Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
odesa 2009.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
5.63 Mб
Скачать
    1. Міжнародне співробітництво у галузі охорони довкілля

15-16 січня 2009 року у м. Ізмаїл в Дунайському басейновому управлінні водних ресурсів відбулася зустріч робочої групи з гармонізації української та румунської систем гідрометеорологічного моніторингу в рамках проекту «Розвиток трансграничного співробітництва у сфері інтегрованого управління водними ресурсами в Єврорегіоні «Нижній Дунай».

В рамках робочої зустрічі обговорювалися питання щодо створення спільної бази даних та режиму обміну інформацією між організаціями, які включені до проведення моніторингу водних ресурсів в Єврорегіоні «Ніжній Дунай».

19-20 березня поточного року у м. Ізмаїл у рамках проекту «Оцінка наявної інформації в сфері управління водними ресурсами в регіоні дельти Дунаю» відбувся міжнародний семінар за участю представників Мінприроди України, Держкомітету України по водному господарству тощо. Метою семінару було обговорення робочої версії звіту з оцінки наявної інформації в сфері управління водними ресурсами в регіоні дельти Дунаю, а також посилення співробітництва між Україною, Румунією та Молдовою. Семінар розглядається як платформа для майбутньої розробки Плану управління річковим басейном для регіону дельти Дунаю.

17 квітня 2009 р. у м. Ізмаїл відбулась робоча зустріч «Покращення співробітництва та взаємодії при надзвичайних ситуаціях та екстремальних явищах в Єврорегіоні «Нижній Дунай», яка відбулась в рамках проекту «Покращення транскордонного співробітництва в сфері інтегрованого управління водними ресурсами».

29 вересня 2009 року Держуправління прийняло участь у другому засіданні Комітету з питань захисту довкілля та сталого розвитку Українсько-Румунської Спільної Президентської Комісії та надало свої пропозиції про необхідність в створенні трьохсторонньої Комісії в рамках Українсько-Румунсько-Молдавської Угоди про співробітництво в зоні природоохоронних територій дельти Дунаю та Нижнього Пруту.

У м. Одеса 9-11 грудня 2009 року Держуправління прийняло участь у черговому засіданні Ради Єврорегіону «Нижній Дунай» та Генеральної Асамблеї Асоціації транскордонного співробітництва Єврорегіон «Нижній Дунай».

До порядку денного засідання Ради Єврорегіону «Нижній Дунай» були включенні наступні питання:

1. Підведення підсумків роботи комісії зі сфер діяльності Єврорегіону «Нижній Дунай» за 2009 рік;

2. Затвердження планів дій відповідних комісій на 2010 рік;

3. Внесення змін до поіменного складу Координаційного центру Єврорегіону «Нижній Дунай»;

4. Внесення змін до поіменного складу комісій зі сфер діяльності Єврорегіону «Нижній Дунай»;

5. Обрання Голови та Віце-голів Ради Єврорегіону та затвердження поіменного складу Ради Єврорегіону «Нижній Дунай».

16.12.2009 року Держуправління прийняло участь у зустрічі з місією експертів представниками Міжнародного бюро водних ресурсів (Франція) пан Паул Хайнер, Словацького гідрометеорологічного інституту пан Боріс Мінарік та експерт Французького фонду управління водними ресурсами пан Френк Санфіліндо. Метою зустрічі було обговорення питання щодо започаткування та подальшого впровадження проекту «Удосконалення адміністрування баз даних та обмін щодо моніторингу, оцінки транскордонних ресурсів у країнах Східної Європи, Кавказу та Центральної Азії».

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]