Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Firsov_D._Mistsevi_finansi_2009.doc
Скачиваний:
53
Добавлен:
11.11.2019
Размер:
1.52 Mб
Скачать

7.5. Підготовка та розгляд звіту про виконання місцевого бюджету[68] і прийняття рішення щодо нього.

Відповідно до ст. 80 Бюджетного кодексу України повноваження що­до складання звітів про виконання місцевого бюджету[68] та їх подання на розгляд відповідної ради належать до компетенції Ради міністрів Авто­номної Республіки Крим, місцевої державної адміністрації або виконав­чого органу місцевої ради (у разі, якщо виконавчий орган не створений — сільського, селищного або міського голови). Безпосередньо складанням названих звітів займаються місцеві фінансові органи[71].

Звіти про виконання місцевого бюджету[68] подаються радам у двомі­сячний термін після закінчення бюджетного року та кожного його квар­талу. Після їх перевірки, яка проводиться Рахунковою палатою Авто­номної Республіки Крим і комісіями з питань бюджету відповідних рад, Верховна Рада Автономної Республіки Крим та місцеві ради затверджу­ють звіти або приймають інше рішення з цього приводу.

Основою для складання вказаних вище звітів є складені та подані те­риторіальними органами казначейства до місцевих фінансових органів баланси, звіти про виконання місцевих бюджетів[68] та інші фінансові зві­ти. Вони складаються за правилами та формами, встановленими Дер­жавним казначейством України за погодженням з Міністерством фінан­сів України та Рахунковою палатою. Крім того, органи казначейства подають до Міністерства фінансів Автономної Республіки Крим, фінансових органів місцевих державних адміністрацій та виконавчих органів місцевих рад[28] зведені звіти про виконання відповідних бюджетів.

Звітність про виконання місцевих бюджетів[68], яка формується органа­ми казначейства, є оперативною, місячною, квартальною та річною. Во­на подається до місцевих фінансових органів[71] і виконавчих органів міс­цевих рад у терміни, встановлені для подання звітності про виконання державного бюджету в ст. 58—61 Бюджетного кодексу України. Фінан­сові органи і виконавчі органи місцевих рад опрацьовують сформовану органами казначейства звітність та в разі необхідності подають свої за­уваження.

Крім органів казначейства необхідну для складання звіту про вико­нання місцевого бюджету[68] інформацію надають також органи стягнен­ня. До її складу входять:

  • місячний звіт про фактичні надходження податків і зборів (обо­в'язкових платежів) та інших доходів до бюджету;

  • місячний звіт про податкову заборгованість, включаючи суми не­доїмки та переплат (за галузями і територіями, а також за джерелами доходів та формами власності).

Зазначені звіти подаються органами стягнення до місцевих фінансо­вих органів не пізніше 12 числа місяця, наступного за звітним.

Верховна Рада і Рада міністрів Автономної Республіки Крим, місцеві державні адміністрації та органи місцевого самоврядування забезпечу­ють публікацію періодичних звітів про виконання місцевих бюджетів[68]. Інформація про виконання місцевих бюджетів[68] за бюджетний рік (крім бюджетів сіл і селищ) публікується в газетах, визначених відповідними радами, не пізніше 1 березня року, що настає за звітним.

До 20 березня здійснюється публічне представлення звітів про вико­нання місцевих бюджетів[68] (крім бюджетів сіл і селищ) за статтями еко­номічної класифікації видатків[27]. Інформація про час і місце представ­лення звітів публікується разом зі звітом про виконання відповідних бюджетів. До звітів додається розшифрування витрат за статтями, обсяг яких перевищує (крім заробітної плати з нарахуваннями на неї та комунальних платежів): для бюджету міста Києва — 2 млн грн; для бюдже­ту Автономної Республіки Крим, обласних бюджетів, бюджету міста Се­вастополя — 1 млн грн; для бюджетів міст, районів — 500 тис. грн.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]