Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
455-turistichniy-biznes-malysyka.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
18.04.2019
Размер:
3.42 Mб
Скачать

V. План надання послуг

5.1. Стратегія надання послуг

Новий готельний комплекс «Едельвейс» є одним із важливих об'єктів Львова, так як на сьогодні рівень добробуту населення підви­щується, в Україні з'явився заможний прошарок людей, котрі хочуть за власні гроші отримати високоякісні готельні послуги, а такого класу готелів у Львові обмаль.

Весь комплекс буде розташований за 10 хвилин ходьби від центра, тобто місце обране досить зручне.

Опишемо деякі з послуг, які будуть надаватися клієнтам.

Готель

Готельний комплекс «Едельвейс» пропонує 24 комфортабельних номери чотири зіркового рівня і дружній індивідуальний сервіс, який концентрує свою увагу на найменших дрібницях і задовольняє найви-багливіших клієнтів як з України, так і з дальнього зарубіжжя.

Готель поєднує у собі затишок, безпеку, вишуканий смак та привіт­ну атмосферу. Готелю буде присвоєна європейська класифікація ****, що підтвердиться переліком послуг та рівнем сервісного обслуговування.

Всі кімнати мають телевізори (кабельне телебачення), прямий теле­фонний зв'язок, Інтернет-послуги, цілодобово працює служба прийому.

Гості готелю можуть також користуватися висококваліфікованими послугами англомовного персоналу та англомовних гідів, паркінгу, що охороняється цілодобово. У готелі працює газетний кіоск, пункт обміну валюти. Тут можна також придбати залізничні та авіаквитки, квитки в театри та на концерти, замовити екскурсії по місту та області та взяти напрокат автомобіль.

Готельний комплекс «Едельвейс» має розроблену продуктову стра­тегію, згідно з якою намагається виконувати всю поточну виробничу

406

програму. В основі стратегічних планів «Едельвейсу» лежить необхід­ність забезпечити своїм клієнтам-гостям наявність якомога ширший перелік всіх можливих послуг, якими може скористатися клієнт за пе­ріод свого перебування у Львові, зокрема в ролі гостя готелю. Загалом таким принципом, а також принципом ввічливості до клієнтів тощо пе­рсонал готелю користується в процесі своєї повсякденної роботи.

Ресторан Кількість місць — 156. Кухня — європейська, українська. У нашому випадку харчування розглядається як важливий елемент розваги та пізнання європейської та місцевої культури, зокрема гастро­номії. Національна кухня є важливим елементом культури народу, має чіткі відмінні риси, є елементом пізнання і засобом для задоволення. Форма обслуговування відвідувачів — бармени, офіціанти. До безпосереднього обслуговування відвідувачів у залі входять такі операції: зустріч, привітання і розташування гостей, прийом замовлен­ня, передача замовлення на виробництво, отримання продукції з бару і кухні та подача її гостям, зміна й прибирання посуду, розрахунок з від­відувачами, надання інших послуг.

Страви подається на стіл у певній послідовності. Насамперед пода­ють холодні страви та закуски, також зберігаючи послідовність подачі: рибні, м'ясні, холодні, з домашньої птиці та дичини, овочеві та грибні, сир, потім — гарячі закуски (у тій же послідовності); за ними — гарячі страви (перші): прозорі супи, супи-пюре, заправлені, молочні, холодні, солодкі. Після них — овочеві страви, далі страви з круп, бобових та ма­каронних виробів; страви з яєць і сиру. Завершують послідовність со­лодкі страви та гарячі напої.

У ресторані готельного комплексу «Едельвейс» якість обслугову­вання клієнта розглядається як комплексна послуга і реалізується осно­вними, додатковими та супутніми послугами. Поряд з якісно приготов­леними та естетично оформленими стравами, важливу роль відіграє загальне композиційне сервірування столу, підбір посуду та столових приборів, кольорова гама скатертин, серветок з фірмовим знаком під­приємства, квіти, кваліфікація офіціантів, барменів, бездоганна чисто­та, гарно оформлене меню (кількома мовами), загальний інтер'єр залу, м'яке регульоване освітлення та ін.

До переліку додаткових та супутніх послуг входять: оркестр, музи­чний супровід без оркестру, телевізор (за бажанням клієнтів), танцюва­льний майданчик, можливість замовити таксі, купити сувеніри. В готелі також працює один нічний бар.

Послуги Internet У готельному комплексі «Едельвейс» буде встановлена лінія, і за невелику плату клієнти зможуть скористатися послугами Internet.

Для того щоб скористатися Інтернетом, відвідувачу достатньо при­дбати спеціальні картки з унікальними номерами, що використовують-

4о7

ся для авторизації на початку роботи з комп'ютерними службами центру. Картки підвищують ефективність наступних сфер управління. По-перше, заощаджує час клієнта, зазвичай затрачуване на виписці ка­сових документів. По-друге4 дозволяє уникати ризику шахрайства з бо­ку персоналу центру, пов'язаного з присвоєнням частини виторгу, а та­кож спрощує й здешевлює процес ведення роздільного обліку, важли­вого для формування собівартості послуг центру. Нарешті, сприятиме формуванню іміджу закладу.

Ситуація на ринках сировини та матеріалів

На сьогодні на ринку продовольчих товарів є стабільною і проблем з їх купівлею в будь-яку пору року не існує.

Для ресторану і бару будуть відбиратися найякісніші продукти.