Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Пособие Кацман.doc
Скачиваний:
141
Добавлен:
29.04.2019
Размер:
18.54 Mб
Скачать

5 Навчання персоналу методам відбудови

5.1 Навчання працівників району контактної мережі знанню при­строїв контактної мережі (теоретичному та практичному) методам та навичкам її відбудови проводиться начальником району контактної мережі. Для цього поблизу чергового пункту району контактної ме­режі повинен бути створений учбовий полігон на під'їзних малодіяльних коліях станцій або у спеціально відведених місцях. На поліго­нах або на повністю відключених і заземлених ділянках контактної мережі не рідше одного разу у два місяці в дні технічного навчання повинні проводитися тренування щодо використання та відпрацю­вання методів та навичок прискореної відбудови контактної мережі. З цією ж метою та для обміну досвідом повинні організовуватися змагання між бригадами.

5.2 Начальник дистанції електропостачання затверджує про­ граму та здійснює контроль за ходом навчання робітників районів контактної мережі і підвищенням їх майстерності, а також періоди­чно проводить аварійно-тренувальні збори.

5.3 Навчання робітників відбудовних поїздів знанню пристроїв контактної мережі і методам та навичкам відбудови проводиться робітниками дистанцій електропостачання періодично, але нерідше одного разу на рік, на теоретичних та практичних заняттях.

"Инструкцию о порядке восстановления поврежденной контакт-ной сети злектрифицированньїх железньїх дорог", затверджену МШС 23.08.86 р № ЦЕ/ 4420 вважати такою, що не діє на залізни­цях України.

Додаток 9

Структурна схема функціональної підсистеми Укрзалізниці

Сили і засоби реагування на надзвичайні ситуації на залізничному транспорті”

1. У режимах повсякденної діяльності та підвищеної готовності робота підрозділів Укрзалізниці щодо запобігання та реагування на надзвичайні ситуації здійснюється відповідно до:

1.1. Наказу Укрзалізниці від 03.01.2006 № 001-Ц "Про заходи щодо забезпечення безпеки руху в структурі Укрзалізниці" із змінами і доповненнями, внесеними наказом Укрзалізниці від 04.12.2006 № 474-Ц.

Цим же наказом затверджено такі нормативні документи:

Основні напрямки системи профілактичної роботи з питань без­пеки руху на залізницях України;

Положення про створення незалежної експертної групи та прове­дення технічної експертизи транспортних подій на залізницях України;

Положення про апарат безпеки руху поїздів і автотранспорту за­лізниці;

Положення про апарат безпеки руху поїздів і автотранспорту ді­льниці залізниці.

  1. Наказу Міністерства транспорту та зв'язку України від 14.09.2004 № 818 "Про затвердження Положення про Систему управління безпекою руху поїздів в Державній адміністрації залізничного транспорту України".

  2. Наказу Міністерства транспорту України від 16.10.2003 № 800 "Про затвердження Положення про класифікацію транспортних подій на залізничному транспорті України".

  3. Наказу Міністерства транспорту України від 16.10.2003 № 801 "Про затвердження та введення в дію Інструкції про порядок службового розслідування транспортних подій на залізницях України".

  4. Наказу Укрзалізниці від 15.06.2007 № 324-Ц "Про затвер­дження порядку надання приписів щодо усунення виявлених пору­шень безпеки руху, заборони експлуатації технічних засобів та ви­ конання робіт на залізницях та підприємствах, що входять до сфери управління Укрзалізниці".

  5. Наказу Укрзалізниці від 28.12.2007 № 640-Ц "Про затвердження Положення про Головне управління безпеки руху та екології Державної адміністрації залізничного транспорту України".

1.7. Наказу Укрзалізниці від 08.06.2007 № 312-Ц "Про затвердження та уведення в дію Інструкції зі службового розслідування випадків не­ санкціонованого втручання в діяльність залізничного транспорту Укра­їни та Положення про класифікацію випадків несанкціонованого втручання в діяльність залізничного транспорту України".

2. Для забезпечення режиму діяльності у надзвичайній ситуації або надзвичайному стані наказом Укрзалізниці від 15.06.2007 № 323-Ц створено оперативний штаб з ліквідації наслідків транспорт­них подій, стихійного лиха та інших надзвичайних ситуацій, а нака­зом Укрзалізниці від 19.06.2007 № 327-Ц затверджено Інструкцію про порядок Інформаційно-аналітичного забезпечення в Державній адміністрації залізничного транспорту України при виникненні над­звичайних ситуацій на залізничному транспорті та взаємодії з Мініс­терством транспорту та зв'язку України й іншими центральними ор­ганами виконавчої влади.

Відповідні оперативні штаби створено в об'єднаннях, на держав­них підприємствах, залізницях, у дирекціях залізничних перевезень та структурних підрозділах.

Ліквідація наслідків надзвичайних подій техногенного або при­родного характеру виконується спеціальними та спеціалізованими підрозділами згідно з Інструкцією з організації відбудовних робіт при ліквідації наслідків транспортних подій на залізницях України, затвердженою наказом Міністерства транспорту України від 27.04.2001 № 258, зареєстрованим у Міністерстві юстиції Украї-ни17.05.2001 за №422/5613.

Додаток 10

ЗАТВЕРДЖЕНО

Указом Президента України

від 6 серпня 2004 року N 873/2004