Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
GOS_KZAMEN.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
15.09.2019
Размер:
716.29 Кб
Скачать

24. Проаналізуйте, які сфери професійної економічної діяльності потребують знань з психології, педагогіки та методики викладання економіки.

На мою думку, викладання економічних дисциплін, як професійне економічна діяльність потребує знань і з психологій, педагогіки та МВЕ. Психологія є основою педагогіки (наука ,що вивчає процеси виховання, навчання і розвитку особистості), а МВЕ є основою в циклі психолого-педагогічної підготовки бакалавра з економіки до практичної діяльності викладача в навчальних закладах різного типу. МВЕ дає відповідь, як саме, в який спосіб має діяти викладач, щоб основи економічних знань стали надбанням тих, хто вчиться. Складність полягає в тому, що викладач мусить не тільки забезпечити засвоєння учнями матеріалів з певних програм навчання, а й сформувати в них економічне мислення.

Педагогіка пов’язана з такими сферами економічної діяльності, як викладання економіки, економічна діяльність суб’єктів господарювання, фінансова діяльність та інші, тобто вона притаманна всім сферам де є потреба у спілкуванні із людьми, бо вона дає змогу простежити вплив закономірностей розвитку виробничих відносин, економічних процесів, навчання та виховання.

Психологія пов’язана з всіма сферами професійної діяльності , бо визначає закономірності розвитку психіки людини, які формуються та змінюються під час контакту з людьми. На сьогоднішній день актуальним є вивчення та залучення на виробництві або на підприємстві психології колективу, психології успіху, психології лідерства.

Таким чином, дані поняття пронизують всі сфери суспільного жаття та професійної діяльності людини і є важливими для вивчення та засвоєння.

25. Поясніть яку роль відіграють знання з психолого-педагогічних дисциплін в методиці проведення занять з економіки.

На сучасному етапі все більш актуальнішим стає питання виховання молодих кадрів . Формування нової людини, як спеціаліста, яке включає в себе гармонійне поєднання духовних цінностей, принципів моралі з розвитком професійних якостей – це необхідна умова сучасного здорового суспільства.

Знання психолого-педагогічних дисциплін в методиці проведення занять з економіки дуже важливе, так як ,забезпечує полегшення оволодіння системою наукових знань і розвиток розумових здібностей, визначають психологічно аргументовані технології навчання економічній грамоті, розвитку мислення, обґрунтовує умови ефективного перебігу процесу засвоєння знань, педагогічної взаємодії вчителів і учнів, що реалізується засобами спонукання дітей до самостійної та активної пізнавальної діяльності. Психолого-педагогічні дисципліни допомагають розвивати розум в процесі засвоєння знань, допомагають сформувати та розвивати економічну свідомість, економічне мислення, економічну поведінку. Також навички з психолого-педагогічних дисциплін формують економічне сприймання в умовах безпосереднього пізнання;внутрішню переробку — уявлення, розуміння, узагальнення і висновки, тобто опосередковане пізнання економічних реалій; дає змогу простежити вплив закономірностей розвитку виробничих відносин, економічних процесів, навчання та виховання.

Знання психолого-педагогічних дисциплін в методиці проведення занять з економіки допомагають правильно будувати виховний процес, освіту і навчання економіці людей різних вікових груп в освітянських закладах, організаціях та трудових колективах.

Весь педагогічний слугуватиме формуванню і розвитку інтелекту людини, особистості, творчих економічних здібностей, утвердженню у майбутньому професійному успіху.

ПРАКТИЧНІ ЗАВДАННЯ

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]