Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
7.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
25.11.2019
Размер:
482.82 Кб
Скачать

61. Особливості здійснення місцевого самоврядування в м. Києві.

Виключно ЗУ визначається: статус столиці України; Виконавчу владу в Києві здійснюють місцеві державні адміністрації. Місто Київ має спеціальний статус, який визначається законами України. ОСОБЛИВОСТІ: 1) Міська та районні в місті Києві ради вирішують питання щодо формування власних виконавчих органів на базі відповідних державних адміністрацій, які паралельно виконують функції державної виконавчої влади. У місті Києві саме місцеві державні адміністрації є виконавчими органами відповідних рад. 2) Київська міська державна адміністрація є єдиним в організаційному відношенні органом, який виконує функції виконавчого органу Київської міської ради та паралельно функції місцевого органу виконавчої влади. 3) поєднання однією особою повноважень міського голови та голови місцевої державної адміністрації - посаду голови Київської міської державної адміністрації (виконавчого органу Київської міської ради) може займати виключно особа, обрана Київським міським головою. 4) Київський міський голова здійснює окремі функції виконавчої влади у місті Києві саме як Київський міський голова та очолює Київську міську державну адміністрацію. 5) Голова міської державної адміністрації призначається на посаду та звільняється з посади ПУ за поданням КМУ.

59. Основні гарантії депутатської діяльності депутатів місцевих рад.

Гарантії діяльності – це сукупність способів та засобів, які необхідні для забезпечення необхідних умов діяльності дупутата. ГАРАНТІЇ: 1) непорушність повноважень; 2) забезпечення умов для виконання депутатом депутатських повноважень; 3) звільнення від призову на військову службу; 4) державне страхування депутата; 5) забезпечення умов для підвищення професійного рівня; 6) фінансове матеріальне та соціальне - побутове забезпечення народного депутата; 7) відшкодування витрат пов’язаних з депутатською діяльністю. 8) обов’язковість всіх органів до яких офіційно звертається депутат відповідно до своєї діяльності надавати відповідну інформацію; 9) правовий захист.

63. Особливості здійснення прав та свобод та виконання конституційних обов'язків іноземців.

Iноземець — особа, яка не перебуває у громадянстві України і є громадянином (підданим) іншої держави або держав. Іноземці мають всі права та свободи що і громадяни України які визначені КУ та міжнародними документами. Конституційні права і свободи людини не можуть бути обмежені, крім випадків, передбачених Конституцією України Iноземці та особи без громадянства є рівними перед законом незалежно від походження, соціального і майнового стану, расової та національної належності, статі, мови, ставлення до релігії, роду і характеру занять, інших обставин.

Здійснення іноземцями та особами без громадянства своїх прав і свобод не повинно завдавати шкоди національним інтересам України, правам, свободам і законним інтересам її громадян та інших осіб, які проживають в Україні. Iноземці та особи без громадянства зобов’язані поважати та дотримувати Конституції і законів України, шанувати традиції та звичаї народу України. КУ: Кожен зобов’язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом. Кожен зобов’язаний неухильно додержуватися КУ та законів України, не посягати на права і свободи, честь і гідність інших людей. Незнання законів не звільняє від юридичної відповідальності. Кожен зобов’язаний не заподіювати шкоду природі, культурній спадщині, відшкодовувати завдані ним збитки.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]