Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
455-turistichniy-biznes-malysyka.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
18.04.2019
Размер:
3.42 Mб
Скачать

6.3. Запланована організаційна структура по проекту

Запланована організаційна структура ТзОВ «Едельвейс» побудована у відповідності з цілями та стратегією підприємства та за традиційною для подібних підприємств лінійно-функціональною структурою управ­ління.

Перевагами лінійно-функціональної структури управління є те, що підвищується ефективність управління за рахунок участі в роботі ква­ліфікованих фахівців, які добре знають конкретні сфери виробництва та приймають кваліфіковані рішення. Така організація дозволяє розванта­жити лінійних керівників від необхідності детального вивчення всіх

сторін управління комплексом.

Основним завданням менеджменту ТзОВ «Едельвейс» є забезпе­чення ефективного існування підприємства на ринку. Відповідно до цього завдання менеджмент забезпечує рентабельність фірми на основі наявних людських та матеріальних ресурсів.

Менеджмент виходить з того, що робітники та службовці — це най­цінніший капітал підприємства. Мета менеджменту ТзОВ «Едель­вейс» — такий розвиток людини, за якого всі закладені в ній природою здібності могли б реалізуватися під час роботи в комплексі. Одним за­вданням менеджменту є доведення до співробітників конкретних за­вдань, надання їм можливості контролювати власну роботу, а також бачити, який внесок вони зробили у загальну справу. Співробітник, не­залежно від того, є він звичайним працівником чи керівником, повинен розуміти, що від його роботи багато в чому залежить подальша доля підприємства.

VII. Фінансовий план

7.1. Припущення, використані при фінансових розрахунках

Фінансування проекту здійснюється за рахунок власних коштів та

кредиту.

Розрахунки та прогнозовані показники ефективності проекту, грошові потоки CF, NPV (чистий приведений дохід), внутрішня нор­ма рентабельності IRR та інші показники викладені в додатках

№ 1—18.

До фінансових звітів даного проекту включені прогнозовані резуль­тати діяльності ТзОВ «Едельвейс» на період інвестиційного проекту — 8 років, включно з використанням розроблених в ринковому прогнозі рівнів продажу і цін на послуги та товари, детальних оцінок витрат на оплату праці, сировини, матеріалів та товарів і оцінок технологічних й адміністративних витрат (додатки №№ 3-11). В той же час варто за­значити, що показники фінансового плану приведені з дисконтуванням доходів, витрат та прибутку.

411

410

При отриманні інвестиційних коштів курс НБУ приймається 1 дол. = 5,05 грн.

Пільговий термін повернення кредиту— 18 місяців з моменту отримання кредиту.

Як показали проведені соціологічні дослідження, при покращенні обслуговування «середній» рекреант погоджується збільшити денні ви­трати приблизно в 1,3—1,6 раза від закладених у розрахунках цього бі­знес-плану.

7.2. Необхідне фінансування перелік статей необхідного фінансування

Заплановані витрати

Необхідні кошти

Джерело отримання

один, виміру

кількість

Проектні роботи

грн.

13 952

Власні кошти

Будівництво комплексу, при­дбання обладнання, меблів, оргтехніки

грн. / $ US

17 170 000/ 3 400 000

Кредит, власні кошти

Всього:

грн.

17 183.952