Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Пособие Кацман.doc
Скачиваний:
141
Добавлен:
29.04.2019
Размер:
18.54 Mб
Скачать

2. Рухомий склад ремонтно-відбудовної летучки зв'язку

2.1. Ремонтно-відбудовна летучка зв'язку формується із наступ­них рухомих одиниць:

  • спеціально обладнаного пасажирського, суцільнометалевого ва­гона, призначеного для перевезення, відпочинку і організації харчуван­ня особового складу летучки. На дистанцію сигналізації та зв'язку в постійне користування виділяється один пасажирський вагон;

  • критого вантажного чотирьохосного вагона - одного на летучку зв'язку для зберігання і перевезення матеріалів та інструменту (за заявкою начальника дистанції сигналізації та зв'язку);

  • платформи чотирьохосної для перевезення обладнання і мате­ ріалів - одної на термін ремонтно-відбудовних робіт (за заявкою на­ чальника дистанції сигналізації та зв'язку);

  • дрезини ДКГ або АГМУ - одної на летучку зв'язку (за заявкою начальника дистанції сигналізації та зв'язку).

Рухомий склад, який знаходиться в ремонтно-відбудовній летучці зв'язку, повинен використовуватися суворо за призначенням.

3. Матеріальна частина ремонтно-відбудовної летучки зв'язку

3.1. Ремонтно-відбудовна летучка зв'язку повинна бути обладнана транспортними засобами, матеріалами, засобами механізації, інстру­ментом (додатки 1,2) за загальними фондами, які виділяє залізниця.

Забороняється використання не знижувального запасу матеріалів летучки зв'язку на роботи, які не пов'язані з ліквідацією наслідків аварій. Матеріали та інструменти зберігаються в вагоні-кладовій ле­тучки в межах норм, які встановлені цим Положенням.

  1. Начальники дистанцій сигналізації та зв'язку і старші елект­ромеханіки ремонтно-відбудовних летучок зв'язку зобов'язані сис­тематично перевіряти наявність матеріалів і приймати заходи для своєчасного їх поповнення.

  2. Поповнення ремонтно-відбудовної летучки зв'язку транспортними засобами, механізмами, обладнанням проводиться за заявкою начальника дистанції сигналізації та зв'язку через галузеву службу, а матеріалом, інструментом, інвентарем - через відділ матеріально- технічного забезпечення залізниці.

  3. Рухомі засоби летучок зв'язку повинні ремонтуватися:

  • на "заводах Укрзалізпрому - капітальний (КР-1 чи КР-2) ремонт пасажирських і вантажних вагонів, капітальний ремонт двигунів автодрезин;

  • на авторемонтних заводах Мінавтотранса України капітальний ремонт автомашин, буростовпоставів;

  • в вагомих депо - деповський (ДР-1) ремонт пасажирських і вантажних вагонів, переобладнання пасажирських вагонів.

Технічне, обслуговування і ремонт вагонів повинні здійснювати­ся згідно з вимогами ПТЕ залізниць України до рухомого складу.

4. Організація робіт ремонтно-відбудовної летучки зв'язку

  1. Аварійно-відбудовні роботи на лініях СЦБ та зв'язку органі­зуються негайно і в обсягах, які забезпечують відновлення дії СЦБ та зв'язку в найкоротші терміни, і проводяться безперервно до від­новлення тимчасового зв'язку, незалежно від годин доби, умов та інших факторів.

  2. Відправлення летучок зв'язку до місця робіт по відновленню ліній СЦБ та зв'язку проводиться за заявкою начальника дистанції сигналізації та зв'язку чином, який передбачено для руху відбудов­ них поїздів (дрезин), пожежних поїздів і допоміжних локомотивів в Інструкції з руху поїздів і маневрової роботи на залізницях України.

  3. Керівництво відбудовними роботами очолює начальник дис­танції сигналізації та зв'язку, який зобов'язаний:

  • організувати обстеження дільниці, яка була піддана розрусі, та визначити необхідність в матеріалах, механізмах і транспортних засобах, а також у додатковій робочій силі;

  • організувати телефонний і радіозв'язок з місцем відбудовних ро­біт для передачі повідомлень про руйнування в дистанцію, в галузеву службу і Управління автоматики, телемеханіки та зв'язку Укрзалізниці;

  • без затримки розпочати роботи по організації відновлення ліній СЦБ та зв'язку у відповідності з ПТЕ: проводи поїзного диспетчерсько­ го зв'язку; проводи колійного блокування; енергодиспетчерського зв'я­зку; електрожезлової системи; поїзного міжстанційного і стрілочного зв'язку; проводи телеуправління пристроями електрозабезпечення; про­ води магістрального зв'язку; інші проводи СЦБ та зв'язку.

При значних руйнуваннях лінії СЦБ і зв'язку повинні відновлю­ватися в два етапи - спочатку тимчасово, а потім капітально. В за­лежності від обсягів руйнувань залучати додаткову робочу силу, а при необхідності запитувати допомогу від галузевої служби чи Управління автоматики, телемеханіки та зв'язку Укрзалізниці.

4.4. Керівник ремонтно-відбудовної дільниці при виконанні ремонт­ них робіт на повітряних і кабельних лініях СЦБ та зв'язку повинен:

  • забезпечити хід виконання робіт у відповідності з затвердженим начальником дистанції сигналізації та зв'язку планом-графіком ремонт­ них робіт;

  • своєчасно забезпечити фронт ремонтних робіт необхідними ма­теріалами і обладнанням;

  • безпосередньо керувати ремонтними роботами, суворо дотриму­ватись вимог ПТЕ, Інструкції по сигналізації на залізницях України, Інструкції з руху поїздів і маневрової роботи на залізницях України, Правил техніки безпеки та виробничої санітарії в господарстві сигналі­зації та зв'язку залізничного транспорту і не допускати пошкоджень діючих пристроїв СЦБ і зв'язку;

  • докладати в чинні терміни керівництву дистанції сигналізації та зв'язку через чергового інженера дистанції сигналізації та зв'язку про виконання робіт.

  1. Пересування летучок зв'язку по фронту ремонтних робіт на лініях СЦБ та зв'язку в межах дистанції сигналізації та зв'язку чи межах залізниці, виконується по замовленню начальника дистанції сигналізації та зв'язку.

  2. В місцях тривалої зупинки летучок зв'язку повинен бути організований телефонний зв'язок з дистанцією сигналізації та зв'язку (черговим інженером дистанції).

"Положення про ремонтно-відбудовні летучки зв'язку на заліз­ничному транспорті ЦШ/4543, затвержене МШС 04.01.88 г.", вважа­ється втративши чинність.

Додаток 4

ЗАТВЕРДЖЕНО

наказом Укрзалізниці

від 5 липня 2000 р. № 18-ЦЗ

ІНСТРУКЦІЯ

по підготовці споруд колійного господарства

та об'єктів водопостачання до льодоходу і пропуску весняних

та зливових вод