Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
vidpovidi-gosi_2.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
658.94 Кб
Скачать

3. Фактори які вивчають при еа.

ЕА – це система знань, пов’язаних з дослідженням ек. процесів і їх взаємозв’язку, що складаються під впливом об’єктивних економічних законів та факторів суб’єктивного характеру. ЕА вивчає зовнішні фактори(політичні, правові, економічні) та внутрішні(вибір стратегії, орг. Структура підприємства, маркетинг і т.д.)

Фактори діляться на 2 групи суттєві та несуттєві; основні та побічні.

В першу чергу досліджуються впливи суттєвих основних і визначаючих факторів, а інші фактори враховуються тоді, коли необхідно підвищити точність отриманих залежностей. При цьому враховують вартісні фактори. Далі враховується ступінь впливу встановлених факторів на госп. діяльнісь об’єкту, рои цьому використовують ЕК методи і моделі. Встановлюються математична залежність впливу факторів на госп. діяльність з метою прогнозування поведінки об’єкту в майбутньому.

Задача

Визначити потрібну чисельність промислово-виробничого персоналу авторемонтного заводу на основі вихідних даних:

Виробіток працівників визначається: Взаг=Qвир/псп , де Qвир – обсяг виготовленої продукції, грн..; псп – спискова чисельність персоналу.

Загальні витрати на ремонт МАЗ 500 Вмаз= 2600*7100=18460000грн.

Загальні витрати на ремонт двигунів Вдвиг=3200*2919=9340800грн.

Загальні витрати підприємства на ремонт Взаг= 18460000+9340800=27800800грн.

Необхідна чисельність робітників Впрац=27800800/42600=652 чол

25.5Підіймальні пристрої.Особливості безпеки при їх експлуатації.

Підіймальні пристрої в залежності від категорії, конструктивного оформлення і вантажопідйомності поділяються на дві групи. До першої групи належать підіймальні механізми і машини, що підлягають реєстрації в Державному комітеті України з нагляду за охороною праці і опосвідченню її представником. Це - крани всіх типів, вантажозахоплювальні пристрої, ліфти і підйомники номінальною вантажопідйомністю 50 т і вище, електричні талі і лебідки вантажопідйомністю від Юті вище. До другої групи, що не підлягають реєстрації, належать крани, підйомники і механізми з ручним приводом, поворотні крани і ті, що керуються з підлоги за допомогою кнопкового пульту (якщо вони є самостійними підйомними механізмами), автонавантажувачі і штабелеукладачі.

Вони експлуатуються, випробовуються і опосвідчуються відповідно до правил та інструкцій, розроблених на підприємствах, яким вони належать. Вантажопідіймальні крани обладнуються пристроями, що забезпечують безпеку праці: кінцевими вимикачами для автоматичної зупинки механізмів підіймання і пересування стріли крана, обмежувачами і покажчиками вантажопідйомності, гальмівними пристроями колодкового типу, протиугонними пристроями.

Всі вантажопідіймальні крани в процесі виготовлення проходять попередні і приймально-здавальні випробування, технічне посвід-чення перед пуском їх у роботу і періодичне - в процесі роботи.

Вантажопідіймальні крани обладнуються пристроями, що забезпечують безпеку праці: кінцевими вимикачами для автоматичної зупинки механізмів підіймання і пересування стріли крана, обмежувачами і покажчиками вантажопідйомності, гальмівними пристроями колодкового типу, протиугонними пристроями.Всі вантажопідіймальні крани в процесі виготовлення проходять попередні і приймально-здавальні випробування, технічне опосвід-чення перед пуском їх у роботу і періодичне - в процесі роботи.

Вантажні і пасажирські ліфти широко застосовують як в основному, так і в допоміжному виробництвах. Дозвіл на пуск ліфта в експлуатацію видає інспектор технічного нагляду.

Всі пасажирські і вантажні ліфти обов'язково обладнуються вловлювачами, які утримують кабіну від падіння при обриві троса, гальмом підйомної лебідки, контр-вантажем, дверними контактами, що виключають можливість руху кабіни при відкритих дверях, вимикачами, що зупиняють кабіну на поверхнях, обмежувачами вантажопідйомності і швидкості, кінцевими вимикачами

Білет 26

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]