Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Пособие Кацман.doc
Скачиваний:
141
Добавлен:
29.04.2019
Размер:
18.54 Mб
Скачать

Головне управління зв'язку, енергетики та обчислювальної техніки управління автоматики, телемеханіки та зв'язку

Затверджено наказом

УКРЗАЛІЗНИЦІ

від 09.06.1997 №23-Ц3

ПОЛОЖЕННЯ

про ремонтно-відбудовні летучки зв'язку на залізничному транспорті України

1. Загальні положення

1.1. Ремонтно-відбудовні летучки зв'язку в дистанціях сигналіза­ції та зв'язку утворюються і діють згідно з наказом Укрзалізниці від 09.06 1997 року №23-Ц3 з метою:

  • відновлення пристроїв зв'язку, повітряних і кабельних лі­ ній сигналізації, централізації та блокування (СЦБ) і зв'язку які були пошкоджені через стихійне метеорологічне лихо та інших причин, що визвало масове призупинення дії пристроїв зв'язку, сигналізації, централізації та блокування;

  • виконання трудомістких робіт з поточного і капітального ремонту повітряних і кабельних ліній СЦБ та зв'язку.

  1. Ремонтно-відбудовні летучки зв'язку за характером роботи підрозділяються на летучки для дільниць залізниць, які мають повітрянокабельні лінії СЦБ та зв'язку, і на летучки для дільниць залізниць, які мають кабельні лінії СЦБ та зв'язку.

  2. Вагони, моторейковий транспорт, автотранспорт, механі­зми, обладнання ремонтно-відбудовних летучок зв'язку знаходяться на балансі відповідних дистанцій сигналізації та зв'язку і обслуго­вуються за рахунок коштів експлуатаційних витрат і плану по праці цих дистанцій. При цьому вказані -вагони, монорейковий транспорт, автотранспорт, механізми, обладнання ремонтно-відбудовних летучок зв'язку не враховуються як зверх нормативний запас матеріаль­но-товарних цінностей.

Для .догляду за спеціальним вагоном і обслуговування працівни­ків ремонтно-відбудовних летучок зв'язку в штаті дистанції сигналі­зації та зв'язку має бути посада провідника службового вагону.

1.4. Керівником ремонтно-відбудовної летучки зв'язку признача­ється старший електромеханік, який повинен забезпечувати:

  • правильну організацію відбудовних, ремонтних та інших робіт на лініях СЦБ і зв'язку у відповідності з діючими правилами та інструкціями по будівництву, ремонту і технічному обслуговуванню лінійно-кабельних споруд і встановленими термінами при суворому виконанні і додержанні Правил техніки безпеки і виробничої саніта­рії в господарстві сигналізації та зв'язку залізниць;

  • збереження і утримання рухомого складу, механізмів, об­ ладнання, матеріалів, інструменту, інвентарю, спецодягу та іншого майна, яке приписано до ремонтно-відбудовної летучки зв'язку у нормальному технічному стані;

• наявність матеріалів і своєчасне поповнення витрачених мате­ ріалів на ремонтно-відбудовні роботи.

  1. Підбирання і призначення робітників в ремонтно-відбудовні летучки зв'язку здійснюється начальником дистанції сигналізації та зв'язку.

  2. Місце постійного відстою ремонтно-відбудовної летучки зв'язку встановлюється начальником залізниці. Шлях до відстою ре­монтно-відбудовної летучки зв'язку повинен дозволяти вільне виве­дення рухомого складу летучки на шлях відправлення для прослідування до місця аварії в будь-який момент часу.

Вагони ремонтно-відбудовних летучок зв'язку повинні бути при­стосовані для причеплення до пасажирських і вантажних поїздів.

Технічний стан вагонів ремонтно-відбудовної летучки зв'язку по­винен відповідати вимогам Правил технічної експлуатації залізниць України рухомого складу.

1.7. Для працівників ремонтно-відбудовних летучок зв'язку і тимчасово відряджених працівників інших підприємств залізниці (галузевої служби), які зайняті на відбудовних і трудомістких робо­тах по ремонту повітряних і кабельних ліній СЦБ та зв'язку, органі­зовується котлове харчування.