Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Пособие Кацман.doc
Скачиваний:
141
Добавлен:
29.04.2019
Размер:
18.54 Mб
Скачать

Про результати перевірки стану організації роботи з питань безпеки руху

__________________________________________________________________

(найменування органу, яким призначена комісія)

Комісія у складі:

голова комісії __________________________________________________

(ПІБ) (посада, місце роботи)

членів комісії __________________________________________________

(прізвище, ім'я та по батькові) (посада, місце роботи)

провела в період з "___" _________ до "___" ____________ 200___ р.

перевірку стану роботи _________________________________________

_____________________________________________________________

(найменування підприємства)

з питань______________________________________________________

(указуються основні питання, які перевіряються)

I. Під час перевірки КОМІСІЯ ВСТАНОВИЛА:

1. Характеризується стан організації роботи з питань безпеки згідно з примірним переліком питань, наведених у додатку 1.

2. Дається оцінка виконання рекомендацій, запропонованих комісією під час попередньої перевірки.

II. Під час роботи КОМІСІЇ були усунені такі недоліки в роботі з питань безпеки, виявлені у ході перевірки

__________________________________________________________________

(наводиться перелік недоліків, які були усунені під час роботи комісії)

III. КОМІСІЯ РЕКОМЕНДУЄ:

Наводяться конкретні рекомендації щодо поліпшення стану безпеки, строки їх виконання та пропозиції стосовно притягнення до відповідальності посадових осіб, винних у невиконанні вимог безпеки.

З актом перевірки ознайомлений і один примірник отримав

_____________________________________________________________________

(посада керівника органу управління, що перевіряється) (підпис) (прізвище, ініціали)

Голова комісії __________ ____________________

(підпис) (прізвище, ініціали)

Члени комісії __________ ____________________

(підпис) (прізвище, ініціали)

Хід виконання рекомендацій, викладених в акті комплексної перевірки та наказах, виданих за результатами її проведення, повинні постійно контролювати працівники служб, на які покладена організація роботи з питань безпеки руху, та ревізори відповідних ревізорських апаратів.

Цільові перевірки - це перевірки на об'єктах, підприємствах, в організаціях, групі підприємств конкретних питань безпеки руху.

Їх здійснюють працівники служб безпеки руху, ревізорський склад протягом робочого дня, інколи - декількох робочих днів.

Після закінчення перевірок складають акт або видають припис установленої форми.

Ревізії господарств із питань безпеки руху поїздів здійснюють у такому порядку:

структурних підрозділів залізниць - один раз на рік дільничними ревізорами залізниць і вибірково ревізорами залізниць під час ревізії господарств;

господарств залізниць - один раз на рік апаратом головного ревізора з безпеки руху поїздів і автотранспорту залізниці відповідно до графіка, затвердженого начальником залізниці;

залізниць - один раз у два роки Головним управлінням безпеки руху та екології з проведенням контрольної перевірки в наступному році;

підприємств прямого підпорядкування Укрзалізниці - один раз у три роки Головним управлінням безпеки руху та екології Укрзалізниці з проведенням контрольної перевірки через півтора року.

Результати технічних ревізій і перевірок структурних підрозділів не пізніше одного місяця з часу закінчення мають бути розглянуті в колективах структурних підрозділів та в службах залізниці; служб - заступниками начальника залізниці у разі потреби.

Результати технічної ревізії та контрольної перевірки залізниці розглядає особисто начальник залізниці або особа, яка виконує його обов'язки.

При незадовільному стані безпеки руху в структурних підрозділах та службах залізниць проводять позачергові перевірки чи технічні ревізії з висновками й пропозиціями щодо покращення стану безпеки руху.

Оперативний контроль здійснюється на визначеному об'єкті, підприємстві, в організації, як правило, протягом одного дня в присутності керівника цього об'єкта:

- посадовими особами органів управління шляхом перевірки виконання заходів, передбачених основними нормативами з видачею відповідного документа;

- органами, які здійснюють нагляд за складанням акта або видачею припису встановленої форми щодо усунення виявлених під час перевірки недоліків.

Основна мета нагляду - суворе дотримання законодавства з безпеки руху поїздів.

Державний нагляд за безпекою руху поїздів на залізничному транспорті - це нагляд за додержанням об'єднаннями, підприємствами, установами, організаціями чинних актів законодавства, правил, норм, інструкцій, якими регламентовані вимоги безпеки руху поїздів на залізничному транспорті.

Державний нагляд за безпекою руху поїздів на залізничному транспорті покладено у Міністерстві транспорту та зв'язку України на Управління безпеки на транспорті, Державну адміністрацію залізничного транспорту України й їх органи на місцях: апарати головних ревізорів з безпеки руху поїздів на залізницях та дирекціях залізничних перевезень відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 04.03.97 N 204 "Про затвердження Порядку здійснення нагляду за забезпеченням безпеки руху на транспорті".

Для забезпечення нагляду за додержанням підприємствами та структурними підрозділами Укрзалізниці нормативних актів щодо безпеки руху та у разі виникнення загрози безпеці руху поїздів та життю і здоров'ю людей працівникам ЦРБ Укрзалізниці та працівникам РБ і УРБ надано право видавати припис.