Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
455-turistichniy-biznes-malysyka.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
18.04.2019
Размер:
3.42 Mб
Скачать

III. Маркетинговий план

3.1. Аналіз ринку України

3.1.1. Теперішня маркетингова ситуація

Готельний бізнес завжди вважався прибутковим або принаймні не безнадійним. Проте більшість вітчизняних готелів несуть на собі «каї­ нову печать» радянсько-спартанського сервісу та високих цін, що не відповідають рівню обслуговування. Все це, природно, відлякує турис­ та від України. Втім, останнім часом почали з'являтися приватні готелі, власники яких намагаються забезпечити комфорт відповідно до захід­ ного стандарту життя. Про перспективність готельного бізнесу в Украї- 391

ні свідчить хоча б те, що у Західній Європі готельних місць (у перера­хунку на «душу населення») у ЗО—70 разів більше, і порожніми вони не залишаються.

Вклавши у «розкрутку» власного готелю 2—10 млн. доларів, невдо­взі можна розраховувати на пристойний прибуток. Хоча конкуренти спокою не дадуть. Але поки на цьому сегменті ринку відносно «ти­хо» — треба починати.

Майже всі приватні готелі створені на базі реконструйованих жит­лових будівель або колишніх гуртожитків чи відомчих готелів. Майже всі — комфортабельні, з невеликою кількістю номерів. Тут панує за­тишна атмосфера, покоївки не пильнують кожний крок клієнта, а адміністратори уміють посміхатися. Для приватних готелів крадіжки не властиві. Забувши щось у номері, можна не турбуватися — речі «чека­тимуть» на господаря до наступних відвідин у спеціальній камері схо­ву. Безпекою клієнтів опікується надійна охорона, яку помічаєш, лише коли виникає потреба.

Власники приватних готелів в один голос заявляють, що відкрива­ти великий готель поки що не варто, оскільки невеликим, по-перше, легше управляти, а по-друге, у ньому простіше зберігати домашній затишок, а клієнти можуть одержати вишукане персоніфіковане об­слуговування.

Звісно, рівень послуг не однаковий. Халати, капці, зубні паста та щітки, фени, міні-бари (у номерах) є лише у приватних готелях, в які вкладено чималі інвестиції. Ціни на номери також різні і встановлю­ються, виходячи з витрат на комунальні послуги та орендну плату, яко­сті послуг тощо. Для заповнення готелів характерна певна циклічність: тижнева (з неділі до четверга— пік, п'ятниця, субота— затишшя) та сезонна. Приміром, у серпні, а також починаючи з середини грудня до середини січня попит на номери найнижчий. Але попри все коефіцієнт заповнення складає від 70 до 80 відсотків.

На думку багатьох експертів, готельний бізнес досить прибутковий. Вклавши кошти один раз, у подальшому необхідно тільки підтримува­ти його у належному стані.

3.1.2. Тип ринку

Нині ринок у Львові можна охарактеризувати як чисту конкурен­цію. Але обмеженість його (територія, складність організації) не дозво­лять працювати великій кількості фірм.

Ринок за допомогою трьох ринкових механізмів — конкуренції, по­питу та пропозиції, ціноутворення — та стимулює подальший розвиток системи господарства.

Ринок «змушує» підприємства вступати до ринкових відносин та постійно підтримувати конкуренцію. Дія ринкового механізму стиму­лює підприємства створювати нові продукти та послуги.

392