Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Konspekt_po_BDR.doc
Скачиваний:
289
Добавлен:
16.08.2019
Размер:
9.82 Mб
Скачать

Спостереження і розбір дорожньо-транспортних ситуацій під час проїзду зупинок маршрутних транспортних засобів

Як відомо з Правил дорожнього руху маршрутні транспортні засоби (транспортні засоби загального користування) - автобуси, мікроавтобуси, тролейбуси, трамваї і таксі, що рухаються за встановленими маршрутами і мають визначені місця на дорозі для посадки (висадки) пасажирів.

Керуючи автомобілем у міських потоках, водій повинен знати особливості спільного руху з маршрутними транспортними засобами. ІД особливості визначають тактику руху і специфіку водіння. Випередження т обгін автобуса безпечніше виконувати після того, коли він зрушив з місця і набрав швидкості.

Проїжджаючи мимо зупинок маршрутних транспортних засобі (транспортні засоби загального користування) можуть виникнути наступі небезпечні дорожньо-транспортні ситуації:

  1. Автобус (мікроавтобус, тролейбус, трамвай), що стоїть на зупинці виконує посадку чи висадку пасажирів.

  2. Обмежений огляд, а отже, й невизначеність у поведінці пасажирів.

  3. Порівняно вузька проїзна частина (двосмугова дорога), тому ймовірність виникнення у пішохода бажання, якнайшвидше і перетнути, досить висока.

Щоб забезпечити безпечний проїзд зупинок маршрутних транспортних засобів (транспортні засоби загального користування), водій повинен під'їжджаючи до них. знизити швидкість. Необхідно також збільшити інтервал до маршрутного транспортного засобу, що стоїть на зупинці і бути готовим до гальмування при раптовій появі пішоходів.

Небезпечні ситуації при об'їзді автобусних і тролейбусних зупинок зумовлюються тим, що маршрутні транспортні засоби (транспортні засоби загального користування) на зупинці, з одного боку, є об'єктом притягання для поспішаючих пасажирів (див.мал.141), з другого - об'єктом, що закриває огляд водіям інших транспортних засобів.

Наїзд на пішохода можливий, як позаду, так і попереду автобуса (мал.143).

Мал.143 Можливий наїзд на пішохода а) попереду автобуса б) позаду автобуса

П

Мал.144 Контроль переднього звису

ід час об'їзду водій повинен тримати на контролі переднім звис автобуса (мал.144) і в разі появи за ним ноги пішохода, вжити необхідних заходів безпеки.

Водієві автомобіля, що рухається в потоці з трамваєм, доводиться зупинятися поблизу від зупинок, щоб пропустити пасажирів.

Н

Мал.145 Небезпечна ситуація при відкриванні дверей трамваю до повної його зупинки

ебезпечні ситуації при проїзді зупинок транспортних засобів загального користування найчастіше трапляються через низьку дорожню культуру пішоходів та водіїв, зокрема, відчинення дверей трамваїв до повної зупинки, може призвести до ситуації, зображеній на мал.145.

Наїзди на пішоходів на трамвайних зупинках часто спричиняють обмеженістю огляду (мал.146).

Мал.146 Можливий наїзд на - пішохода при закритій оглядовості зоні трамвайної зупинки

Особливістю для водіїв під час руху у і потоці з тролейбусам, необхідно водіям враховувати те, що рух тролейбуса, крім гальмування на зупинках, характеризується несподіваними пригальмовуваннями в місцях з'єднання контактного дроту та зниження швидкості на поворотах. Тому, рухаючись за тролейбусом, необхідно бути готовим до раптового гальмування.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]