Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Пособие Кацман.doc
Скачиваний:
141
Добавлен:
29.04.2019
Размер:
18.54 Mб
Скачать

Оперативне повідомлення про випадок серйозного інциденту на Укрзалізниці

Надається Міністерству транспорту та зв’язку України

Класифікація порушення безпеки руху

Залізниця, дирекція залізничних перевезень

Станція, перегін, кілометр, пікет

Дата та час

Номер поїзда, тип, сполучення, локомотив

Обставини та причини випадку

Відомості по постраждалих

Відомості про вантаж

Відомості про втрату вантажу

№ аварійної картки небезпечного вантажу

Відомості про пошкодження рухомого складу

Відомості про пошкодження колії та інших споруд і пристроїв

Відомості про перерву у русі на ділянці

Відомості про задіяні відбудовні засоби, час відновлення руху та закінчення відбудовних робіт

Хто брав участь у розслідуванні

За ким віднесено випадок порушення безпеки руху

ЦРБ ______ ______

Підпис ПІБ

Довідку підготував черговий ЦРБ ______ ______

Підпис ПІБ

Телефон _________________

Оперативне повідомлення про інциденти та порушення на Укрзалізниці

Дата та час __________ № _______

Назва залізниці _______________________________________________

Короткий опис інциденту, порушення* ___________________________

Де, коли, що трапилось, класифікація інциденту, порушення ________

_________________________________________________________________________________________________________________________

Причина інциденту, порушення ________________________________

За яким господарством значиться інцидент, порушення* ____________

ЦРБ ________ _________

(підпис) (П.І.Б.)

Довідку підготував черговий по ЦРБ ________ _________

(підпис) (П.І.Б.)

Телефон _____________

У службовому розслідуванні причин й обставин транспортних подій зобов'язані брати участь як представники залізниці, у межах якої сталася транспортна подія, так і представники залізниць та підприємств, працівники яких причетні до цих подій. Повідомлення причетним до транспортної події повинно бути відправлено не пізніше 12-годинного терміну після її скоєння. Якщо представники залізниці, які причетні до транспортної події, не прибудуть протягом 36 годин із часу повідомлення та не повідомлять у 12-годинний термін після одержання повідомлення про можливу затримку, то розслідування проводиться без їх участі. Результати та висновки у цьому випадку є обов'язковими для всіх.

Катастрофи і аварії розслідують залізниці, дирекції залізничних перевезень, підприємства та структурні підрозділи залізничного транспорту за місцем їх скоєння, територіально.

Транспортні події, які виникли з вини працівників залізниць та підприємств інших держав, розслідують територіально за місцем їх скоєння згідно з Інструкцією про порядок спільних дій залізниць держав - учасниць Співдружності Незалежних Держав, Латвійської Республіки, Литовської Республіки, Естонської Республіки зі службового розслідування порушень безпеки руху в поїзній і маневровій роботі та враховують окремо за господарствами, дирекціями залізничних перевезень, залізницями, управліннями та головними управліннями Укрзалізниці відповідно до класифікації транспортних подій.

Випадки пошкодження технічних засобів сторонніми особами або підприємствами при виконанні робіт без погодження або випадки пошкодження технічних засобів унаслідок стихійного лиха або крадіжок, що підтверджено відповідними документами, розслідують та враховують як інші транспортні події за господарствами.

Якщо винуватцями інциденту чи порушення є працівники підприємства або структурного підрозділу іншої залізниці, то додаткові примірники акту разом з іншими матеріалами розслідування надсилаються на це підприємство, в структурний підрозділ, відповідну службу залізниці та в апарат головного ревізора з безпеки руху поїздів і автотранспорту залізниці та дільниці залізниці.

При розслідуванні транспортних подій, пов’язаних з перевезенням небезпечних вантажів, додатково складають акт форми БНВ-1, примірник якого наведений нижче, який зберігають у комерційній службі залізниці, де транспортна подія сталася, а у разі потреби додатковий примірник акту надсилають залізниці навантаження.

Форма БНВ-1

АКТ