Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
vidpovidi-gosi_2.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
658.94 Кб
Скачать

3. Основні принципи відображення виробництва продукції

При оцінці ефективності виробництва використовують два принципи:

І Принцип демократизації – заклечається в тому що виробнича програма розподіляються на виробничі елементи, а потім визначається пряма функція випуску даного елементу. Умовно це можна показати на прикладі: нехай підприємство має m- видів продукції (у1….уn кількість продукції), для якої потрібно n- видів ресурсів (х1…хn – кількість ресурсів ) В ЕА використовується виробнича функція , яка повязує вихідну продукцію з ресурсами F(х,у, а)≠0 де а – константа , яка повязує продукцію з ресурсами. Виробнича функція записується у вигляді витрат та фукції випуску.

ІІ Принцип композиції – дозволяє будувати складні системи на базі моделей виробничих елементів. При цьому використовується балансове співвідношення використання будь- якого ресурсу. Модульний принцип , який враховується при цьому , передбачає , використання сировини має бути не більше ніж сумарний обсяг запасів наявної сировини у виробництві та можливі надходження сировини ззовні . Для опису використовують два види моделей: лінійну – у=а + та степеневу у = в + П

Моделювання господарської діяльності економічних об’єктів З точки зору ТЕА підприємство розглядається як перетворювач ресурсів . Для ефективного в-ва теба мати природні та трудові ресурси , а також засоби виробництва. Задачами ЕА є визначення оптимальних пропорцій ресурсів для вир-ва , виявлення ресурсів, за допомогою яких можна збільшити обсяг випуску продукції, встановлення раціонального розподілу цих ресурсів . Ці задачі вирішує процес моделювання, який включає 3 етапи: аналіз теоретичних закономірностей даного об’єкту та статистичних даних , організаційної структури , вибір методу моделювання діяльності, аналіз отриманих результатів.

Задача

Коефіцієнт покриття Кп= (ВК)/НА

Кппп. = 10031,2/9413=1,07

Кпкп =(10492,1+17,6)/9912,9=1,06

Необоротні активи є власністю підприємста (у підприємства достатньо кошті вдля покриття НА)

Коефіц. Автомомії Ка=( ВК)/ВБ – хар ступінь незалежності підриємстав від зони джерел

Капп=10030,2/10295,3-0,97

Какп= (10492,1+17,6)/10798,9=0,97

За звітний період 97% майна є власністю підприємства

Коефіцієнт заборгованості Кз= (КЗ)/ВК

Кзпп.=( 10,9+254,2)/10030,2=0,03

Кзкп=(7,5+281,7)/(10492,1+17,6)=0,03

На 1 грн. власних коштів припадає 0,03 грн запозичених.

20.5Відшкодування роботодавцем юридичним особам та державі збитків, завданих порушенням вимог з оп.

Роботодавець зобов'язаний відшкодувати збитки, завдані порушенням вимог з охорони праці іншим юридичним, фізичним особам і державі, на загальних підставах, передбачених законом.

Роботодавець відшкодовує витрати на проведення робіт з рятування потерпілих під час аварії та ліквідації її наслідків, на розслідування і проведення експертизи причин аварії, нещасного випадку або професійного захворювання, на складання санітарно-гігієнічної характеристики умов праці осіб, які проходять обстеження щодо наявності професійного захворювання, а також інші витрати, передбачені законодавством

Білет 21

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]