Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
455-turistichniy-biznes-malysyka.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
18.04.2019
Размер:
3.42 Mб
Скачать

Бізнес-план «реконструкція та експлуатація готелю «едельвейс» (зразок)

І. РЕЗЮМЕ

Даний бізнес-план представляє ТзОВ «Едельвейс» з метою одер­жання кредиту для будівництва готельного комплексу «Едельвейс», що знаходиться у Львові. Метою будівництва та реконструкції комплексу «Едельвейс» є створення сучасного конкурентоспроможного готельно­го комплексу, що залучить велику кількість потенційних відвідувачів за рахунок комфорту, сервісу, зручного місця розташування, високої яко­сті обслуговування, гарного екстер'єру й внутрішнього інтер'єру.

Метою інвестиційного проекту є найбільш повне задоволення по­треб ринку послуг шляхом зайняття своєї «ніші» на ринку готельних і рекреаційних послуг, а також отримання прибутку, достатнього для по­гашення кредитних коштів і утворення фінансових резервів з метою підвищення рівня ліквідності підприємства.

Проект будівництва готельного комплексу «Едельвейс» розроблявся з погляду функціональної структури й технічного виконання при участі фахівців з проектування й будівництва, а також консультантів по екс­плуатації. Даний проект максимально враховує переваги розташування комплексу та комерційний потенціал району.

У бізнес-плані наведено аналіз чинників, які забезпечують успішне виконання проекту за рахунок сервісу і якості послуг, керування обіго­вими коштами.

Таким чином, для подальшого розвитку й завоювання ринку ТзОВ «Едельвейс» має намір скористатися можливостями, які відкриваються і у наявності яких ми переконані.

Діяльність підприємства спрямована на надання послуг в готельній та рекреаційній сфері для людей із середнім та високим рівнем доходів.

Реалізація проекту дозволить надавати готельні та рекреаційні по­слуги на суму до 2 022 116 дол. США за один календарний рік.

Загальна вартість проекту становить 3 400 000 дол. США.

ІНТЕГРАЛЬНІ ПОКАЗНИКИ ІНВЕСТИЦІЙНОЇ ПРИВАБЛИВОСТІ

Показник

Ставка дисконтування, 12 %

Внутрішня норма рентабельності, IRR %

12,06

Термін окупності кредиту, РВ міс.

63

Термін окупності інвестицій, РВ міс.

86

Чистий приведений дохід, NPV, $ US

5776

Індекс прибутковості, РІ

1,00

388

Розрахунки фінансових потоків (Кеш-фло) та інтегральних фінансо­вих показників проекту показують, що:

  • проект є рентабельним у терміни погашення кредиту;

  • виплата основного боргу за кредит може бути здійснена в строк і в повному обсязі за рахунок прибутку від реалізації товарів та послуг.

Проект є стійким до коливань кон'юнктури ринку та розміру заробі­тної плати.

Представлені матеріали і розрахунки виконані ТзОВ «Едельвейс» на основі власних розрахунків та маркетингових досліджень ринку готе­льно-рекреаційних послуг, даних Львівського обласного управління статистики Державного комітету статистики України та залучення фа­хівців Львівського національного університету імені Івана Франка.

І. ЗАГАЛЬНА ІНФОРМАЦІЯ ПРО ПІДПРИЄМСТВО 1.1. Основні напрями діяльності підприємства

Враховуючи, що готельний бізнес є однією із прибуткових сфер економіки, ТзОВ «Едельвейс» вирішило свої бізнес-ідеї втілити власне у цей напрям бізнесу. Для цього і почало реконструкцію готельного комплексу «Едельвейс», де є 24 комфортабельних номера європейсько­го рівня, які відповідають чотиризірковому готелю і розраховані на 48 осіб. Основне завдання готельного комплексу «Едельвейс» — забез­печити українських та іноземних громадян готельно-рекреаційними по­слугами на рівні міжнародних стандартів.

У комплексі є хол, конференц-зал, ресторан, бар' сауна, масажний кабінет. На території готельного комплексу знаходиться автостоянка з

охороною.

Всі номери мають телевізори (кабельне телебачення), прямий теле­фон з міською, міжміською та міжнародною мережею, Інтернет-послуги, міні-бар, міні-сейф, цілодобово працює служба прийому.

У готелі працює ресторан на 156 місць, який пропонує як європей­ську, так і українську кухню та різноманітні напої.