Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
учеба / Planuvannya_i_kontrol_na_pidpriyemstvi_Zaoch_201.doc
Скачиваний:
40
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
2.02 Mб
Скачать

Варіант 9

1. Планово-контрольні розрахунки.

2. Показники управлінського і фінансового обліку.

Визначити місячну потребу хлібозаводу в борошні, визначивши його середній та максимальний запас, якщо період зриву постачання – 2 дні. Для забезпечення виконання даної програми слід використати 960 кг. Борошна причому його втрати становлять 2%. Протягом місяця завод працює 25 робочих днів.

На плановий рік визначити номінальний фонд робочого часу й ефективний фонд робочого часу (в днях і годинах) одного робітника, використовуючи такі дані: кількість святкових днів – 10; кількість вихідних – 96; кількість днів, що приходяться на одного робітника: чергові і додаткові відпустки – 27,5, відпустки на навчання – 2, відпустки в зв’язку з вагітністю і пологами – 2, невиходи по хворобі – 8.

Втрати часу в зв’язку зі скороченням тривалості робочого дня для зайнятих на важких і шкідливих роботах – 0,15 (год.).

Середня номінальна тривалість робочого дня – 7,8 годин, кількість календарних днів у році – 365.

Варіант 10

1. Планово-контрольні розрахунки як вираження кількісного планування і контролю.

2. Оцінка окремих інвестиційних об'єктів на базі статистичних розрахунків.

Розрахувати витрати різального інструменту на річну програму виробів Q та здійснити розрахунок його цехового оборотного фонду за такими даними:

          1. річна програма випуску – 550 тис. шт.;

          2. стійкість інструменту до повного його зносу – 20 год.;

          3. норма машинного часу – 1,80 хв.;

на робочих місцях одночасно знаходяться 60 інструментів, в ремонті і заточці – 26 шт., в інструментально-роздавальній коморі – 116 шт.

Втрати від браку ліварному цеху в базовий період склали 2% у плановому будуть значення до 1,55 від собівартості продукції. У базовий період чисельність основних робітників була 700 осіб. Визначити відносну економію робітників.

Варіант 11

1. Цілі підприємства і їхні характеристики.

2. Основні цілі системи планування і контролю.

Визначити місячну потребу хлібзаводу в борошні, його середній і максимальний запас. Період поставки сировини – 8 днів, а можливий інтервал зриву поставки – 2 дні. Для забезпечення виконання денної програми слід використати 960 кг борошна, причому його втрати становлять 2%. Протягом місяця хлібзавод працює 30 робочих днів.

У звітному році обсяг випуску продукції складав 22000 тис. грн. / рік, а трудомісткість виробничої програми в цьому році знизилась порівняно з базовим на 950 людино-днів. Річний виробіток в базовому році склав 120 тис. грн./осіб на рік. Визначити виробіток на одного працюючого у звітному році і його відносний ріст, якщо відомо, що в цьому році було238 робочих днів.

Варіант 12

1. Аналіз і прогнозування зовнішнього і внутрішнього середовища.

2. Планування продуктової програми при відсутності вузьких місць.

Розрахувати додаткову потребу в робітниках на 1 квартал, якщо обмінова чисельність робітників на 1 січня – 500 осіб, а середньооблікова чисельність на квартал за планом – 520 осіб.

Фірма розробляє невеликий інноваційний проект, реалізація якого в практиці господарювання впродовж 4 років може забезпечити грошові доходи (потоки), що дорівнюють відповідно 5000, 3000, 2000, 1000 грн. Чи є прийнятним економічно цей проект, якщо дисконтна ставка встановлена на рівні 10%, а початкові інвестиції дорівнюють 8000 грн.?