Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичка для заочників(Англійська мова).doc
Скачиваний:
62
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
846.85 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки україни Київський національний університет технологій та дизайну

Англійська мова

Методичні вказівки для виконання

контрольних робіт з англійської мови

(для студентів I- ІІІ курcів заочної форми навчання)

КИЇВ КНУТД 2009

Англійська мова: методичні вказівки для виконання контрольних робіт з англійської мови (для студентів I- ІІІ курcів заочної форми навчання)

/ Упор.: О.А. Звонок, О.М. Горлатова, Н.В. Ємець – К.: КНУТД 2009. – 63с. Англ. мовою.

Упорядники:

О.А. Звонок, ст. викл.(контрольні для I курсу)

О.М. Горлатова, ст. викл.(контрольні для IIкурсу)

Н.В. Ємець, ст. викл.(контрольні для III курсу)

Рецензент: Н.М. Корсун, доцент

Відповідальний за випуск завідувач кафедри іноземних мов ІЕФ к.п.н., доцент О.В. Хоменко

Затверджено на засіданні кафедри іноземних мов ІЕФ

Протокол № 4 від 25.11.2009 р

Передмова

Дані методичні вказівки містять 6 контрольних робіт для студентів-заочників 1-3 курсів, що узгодується з навчальною програмою з англійської мови для студентів заочного факульттету.

Для кожного семестру пропонується одна контрольна у двох варіантах. Контрольні роботи включають завдання з граматики, лексики та створення власного висловлювання в письмовій формі – написання листа, записок тощо (завдання з розгорнутою відповіддю).У вступі перед кожною контрольною роботою міститься теоретичне пояснення матеріалу, що буде опрацьовуватися та наводяться приклади. Наприкінці методичних вказівок є список розмовних тем для іспиту, а також тексти для домашнього читання.

Завдання з лексики та граматики перевіряють сформованість мовної компетенції студентів, їхні лексико-граматичні навички, рівень засвоєння ними системних знань про мову як засіб вираження думок і почуттів та формування мовленнєвих умінь і навичок, де важливим є уміння користуватися іноземною мовою у спілкуванні в різних сферах.

Відповідно до Державного стандарту від випускників шкіл очікують уміння правильно і відповідно до ситуації використовувати певні лексичні одиниці (частини мови), наскільки правильно вони використовують відповідні граматичні форми (часи дієслова, модальні, допоміжні, артиклі, іменники, ступені порівняння прикметників тощо).

Мета завдань з письма – сформувати у студентів вміння писати на рівні понадфразової єдності та тексту, використовуючи мовні знання та навички, що є необхідними для виконання конкретного завдання.

У Загальноєвропейських рекомендаціях з мовної освіти: вивчення, викладання та оцінювання подається шкала вмінь і навичок з лексики, граматики та письма відповідно до різних рівнів володіння іноземною мовою. Складність матеріалу данних методичних вказівок відповідає загальноєвропейським рівням А1 та А2, зважаючи на реальну підготовку наших абітурієнтів (студентів-заочників).

Шкала лексичних вмінь

  • обсяг словникового запасу:

А2– Має достатній лексичний запас для виконання шаблонних, щоденних операцій, які охоплюють знайомі ситуації та тематику. Має достатній словниковий запас для здійснення комунікативних потреб. Має достатній лексичний запас для копіювання з метою користування у реальному середовищі.

А2 – Має базовий репертуар ізольованих окремих слів та висловлювань, що пов’язані з певними конкретними ситуаціями.

  • контроль словникового запасу:

А2 – Може контролювати вузький репертуар, який пов’язаний з конкретними щоденними потребами.

А1– Дескриптори не представлені.

Шкала граматичних вмінь:

А2– Правильно використовує прості структури, але систематично припускається типових помилок (наприклад, плутає часи), що не порушує акт комунікації, тобто, висловлюється зрозуміло.

А1– Може обмежено контролювати незначний обсяг граматичних структур та зразків речень у вивченому репертуарі.

Письмо

-загальний продукт письма:

А2 – Може написати серію простих фраз або речень, поєднуючи їх між собою простими словами-зв’язками як, наприклад, and, but, because.

А1– Може писати прості, ізольовані фрази та речення.

Творче/креативне письмо

А2 – Може писати про повсякденні аспекти власного оточення. Може коротко описати події, минулі дії та власний досвід. Може написати просту біографію, оповідання.

А1– Може написати прості речення та фрази про себе та уявних людей.