Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
GOS_KZAMEN.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
15.09.2019
Размер:
716.29 Кб
Скачать

19. Змоделюйте етап засвоєння умінь та навичок з теми „я-клієнт банку” для учнів середньої загальноосвітньої школи

20. Запропонуйте завдання для контрольної роботи різного рівня складності з теми “Витрати виробництва і прибуток”

Контрольна робота є обов'язковою частиною навчального процесу. Вона ​сприяє самостійному вивченню предмету і є однією з умов перевірки ​знань учнів та студентів. Для того, щоб учні з різною базою знань, та інтелектуальними здібностями змогли на максимальному рівні виконати контрольну роботу розробляють завдання з різним рівнем складності. У даному випадку ми пропонуємо завдання для контрольної роботи , які містять три рівні складності з теми “Витрати виробництва і прибуток” .

І рівень. Дати відповідь на запропоновані тести. Максимальна оцінка за виконання завдань з даного рівня (1 –3 бали)

1.З чого складаються витрати виробництва?

А)з витрат на придбання землі, найманої праці, капіталу і праці підприємців;

Б)витрати на придбання землі, будівель,найманої праці;

В)учі витрати, необхідні для отримання прибутку.

2.Як називають сукупність усіх явних витрат:

А)собівартістю;

Б)фондомісткістю;

В)калькуляцією

3.Як називають неявні витрати?

А)бухгалтерськими;

Б)економічними;

В)собівартістю.

ІІ рівень. Дати визначення запропонованим термінам.

(За правильні відповіді на питання з І рівня та ІІ рівня максимальна оцінка – 6 балів. Тобто за відповіді на даний рівень можна отримати 3 бали. Три правильні визначення оцінюються в один бал)

Витрати виробництва, нормальний прибуток, явні витрати виробництва, неявні витрати виробництва,прибуток(кількісний аспект), прибуток(якісний аспект),бухгалтерський прибуток, економічний прибуток,собівартість.

ІІІ рівень. Дати розгорнуті відповіді на запитання. Максимальний бал за виконання трьох рівнів – 9 балів. Тобто за дане завдання можна отримати 3 бали, кожне питання оцінюється в один бал.

Чим явні витрати відрізняються від неявних, а економічні витрати від бухгалтерських?

Що таке прибуток і яка його структура?

Які основні шляхи зниження витрат, зокрема витрат електроенергії у сім’ї ?

ІV рівень. Виконати поставлені завдання. Кожне завдання оцінюється в один бал.

Максимальня оцінка за виконання 4 рівнів – 12 балів.

Побудувати схему «Класифікація витрат виробництва»

Запропонувати два запитання з теми «Прибуток підприємства», які можна буде використати при створенні контрольної роботи за даною тематикою.

Дати відповідь на запитання : «Якою формулою можна виразити загальну прибутковість підприємства?»

Дана контрольна робота була розроблена за підручником С.В.Мочерного «Основи економічних знань».

21. Обґрунтуйте тематику та форми організації навчання для факультативних занять з економіки.

Це одна з ефективних форм диференційованого навчання, яка розрахована на розвиток пізнавальних інтересів, здібностей та формування професійної орієнтації учнів, оволодіння методами наукових досліджень.

За змістом навчальні факультативи бувають: із поглибленого вивчення предметів; вивчення додаткових дисциплін із набуттям спеціальності, міжпредметні факультативи. Залежно від дидактичної мети факультативи поділяються на теоретичні, практичні та комбіновані. Теоретичні факультативи проводяться з метою поглибленого вивчення складних теоретичних проблем, узагальнення та систематизації з кардинальних розділів чи тем предмета. Головним при цьому є постановка, висунення гіпотез, створення проблемних ситуацій, розробка проблемних завдань, самостійність розкриття проблем з використанням аналізу та синтезу, усвідомлення головного, істотного. Методи та прийоми при цьому можуть бути як традиційними (пояснення, розповідь, бесіда), так і частково-пошуковими, дослідними (уявний експеримент, формуючий експеримент, порівняння, співставлення).

Ефективність факультативного заняття значною мірою залежить від ступеня творчого управління вчителем цим процесом; використання проблемного підходу, раціонального поєднання форм і методів навчання; індивідуального підходу, здійснення професійної орієнтації учнів; зв'язку навчання з досягненнями науки та практики.

Практичні факультативні заняття проводяться з метою формування навичок і вмінь дослідницького характеру на основі поглиблення теоретичних знань. Учні при цьому виконують лабораторні роботи, навчальні завдання практичного спрямування. При цьому вчитель розкриває практичну значущість проблеми, що ставить учнів в умови пошуку шляхів її вирішення, здійснює керівництво, контроль і корекцію навчально-пізнавальної діяльності учнів; спільно з учнями обговорює результати заняття та підбиває підсумки. Особливого значення набувають завдання з альтернативними та прихованими даними; завдання на моделювання, які сприяють формуванню конструкторсько-технічних умінь учнів. Важливе значення мають завдання виробничого характеру, розв'язання яких підвищує інтерес учнів до професії.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]