Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка магистерский проект.doc
Скачиваний:
625
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
25.69 Mб
Скачать

5.2 .3. Планування доходів від надання додаткових платних послуг структурних підрозділів готельного підприємства та зведеного плану доходу

Завданням кожного готелю є максимальне задоволення різнобічних потреб клієнтів, тому важливим етапом дипломного проектування є визначення асортименту додаткових послуг структурних підрозділів готелю. Обсяги та асортимент додаткових послуг залежать від категорії готелю та мети подорожі відвідувачів (див. розділ 1)

Так, відповідно до вимог галузевих стандартів якості готельного обслуговування, до платних побутових послуг, які повинен надавати тризірковий та чотирьохзірковий готель, необхідно включити послуги перукарні, прання та прасування одягу, хімчистки одягу на індивідуальні замовлення (впродовж однієї доби), дрібного ремонту одягу, автоматичної чистки взуття, поштові і телеграфні послуги, бронювання білетів на різні види транспорту тощо. Враховуючи, що попит клієнтів готелю на перераховані види послуг незначний, ці підрозділи готелю мають право на обслуговування не тільки гостей готелю, але і місцевого населення та можуть працювати на умовах оренди приміщень готелю (на конкурсній основі).

Для прикладу в додатку 5Б. містяться методичні рекомендації щодо розрахунку вихідних техніко-економічних показників, операційних доходів, витрат, собівартості послуг, середньої ціни послуги та фінансових результатів операційної діяльності власної пральної, яка буде обслуговувати не тільки гостей готелю, але і місцеве населення. Аналогічно розраховуються перераховані показники при нововведеннях (введення в дію ЗРГ з чайною або кавовою концепцією, дитячого кафе , бару з більярдним клубом тощо), які можливі на підприємстві через 1 -3 роки.

У процесі розробки плану реалізації додаткових послуг структурних підрозділів необхідно виходити з аналізу даних про ці показники у натуральному вираженні, що склалися на регіональному ринку послуг гостинності у конкуруючих підприємств за ряд поперед­ніх років, а також з’ясувати рівень цін на додаткові послуги структурних підрозділів та тенденції їх зміни у періоді, що плану­ється (див. Розділ 1). Визначення доходів від додаткових послуг структурних підрозділів здійснюється на підприємстві на кожний вид, виходячи з кількості запланованих послуг і встановлених цін по формі, наведеній у таблиці 5.12.

При плануванні доходів від надання в оренду підсобних приміщень готелю для виробництва і реалізації додаткових послуг використовуються тарифи для розрахунку орендної плати, що визначаються у гривнях за кв. метр площі у розмірах, не менших, ніж плата за землю, відповідно до Податкового Кодексу України (додаток 5В). Як завжди, орендні тарифи включають також мінімальний прибуток від вкладених інвестицій у підсобні приміщення (у розмірі мінімальної відсоткової ставки на вкладений капітал)1.

Таблиця 5.12

Розрахунок доходу від реалізації додаткових платних послуг

структурних підрозділів готелю на 2014 рік

Підрозділи готелю, що надають додаткові послуги

Найменування видів послуг

Планова кількість послуг за видами, од.1

Середня ціна за одиницю послуги, грн.

Дохід (виручка) від

реалізації послуг, тис.грн

1

2

3

4

5=3*4

1.Приміщення побутового обслуговування і торгівлі

Перукарня

Дрібний ремонт одягу, хімчистка, прання і прасування одягу

Каси театральні

 

 

 

Каси квитків на транспорт

 

 

 

Продовження таблиці 5.12

Підрозділи готелю, що надають додаткові послуги

Найменування видів послуг

Планова кількість послуг за видами, од.1

Середня ціна за одиницю послуги, грн.

Дохід (виручка) від

реалізації послуг, тис.грн

2.Приміщення та споруди фізкультурно-оздоровчого призначення

Плавальний басейн

Сауна

Тренажерний зал

Солярій

Масажний кабінет

3.Приміщення для культурного дозвілля

Бізнес-центр

Зал для проведення культурних або ділових заходів з аудіо- та відеоапаратурою Виставкові та демонстративні зали з експозиціями

4. Інші приміщення

……………………….

Примітка до таблиці 5,12:

  1. При визначені планової кількості послуг для мешканців готелю може бути врахований коефіцієнт коливання попиту по сезонам.

Сума доходів від надання в оренду підсобних приміщень готелю за рік визначається за формулою:

Ор. пл. = Ор. ст × S ×m., (5.5)

де:

Ор.пл.

– орендна плата, грн..;

Ор.ст.

– орендна ставка за місяць;

S

– площа, надана в оренду;

m

- кількість місяців.

Після визначення доходів від усіх видів операційної діяльності складається зведений план операційного доходу підприємства:

Vоп = Vпр + Vзрг + Vдп + Vін, , де (5.6)

Vоп - планова сума доходу (виручки) від операційної діяльності; Vпр - дохід від реалізації послуг розміщення гостей; Vзрг - дохід від реалізації послуг закладів ресторанного господарства; Vдп - дохід від надання додаткових платних послуг; Vін - дохід від іншої операційної діяльності.

Зведений план операційного доходу (виручки) готельного підприємства необхідно представити у вигляді таблиці 5.13.

Студентам необхідно орієнтуватися на інформацію ВТО щодо структури доходу від операційної діяльності (питома вага у % до загальної суми операційного доходу), яка склалася у готелях середнього рівня комфортності (3-4 зірок): - дохід від реалізації послуг розміщення – 55%;

- дохід від реалізації послуг ресторанного господарства, не включених до складу туристичного пакета – 35%;

- дохід від надання додаткових платних послуг, не включених до складу туристичного пакета - 8%;

- дохід від здачі приміщень в оренду та іншої операційної діяльності – 2%.

Таблиця 5.13

Зведений план доходу (виручки) від операційної діяльності

готелю на 2014 рік

Показники

Одиниця виміру

Плановий рік

Питома вага, %

1.

Дохід від реалізації послуг розміщення гостей

тис. грн.

2.

Дохід від реалізації послуг закладів ресторанного господарства

тис. грн.

3.

Дохід від реалізації додаткових платних послуг

тис. грн.

4.

Дохід від іншої операційної діяльності

тис. грн.

5.

Загальна сума доходу від операційної діяльності

тис. грн.

6.

Сума податку на додану вартість 1

тис. грн.

7.

Туристичний збір 2

тис. грн.

8.

Загальна сума чистого доходу від операційної діяльності

тис. грн.

Примітка до табл.. 5.13:

1 Сума податку на додану вартість розраховується за формулою: п. 5×17%/117%.

2 Туристичний збір, платниками якого є громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, які перебувають на території міста і які користуються послугами тимчасового проживання. Туристичний збір, як непрямий податок (що включається до ціни послуги розміщення гостей), перераховується до місцевого бюджету. За рішенням місцевої влади туристичний збір може становити від 0,5% до 1% вартості тимчасового мешкання (включаючи ПДВ), без урахування витрат на харчування та витрат на придбання додаткових послуг (побутових, культурно-розважальних послуг, витрат на телефонні рахунки, оформлення закордонних паспортів, віз та на обов’язкове страхування тощо). У спрощених розрахунках туристичний збір розраховується таким чином: п. 1×1%/101%.