Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КПУ методичний посібник.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
890.37 Кб
Скачать

Самостійна робота

  1. Ознайомитись із основними положеннями преамбули, змістом розділу І Загальні засади Конституції України та конституційних законів України, в яких конкретизуються положення розділу першого Основного закону.

  2. Схематично зобразить:

  • «Україна – демократична держава»;

  • «Україна – соціальна держава»;

  • «Україна – правова держава»;

  • «Гарантії конституційного ладу України».

  1. В зошиті або в спеціальному словнику термінів записати формулювання основних термінів, визначених програмою: армія, Атрибут держави, багатопартійність, гласність, демократична держава, державна ( офіційна ) мова, державний герб , державний гімн, державний прапор , державний суверенітет, державні символи, єдине громадянство, засоби масової інформації, ідеологічний плюралізм, комунальна власність, конституційний лад, народовладдя, нація, оборона, основи конституційного ладу, офіційна мова , плюралізм , поділ влади , політичний плюралізм, права народу і право народів ( націй) на самовизначення, приватна власність, реприватизація , рідна мова, служба безпеки України, соціальна держава ,соціальне забезпечення, столиця, стримувань і противаг система, суверенітет ,суспільний лад, таємниця, узурпація влади, унітарна держава, форма державного устрою ,форма державного правління, цензура, «четверта влада»

Творчо-аналітичне завдання

Використовуючи положення Конституції України 1996 року, складіть схему взаємних векторів механізму «ваг і стримувань» між органами законодавчої, виконавчої та судової влади України. При цьому взаємних векторів (положень про протидію однієї гілки влади інший) повинно бути не менше трьох в кожному випадку. Зображаючи дані вектори протидій між різними державними органами ( представниками різних гілок влади) обов’язково зазначайте статтю (частину статті) Конституції України, з якої власне і випливає ця протидія.

Кросворд 1

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17


По горизонталі:

1.Законодавчий акт, в якому систематизовано норми, що належать до певної галузі законодавства. 2.Україна- за формою політичного устрою. 3.Держава, яка немає у своєму складі відокремлених державних утворень, наділених певною самостійністю. 4.КУ за часом дії. 5.Характер КУ. 6.Глава держави, який виступає від її імені. 7.КУ за порядком внесення змін і доповнень до неї. 8.Встепна частина КУ. 9.Діяльність депутатів, посадових осіб органів державної влади і місцевого самоврядування, яка обмежується законом. 10.Україна за формою правління. 11.Особа, яка перебуває у постійному правовому зв’язку з певною державою. 12.Державна мова України. 13.Нормативно-правовий акт вищого представницького органу державної законодавчої влади. 14.Грошова одиниця України. 15.Право самостійного управління. 16.Столиця України. 17.Принцип права, який діє в Україні.

По вертикалі:

1.основний закон України.