Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка магистерский проект.doc
Скачиваний:
625
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
25.69 Mб
Скачать

Системи зв’язку та сигналізації

Будинки готелів повинні обладнуватися мережами і пристроями , а за необхідності мати окремі приміщення для організації телекомунікацій загального користування (зв’язку, телебачення, проводового мовлення).

Будинки готелів додатково можуть бути обладнані мережами і пристроями: відомчої АТС, систем передачі даних, інтерактивного телебачення (за замовленням), мікростільникового зв’язку, звукопідсилення для трансляції фонових музичних програм та відомчих повідомлень, технічних засобів охоронної сигналізації, відео спостереження, систем контролю доступу.

Будинки готелів повинні обладнуватися телефонами-автоматами з розрахунку 1 шт. на 100 місць, але не менше 2 для одного будинку.

Рекомендується обладнувати житлові кімнати будинків готелів лініями зв’язку для можливості встановлення (за необхідності) абонентських кінцевих пристроїв. Зв'язок абонентів готелю повинен виконувати з обов’язковою тарифікацією з’єднань з використанням прямих ліній операторів зв’язку або через відомчі комутаційні пристрої.

Приєднувальні пристрої мереж телебачення встановлюються у кожному номері (не менше двох приєднувальних пристроїв при одному кабельному вводі до номера), приміщеннях приймально-вестибюльної групи, побутового обслуговування і торгівлі.

У будинках комплексів готелів за наявності в їх складі кіноконцертних та конференц-залів і інших приміщень для ділових заходів рекомендується передбачати системи звукопідсилення, синхронного перекладу мов, систем «круглий стіл», тощо з забезпеченням можливості організації зовнішніх зв’язків.

Антенні пристрої ефірного телебачення, супутникового зв’язку і телебачення повинні розташовуватися в тих місцях, де вони не погіршують архітектурного вигляду будинків (на покрівлі будинків).

Блискавкозахист будівлі виконується відповідно до РД 34.21.122-87 шляхом за­землення блискавко приймача.

Номери готелів категорії ** та вище рекомендується обладнувати відомчою охоронною сигналізацією, міні-сейфами. Сейф повинен мати енергонезалежну пам'ять мінімум на 100 подій та мати електронний пристрій для відчинення в екстреній ситуації.

Ліфти та інші види механічного транспорту

Для ефективного використання будівлі готелю, забезпечення комфортності роботи і проживання в ньому передбачено вертикальний транспорт - ліфти (ескалатори, патерностери).

За призначенням ліфти у сфері готельного та ресторанного господарства поділяють на пасажирські, які використовують для піднімання та спускання людей, вантажно-пасажирські - для піднімання та спускання вантажів і людей, вантажні з провідником, без провідника, малі вантажні (магазинні) - для піднімання та спу­скання вантажів масою менше 200 кг.

У готелях кількість ліфтів розраховують виходячи з функціональних потреб. У будівлі повинно бути не менше двох пасажирських ліфтів. Ліфти розташовують так, щоб відстань від дверей найвіддаленішого приміщення до дверей ліфта не пере­вищувала 60 м.

У готелях до 10 поверхів з одним або двома пасажирськими ліфтами дозво­ляється розташовувати їх безпосередньо на сходовій клітці. В інших випадках виходи з ліфтів передбачають у ліфтові холи, при цьому ширина холу при однорядному розташуванні ліфтів не повинна бути менше 1,3 найменшої глибини кабіни ліфтів, при дворядному розташуванні - подвійної найменшої глибини, але не більше 5 м.

Пасажирський ліфт або ескалатор облаштовують у готелях різних категорій:

  • одно- та двозіркових при кількості поверхів понад чотири;

  • тризіркових при кількості поверхів понад три;

  • чотири- та п'ятизіркових при кількості поверхів понад два.

Тривалість очікування ліфта в готелях категорій чотири- та п'тизіркові не повинна перевищувати 30 с, інших - 45 с.

У готелях катеогії **** і ***** повинно бути не менше одного ліфта на кожні 60 номерів, а при кількості номерів понад 30 номерів передбачається вантажний ліфт.