рахуються за ставкою 2%. До фонду соц. Страхування підприємства перераховують внески на обов’язкове страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності і витратами, обумовленими народженням та похованням; на випадок безробіття; на страхування від нещасних випадків на виробництві. Базою для нарахування цих внесків також є сума фактичних витрат на оплату праці. Ставка нарахувань до фонду соц. страхування у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю працівників підприємства і витратами, обумовленими народженням та похованням, становлять 2,5%, а утримань із заробітку, що не перевищує 150грн на місяць – 0,25%. Якщо місячний заробіток перевищує 150грн то ставка утримань підвищується на 0,5%. Нарахування на фонд соц. страхування на випадок безробіття налічується за ставкою 2,5%, а утримання-за ставкою 0,5% від нарахованої ЗП незалежно від її рівня. Внески на обов’язкове державне соц. страхування від нещасних випадків рахуються за ставками від 0,2 до 13,8% у залежгості від класу і професійних ризиків.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]