Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
vidpovidi-gosi_2.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
658.94 Кб
Скачать

1. Активи підприємства та управління ними.

Активи – це речовий вираз майна, яке викор підприємством для здій осн та доп функції для отримання прибутку. Необоротні активи – це активи, строк експлуатації яких більше 1 року. Основні засоби – фонди, що включають в себе будівлі, споруди, передавальні пристрої, машини та обладнання, ТЗ, ЕОМ, інструменти та господ. інвентар. по ОФ нараховується амортизація, яка вираж у вигляді зносу. ОЗ виражаються первісною, залишковою вартістю та зносом. Нематеріальні активи – це програмне забезпечення до ЕОМ, торгові марки, пакет документації на нову продукцію, право на використання природних ресурсів. Незавершене будівництво – це вартість робіт будівництва, реконструкції, модернізації об*єктів будівництва. Після завершення будівництва вартість збільшує ОЗ. Довгострокові інвестиції – це покупка довгострок цінних паперів, фінансування спільної діяльності, створення дочірніх підприємств з отримання прибутку, дивідендів не раніше 1 року. Дебіторська заборгованість – це заборгованість юридичної чи фізичної особи даному підприємству. Витрати майбутніх періодів – нарахування відпускних за наступний місяць, витрати на підписку газет. Готова продукція вважається реалізованою при її оплаті чи відвантаженні зі складу.

2. Які основні напрямки вдосконалення організації праці.

Організація праці – це комплекс заходів з раціонального використання потенційних можливостей працівника з метою досягнення високої продуктивності праці. 1.впровадження систем мікроелементних нормативів праці, які дозволяють автоматизувати процес проектування виробництва та розробки норм праці. 2. підвищення рівня інтенсифікації праці за рахунок викор раціональн методів виконання робіт, механізація та автоматизація трудових процесів. 3. розвиток соціальної мотивації праці та запровадження відносин та соціального партнерства між роботодавцями та робітниками.

Основні напрямки:

- вивчення та раціоналізація процесів праці - - вдосконалення кооперації праці - - поліпшення розподілу праці - - організація робочих місць - - організація обслуговування РМ - - нормування праці - - укріплення трудової дисципліни - - підбір, підготовка та підвищення кваліфікації кадрів - - матеріальне та моральне стимулювання - - поліпшення умов праці.

3. Планування витрат з автомобільної резини.

Шини можна умовно віднести до витратних матеріалів на автотранспорт, оскільки під час експл вони піддаються інтенсивному зносу (це обумовлено тим, що гума є нестійкою до стирання, зносу). При гарному стані ходової системи авто шини зношуються рівномірно, атому є можливість їхнього відновлення (це актуально для вантажних авто та автобусів, оскільки вартість таких шин є досить високою і значно вища за відновлення). Витрати на відновлення і ремонт шин: Вм = (Нш*Цш*nш*Lзаг)/(100*100), де Нш – норма відновлення опрацьованих шин і ремонт на 100 км пробігу. Цш – ціна шини. nш – кількість штн на авто, Lзаг – загальний пробіг авто з шинами однакового розміру. Також треба враховувати додаткові витрати на доставку, монтаж шин.

Задача 7. Методологія прийняття раціональних управлінських рішень.

1-й етап). Визначення цілі організації (АТП). Придбання АТП РС для здійснення вантажних перевезень по місту .2) Визначення проблеми в процесі досягнення цих цілей. Проблема в знаходженні та виділенні коштів, в можливості відсутності відповідного РС в продажі на даний момент, а чекати на нього не є вірним рішенням для підприємства, тому що воно не заробляє гроші в цей час. Оформлення відповідної документації. 3)Дослідження проблеми та постановка діагнозу. Виявити всі можливі резерви для придбання авто. Перевірка усіх можливих салонів, же можна придбати авто потрібної марки без затримки у часі за помірною ціною. Виявити та дізнатися про всі основні документи , які необхідні для запровадження в роботу нових авто. 4) Пошук розв*язання проблеми. Виплата вартості авто через власні або запозичені кошти, або частково власними, а частково запозиченими. підприємство може придбати вантажні авто на 4,5 тони на бензині та дизпаливі. Крім того, відомо, що авто на дизпаливі дорожче. 5) Оцінка всіх альтернатив та вибір найкращої. Залучити запозичені джерела, так як вони є більш дешевими на відміну від власних, а згідно з умовою підприємство не знаходиться на меді банкрутства, тобто може дозволити собі кредит. Підприємство може закупити бензинову вантажівку за ціною нижчою за дизельну, але краще залучити додаткові кошти і купити 2 авто на дизпаливі, бо як відомо дизавто є більш економними з точки зору використання палива. 6)Узгодження рішення в організації. розрахунок впливу та наслідків придбання даного РС з усіма випливаючими організаційними моментами. Сформувати звіт на основі бух. розрахунків. 7) Затвердження рішення. Рецензування керівниками. 8) Підготовка до задіяння рішення. Підготовка до перерахунку грошових коштів. 9) Управління застосуванням рішення. Перерахунок коштів на рахунок салону, де будуть придбані авто, сам процес придбання та доставки. 10) Перевірка ефективності рішення. Перевірка даного рішення буде здійснена шляхом виконання транспортної роботи та отримання відповідних результатів та можливість віддати кредит.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]