Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
vidpovidi-gosi_2.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
658.94 Кб
Скачать

22.1. Міжособові комунікації. Перепони на шляху комунікацій (обумовлені сприйняттям, семантичні, невербальні, обумовлені поганим зворотним зв’язком, невмінням слухати).

Комунікація – обмін інформацією, її змістом між 2 і більше людьми, прац-ми з метою розв’язання певної проблеми. Міжособові комунікації – ті комунікації, які виникають між конкретними особами (прац-ми).

У процесі міжособистісних комунікацій можливі такі перепони:

- неповне сприйняття прац-ми інформації;

- несприйняття інформації;

- семантичні бар’єри, тобто перепони, викликані нерозумінням способів використання слів і словесних знаків;

- невербальні перепони, які виникають при використанні несловесних (невербальних) знаків: погляду, виразу обличчя, посмішки;

- поганий зворотній зв’язок (від підлеглих до керівника).

Усунути їх можна шляхом вдосконалення спілкування. Для цього треба: пояснювати та обгрунтовувати свої ідеї до початку їх передавання, бути сприйнятливим до потенційних семантичних проблем, слідкувати за власними жестами, позами, інтонаціями, бути уважним до почуттів ін прац-ів, враховувати соц-псих клімат у колективі, налагоджувати якісний зворотній зв’язок, допускати можливість дублювання ідеї, повідомлення, пояснення.

22.2 Як розрахувати відрядний заробіток водіям вантажних авто.Для розрахунку використовується формула: ,де Q - обсяг перевезень ( ), - відрядна розцінка за тонну ,Р- транспортна робота у ткм( ). - відрядна розцінка за ткм , - погодинна тарифна ставка

22.3 Транспортна задача.

Транспортна задача – специфічна задача лінійного програмування, що застосовується для визначення економічного плану перевезеннь однорідної продукції від постачальників до споживачів.Це план перевезень при якому задовольняються всі заявки та вартість перевезень буде мінімальною.ТЗ використовується з метою маршрутизації перевезень – це складання маршрутів руху рухомого складу, що дозволяє знизити непродуктивні пробіги авто, при цьому зменшити коефіцієнт пробігу авто та створення сітьової моделі.Для вирішення задачі маршрутизації проводимо класифікацію вантажу за групами, які є однорідними для перевезень на однотипному рухомому складі. Розвязок йде в 3 етапи:1.Замовник пропонує план – заявку на пнренвезення, тобто зведений план напрямку руху авто і величину їх вантажопідємності; 2. План-заявка замовника надходить до фахівця, який повинен побудувати оптимальний маршрут руху авто. Розвязок починається зі знаходження оптимального плану повернення порожніх авто; 3. З окремих їздок рухомого складу будується раціональний маршрут руху методом табличного зв'язку чи методом суміщених матриць.

Математична модель задачі має вигляд при обмеженнях , (j=1,n) , де – кількість продукції, що перевозиться від i–го постачальника до j–го споживача, -запаси продукції i–го постачальника, .-попит на продукцію j–го споживача. Якщо в ТЗ сума запасів дорівнює загальному попиту всіх споживачів, то така задача називається збалансованою або закритою.

Планом ТЗ називається будь-який невід'ємний розвязок системи даної обмежень ТЗ, який позначають матрицею . Оптимальним планом називають матрицю, яка задовольняє умови задачі та для якої цільова функція . Необхідною і достатньою умовою існування розвязку ТЗ є збалансованість, тобто

Задача

1. R=(ЧД-СВ-В-АВ) / (СВ-В-АВ) %

2. R=(ІОД-ІОВ) / (ІОВ) %

3. R=(ІншіД – ІншіВ) / (ІВ) %

4. R=(Прибуток) / (СВ+АВ+ІОВ+ІншіВ) %

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]