Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
128_zemkodexkomenta.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
19.12.2018
Размер:
2.58 Mб
Скачать

1 Згідно ст. 25 Закону «Про транспорт» до земель морського транспорту не належать території, насипані або намиті в акваторії за кошти портів.

66

б) пасажирськими вокзалами", павільйонами і при­чалами;

в) судноплавними каналами, судноплавними, енер­гетичними та гідротехнічними спорудами, службово-технічними будівлями;

г) берегоукріплювальними спорудами й насаджен­нями;

ґ) вузлами зв'язку, радіоцентрами і радіостанція­ми;

д) будівлями, береговими навігаційними знаками та іншими спорудами для обслуговування водних шляхів, судноремонтними заводами, ремонтно-екс­плуатаційними базами, майстернями, судноверф'ями, відстійно-ремонтними пунктами, складами, матері­ально-технічними базами, інженерними мережам, службовими та культурно-побутовими будівлями, ін­шими об'єктами, що забезпечують роботу річкового транспорту.

До складу річкового як і морського транспорту вхо­дять підприємства річкового транспорту, що здійсню­ють перевезення пасажирів і вантажів, порти і приста­ні, судна, суднобудівно-судноремонтні заводи, ремонт­но-експлуатаційні бази, а також інші підприємства, установи і організації незалежно від форм власності, що забезпечують роботу річкового транспорту.

Серед земель внутрішнього водного, тобто річкового транспорту, виділяються певні різновиди. В їх числі землі, надані під порти, спеціалізовані причали, пристані і затони з усіма технічними спорудами та устаткуван­ням, що обслуговують річковий транспорт. Самостій­не місце займають також землі, призначені для розмі­щення пасажирських вокзалів, павільйонів і причалів. Серед земель річкового транспорту закон окремо на­зиває землі, що надані під судноплавні канали, судно­плавні, енергетичні та гідротехнічні споруди, службо­во-технічні споруди, службово-технічні будівлі. Певни­ми особливостями характеризуються землі, призначе­ні під спеціальні насадження для вирощування дере­вини, в тому числі ділової. Деяка специфіка притаманна

66

землям, наданим в користування під берегоукріплю­вальні споруди і насадження.

До складу земель річкового транспорту включаються також земельні ділянки, призначені для розміщення і подальшого обслуговування вузлів зв'язку, радіоцент­рів і радіостанцій.

І нарешті, землями річкового транспорту вважаються землі, надані в користування під будівлі, берегові наві­гаційні знаки та інші споруди для обслуговування водних шляхів, судноремонтні заводи, ремонтно-експлу­атаційні бази, майстерні, судноверфі, відстойно-ремонтні пункти, склади, матеріально-технічні бази, інженерні мережі, службові та культурно-побутові приміщення, інші об'єкти, що забезпечують роботу річкового транс­порту.

Для проведення робіт, пов'язаних з судноплавством, на судноплавних водних шляхах за межами міських поселень і в межах прибережних захисних смуг на окремих ділянках встановлюються берегові смуги. Землі берегової смуги не вилучаються у землекорис­тувачів і використовуються відповідно до чинного за­конодавства.

Згідно ст. 64 Земельного кодексу розміри берегових смуг водних шляхів визначаються за проектами зем­леустрою, які розробляються і затверджуються в уста­новленому порядку.

Порядок встановлення та використання берегових смуг водних шляхів визначається Кабінетом Мініст­рів України.

Постановою Кабінету Міністрів України від 14 кві­тня 1997 року «Про затвердження Порядку складан­ня паспортів річок і Порядку установлення берегових смуг водних шляхів та користування ними»1 встанов­лено, що розміри ділянок берегових смуг судноплавних водних шляхів, які потребують відведення земель для проведення робіт, пов'язаних із судноплавством, і роз­міщення необхідних споруд для річкового флоту, ви­значаються за проектами землеустрою берегових смуг

1 Офіційний вісник України.— 1997.— № 16.— С. 80.

67

водних шляхів. Вказані проекти розробляються і за­тверджуються Мінтрансом за погодженням з відповід­ними органами охорони довкілля, водного господарст­ва і земельних ресурсів.

Розроблення проектів відведення земель для потреб річкового флоту здійснюється відповідно до земельно­го законодавства.

В межах берегових смут водних шляхів дозволяєть­ся установлення берегових навігаційних знаків, гідро-метрологічних постів, зберігання твердого палива для суден підприємств і організацій водного транспорту, а також тимчасове зберігання суднового обладнання та ін.

На берегових смутах водних шляхів забороняється діяльність, що суперечить їх цільовому призначенню, а господарська діяльність обмежується відповідно до вимог Водного кодексу України. Землі, зайняті берего­вими смугами водних шляхів, належать до земель вод­ного фонду і їх правовий режим визначається відпо­відними правовими приписами глави 12 Земельного кодексу України, а також іншими нормативними ак­тами, зокрема, постановою Кабінету Міністрів України від 13 травня 1996 року «Порядок користування зем­лями водного фонду».1

Особливості використання земель річкового транс­порту, пов'язані з функціонуванням цього виду транс­порту, встановлені Уставом внутрішнього водного транспорту Союзу РСР від 15 жовтня 1955 р. з подаль­шими змінами і доповненнями.2 Цей документ діє в Україні в частині, що не суперечить чинному законо­давству України.

Стаття 71. Землі автомобільного транспорту та дорожнього господарства

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]