Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
vidpovidi-gosi_2.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
658.94 Кб
Скачать

9.5. Служба оп під-ва:створення,функції,повноваження.

На підприємстві з кількістю працюючих 50 і більше осіб роботодавець створює службу охорони праці відповідно до типового положення, що затверджується Держнаглядохоронпраці. На підприємстві з кількістю працюючих менше 50 осіб функції служби охорони праці можуть виконувати в порядку сумісництва особи, які мають відповідну підготовку. На підприємстві з кількістю працюючих менше 20 осіб для виконання функцій служби охорони праці можуть залучатися сторонні спеціалісти на договірних засадах, які мають відповідну підготовку.Служба охорони праці підпорядковується безпосередньо роботодавцю.

Повноваження6 видавати керівникам структурних підрозділів підприємства обов'язкові для виконання приписи щодо усунення наявних недоліків, одержувати від них необхідні відомості, документацію і пояснення з питань охорони праці;

- вимагати відсторонення від роботи осіб, які не пройшли передбачених законодавством медичного огляду, навчання, інструктажу, перевірки знань і не мають допуску до відповідних робіт або не виконують вимог нормативно-правових актів з охорони праці;

- зупиняти роботу виробництва, дільниці, машин, механізмів, устаткування та інших засобів виробництва у разі порушень, які створюють загрозу життю або здоров'ю працюючих;

- надсилати роботодавцю подання про притягнення до відповідальності працівників, які порушують вимоги щодо охорони праці.

Служба охорони праці виконує такі основні функції:

1. Розробляє ефективну цілісну систему керування охороною праці, сприяє вдосконалюванню діяльності в цьому напрямку кожного структурного підрозділу й кожної посадової особи.

2. Проводить оперативно-методичне керівництво всією роботою з охорони праці.

3. Складає разом з структурними підрозділами комплексні заходи для досягнення встановлених нормативів безпеки, гігієни праці й виробничого середовища, підвищення існуючого рівня охорони праці, якщо встановлені нормативи досягнуті, а також вимог розділу «Охорона праці» колективного договору.

4. Проводить з працівниками вступний інструктаж з питань охорони праці.

Білет 10

10.1. Оборотні активи та управління ними.

Оборотні активи – це частина матер-х ресурсів підпр-ва, що викор-ся в процесі вир-ва за 1 виробничий цикл і повертається підпр-ву у вигляді грош.коштів.

Обігові фонди – виробничі запаси, готова продукція, товари, незавершене вир-во.

Фонди обігу – гр..кошти та їх еквіваленти, дебіторська заборгованість.

Осн-ми задачами управл-ня оборотними активами є: забезпечення безперервності процесу вир-ва, прискорення оборотності ОА, підвищення рентабельності ОА, мінімізація ризиків і витрат, пов’язаних з формуванням і використанням ОА.

Для забезп-ня безперервності процесу вир-ва необхідно сформувати окремі види активів у відповідності з обсягами госп-ї діял-ті підпр-ва і тривалістю його операц-го циклу.

Прискорення обертання загальної суми ОА досягає шляхом збільшення частки ОА з високою оборотністю (запаси сировини і матеріалів, по яких не створюються страхові резерви; запаси готової продукції, що користуються високим попитом; гр. кошти, які постійно знаходяться в постійному обороті) і зниження частки активів, що обертаються повільно (сезонні запаси сировини і матеріалів, запаси готової продукції, яка користується зниженим попитом; довгострокова та короткострокова дебіторська заборгованість; поточні фін-ві інвестиції строком більше 6 місяців).

Задача забезпечення підвищення рентабельності ОА досягається шляхом своєчасного викор-ня тимчасових вільних залишків гр. активів для формування ефект-го портфелю поточних фін-х інвестицій, що можуть принести підпр-ву прямий дохід у формі процентів або дивідендів, розміщення коштів на депозит.

Задача мінімізації ризиків і витрат, пов’язаних з формуванням і використанням ОА - недостатність вироб-х запасів веде до перебоїв у виробництві, зайвих витрат, недоотриманого доходу; наявність зайвих оборотних активів спричиняє зайві витрати щодо фінансування, недотримання частини доходу і прибутку.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]