Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
GOS_KZAMEN.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
15.09.2019
Размер:
716.29 Кб
Скачать

3. Запропонуйте варіанти вибору та поєднання форми і методів навчання при викладанні однієї з тем за програмою курсу ,,Економіка,,

Для вивчення курсу «Економіка» для економічних профільних середніх учбових закладів пропонується програма ….

Для вивчення курсу доцільно поєднувати традиційні та нетрадиційні ФОН. Так, для викладення нового матеріалу можна обрати лекцію, оскільки така форма організації навчання допоможе подати максимальну кількість матеріалу.

Для узагальнення, систематизації та закріплення доцільно використовувати такі ФОН, як семінарські, практичні заняття, проводити олімпіади, конференції, ділові ігри тощо. На таких заняттях може відбуватися критичний аналіз творчих робіт учнів; обговорення доповідей та рефератів з заздалегідь визначених проблем тощо. Це заняття може носити як репродуктивний характер, на якому обговорюються питання минулої лекції, так і проблемний характер, що передбачає сумісне вирішення проблемних завдань економіки сьогодення, так і дискусійного характеру, коли кожен з учнів пропонує власне рішення проблеми і надає оцінку іншим рішенням. Семінар набуває творчого характеру, задля більш глибокого усвідомлення проблеми, що обговорюється, учні оперують інформацією, що отримана ними через відповідні засоби масової інформації: газета, радіо, телебачення тощо.

4.Запропонуйте зміст роботи на етапі узагальнення та систематизації знань учнів загально освітньої школи з теми «Банки.Банківська система»

Банком є установа, створена для притягнення грошових засобів і розміщення їх від свого імені на умовах повернення, платності і терміновості.

Банки приймають і розміщують грошові вклади, привертають і надають кредити, здійснюють розрахунки по дорученню клієнтів і банків-кореспондентів і їхнє касове обслуговування, вчиняють інші, не суперечні законодавству і передбачені їхніми статутами операції, починаючи від ведення рахівниці і кінчаючи наданням консультаційних послуг. Ці операції можуть проводитися як в карбованцях, так і в іноземній валюті. В той же час необхідно мати на увазі, що закон забороняє банкам здійснювати діяльність в сфері матеріального виробництва, торговлиматериальными цінностями, всіх виглядів страхування.

Як і в інших країнах, банки на Україні не відповідають по зобов'язанням держави, а держава по зобов'язанням банків, окрім випадків, передбачених законодавством, або коли банки і держава приймають на себе таку відповідальність.

Банківська система складається з двох блоків. Перший - НБУ. Другий блок - комерційні банки.

9. Обґрунтуйте (на прикладі) актуалізацію опорних знань при вивчені однієї з тем курсу «Основи економіки» за програмою р.Ф. Радіонової

За курсом Радіонової І.Ф. «Онови економіки» обрана тема «Валовий національний продукт та інші макроекономічні показники» при її розгляді мусимо розглянути наступне, Валовий національний продукт (ВНП) як засіб вимі­рювання загальної ринкової вартості. Структура ВНП за доходами та витратами. ВНП і ди­наміка національного виробництва. Використання ВНП у міжнародних зіставленнях. (Інші показники для оцінки загального стану еконо­міки: чистий національний продукт, національний дохід, сукупний особистий дохід.) виходячи з цього актуалізація опорних знань за даною темою містить: Проведення економічного диктанту для повторення та закріплення попередньої теми «Валовий національний продукт та інші макроекономічні показники».

Учням пропонується дати відповіді на такі питання:

1.Визначення ВВП.

2.Визначення ВНП.

3.Як можна визначити величину ВВП.

4.Формула дефлятора ВВП.

5.Чим ЧНП відрізняється від ВВП, формула розрахунку.

6.Визначення НД, формула розрахунку.

7.Визначення ОД, формула розрахунку.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]