Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка (диплом).doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
11.12.2018
Размер:
790.02 Кб
Скачать

Київський університет туризму,

економіки і права

Факультет туризму готельного

та ресторанного бізнесу

Кафедра готельно-ресторанної справи

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

до написання та захисту дипломного проекту

для студентів спеціальності

«Готельна і ресторанна справа»

(кредитно-модульна система організації навчального процесу)

Київ 2011

Методичні рекомендації до написання та захисту дипломного проекту для студентів спеціальності «Готельна і ресторанна справа» (кредитно-модульна система організації навчального процесу). – К.: КУТЕП, 2011. – 40 с.

Укладач:

Зубар Н.М., к.т.н., доцент, зав. кафедри готельно-ресторанної справи КУТЕП

Мініч І.М., кандидат соціологічних наук,

доцент кафедри теорії та практики туризму і готельного господарства

Волкова А.А., старший викладач кафедри готельно-ресторанної справи КУТЕП

Федірко В.М., викладач кафедри готельно-ресторанної справи КУТЕП

Рецензенти:

П’ятницька Н.О., к.е.н., професор кафедри готельно-ресторанної справи КУТЕП

Полуда В.В., к.п.н., старший викладач кафедри теорії та практики туризму і готельного господарства КУТЕП

Розглянуто та схвалено на засіданні кафедри готельно-ресторанної справи КУТЕП від 24 жовтня 2011 р., протокол №2.

Розглянуто і схвалено науково-методичною комісією факультету туризму, готельного та ресторанного бізнесу КУТЕП від 25 жовтня 2011 р., протокол № 2.

ЗМІСТ

Вступ

4

1. Мета та задачі дипломного проектування

5

2.Загальні положення про дипломний проект

6

3.Організація дипломного проектування

9

4. Обов’язки осіб за організацію та проведення

дипломного проектування

11

5. Структура дипломного проекту та вимоги до виконання

14

6. Загальні правила оформлення пояснювальної записки та

графічної частини

7. Підготовка та захист дипломного проекту

Список використаних джерел

Додатки

ВСТУП

Професійна готовність фахівців є передумовою ефективності їх діяльності після закінчення Вищого навчального закладу. Вона допомагає молодому спеціалісту успішно виконувати свої обов’язки, правильно застосовувати знання, досвід, зберігати самоконтроль і знаходити своєчасно оптимальні рішення в складних непередбачених ситуаціях.

Визначальними критеріями при цьому є якість підготовки фахівців, їх адаптивність до сучасного європейського ринку праці, рівень інформатизації і сумісність отриманої кваліфікації на вузівському та після-вузівському етапах підготовки.

Здобуття кваліфікації фахівця підтверджується державною атестацією. Державна атестація здійснюється державною екзаменаційною комісією (ДЕК) відповідно до вимог освітньо-кваліфікаційної характеристики (ОКХ) після виконання студентом освітньо-професійної програми підготовки за навчальним планом.

Нормативною формою державної атестації у відповідності до освітньо-професійною програмою підготовки за напрямом «Готельно-ресторанна справа» регламентовано захист:

  • дипломного проекту спеціаліста;

  • Дипломного проекту магістра.

У ході дипломного проектування студент демонструє практичне використання теоретичних знань при вирішенні конкретних технологічних, організаційних, економіко-соціальних та виробничих завдань.

В дипломному проекті втілюються результати наукових досліджень і досягнення науково-технічного прогресу, впровадження новітніх форм обслуговування населення, втілення передових новацій і наукових розробок у готельно-ресторанному господарстві.

Призначення даних методичних рекомендацій – надання студентам допомоги у виконанні, підготовці та захисту дипломних проектів.

1. Мета та заВдання дипломного проектування

Виконання дипломного проекту є заключним етапом комплексної підготовки випускників зі спеціальності «Готельна і ресторанна справа».

Дипломний проект – це кваліфікаційна робота, яка завершує виконання студентом навчального плану підготовки спеціаліста та магістра і являє собою самостійно виконаний проект (реконструкцію) закладу готельно-ресторанного господарства, який базується на результатах наукових досліджень, проведених студентом особисто на підставі вивчення фундаментальних, гуманітарних, професійно-спрямованих дисциплін та виконання переддипломної програми практики в закладах готельно-ресторанного господарства.

Дипломний проект розробляється на матеріалах аналізу діяльності закладів готельно-ресторанного господарства, що функціонують у сучасних економічних умовах і займаються наданням основних послуг проживання та харчування з використанням прогресивних технологій.

Метою дипломного проектування є систематизація, закріплення та поглиблення теоретичних знань, а також виявлення рівня професійно-психологічної готовності молодого спеціаліста щодо практичної діяльності при постановці та вирішенні конкретних задач на основі самостійного прийняття рішень, використання нормативних документів, матеріалів і методів досліджень, експериментування і практичного втілення наукових принципів при вирішені проблем і питань, що розглядаються у дипломному проекті.

Відповідно до вимог кваліфікаційної характеристики в ході дипломного проектування студент повинен виявити:

  • здатність самостійного поглибленого володіння теоретичними знаннями і практичними навичками, здобутими в ході навчального процесу підготовки зі спеціальності «Готельна і ресторанна справа»;

  • уміння працювати з законодавчими та нормативними документами, з літературними джерелами, аналізуючи та узагальнюючи їх;

  • самостійний досвід при письмовому викладенні своїх думок, розробки графічного матеріалу та проекту в цілому;

  • рівень формування готовності спеціаліста та магістра до практичної професійної діяльності на різних ланках управління, здатних забезпечити ефективність технологічних процесів закладів готельно-ресторанного господарства;

  • спроможність моделювати технологічні процеси надання послуг закладів готельно-ресторанного господарства на основі використання сучасного устаткування та комп'ютерних технологій, досягаючи підвищення якості продукції і послуг, запропонованих в проекті;

  • вміння самостійно приймати нестандарті оригінальні рішення, які спрямовані на ефективне забезпечення технологічного процесу виробництва і реалізації конкурентоспроможної продукції та послуг.

Виконання дипломного проекту надає змогу студенту закріпити навички самостійної роботи та творчого пошуку, сприяє поглибленому аналізу та узагальненню матеріалів стосовно конструювання закладу ресторанного господарства, вмінню ставити перед собою конкретні задачі, вирішувати їх, робити висновки, творчо мислити і послідовно, лаконічно і аргументовано викладати прийняті рішення у письмовій формі, грамотно і оригінально виконувати графічні матеріали.