Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
7.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
25.11.2019
Размер:
482.82 Кб
Скачать

4. Голова районної ради (формування, повноваження, припинення повноважень)

(ЗУ Про м.с.): Формування: обирається обласною радою з числа її депутатів на строк повноважень ради таємним голосуванням. Виконує обов’язки до обрання голови нового скликання (крім дострокового припинення повноважень). Працює на постійній основі (не може мати інший представницький мандат, суміщати діяльність з іншою (крім викл., наук. та твор. у позароб. час), займатися підприєм. діял-тю. Підзвітний раді. Повноваження: 1) скликає сесії, веде засідання ради; 2) підготовка сесій; 3) представляє кандидатури на посаду заст. голови ради; пропозиції - щодо структури органів ради, її викон. апарату, витрат на їх утримання; 4) пропозиції - щодо утв. і обр-ня. постійних комісій ради; 5) координує діяльність пост-х комісій; 6) допомагає депутатам у здійсненні ними своїх повноважень; 7) орг-є проведення референд. та виборів до ОДВ і ОМС; 8) орг-є роботу президії (колегії) ради (у разі її створення); 9) призначає і звільняє керівників апарату ради; 0) здійснює керівництво викон. апаратом; 11) розпорядник коштів; 12) підписує рішення, протоколи; 13) забезпечує роботу зверненю громадян; веде особистий прийом громадян; 14) забезпечує гласність; 15) представляє раду у відносинах з всіма; 16) звертається до суду за рішеням ради при незакон. актів місц. орг-в вик. вл-и,; 17) звітує перед радою - не менше 1 разу на рік, або 1/3 депутатів — у визначений радою термін; 18) вирішує інші питання, доручені йому радою. Видає розпорядження. Припинення повноважень: А) У зв’язку із закінченням повноважень ради; Б) Дострокове припинення: 1) особиста заява; 2) припинення його громадянства; 3) набрання законної сили обвинув. вироком; 4) порушення вимог сумісності; 5) визнання недієздатним, безвісно відсутнім або оголошення таким, що помер; 6) смерть; 7) Порушує КУ або ЗУ. 8) За рішенням місцевого референдуму або радою 2/3 голосів депутатів, через таємне голосув.

5. Громадянство як необхідний атрибут держави

Громадянство – це структурний елемент правового статусу особи, який розкриває головний зміст зв’язку людини і держави, взаємовідносин громадянина з державою та суспільством. У визначенні громадянства України, яке дається в преамбулі Закону “Про громадянство України”, підкреслюється правовий характер зв’язку особи й Української держави.

Громадянство – правовий, а не фактичний стан. Громадян держави не можна розглядати як сукупність осіб, що проживають на її території, оскільки за цією ознакою останні утворюють населення країни – категорію демографічну. Терміном “населення” охоплюється не тільки громадяни певної держави, а й іноземці та особи без громадянства, які проживають в країні. Громадянином держави є особа не в силу того, що проживає на її території, а внаслідок існування між особою і державою певних правових зв’язків. Підставами і умовами набуття громадянства України. Ст. 11 Закону про громадянство України зазначає, що підставами набуття громадянства є:

народження;

походження;

прийняття до громадянства України;

поновлення громадянства України;

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]