Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Третьяков. Курс лекций.doc
Скачиваний:
18
Добавлен:
13.08.2019
Размер:
4.58 Mб
Скачать

Література

1. Законодавство України про охорону праці ( у чотрьої томах ), – Київ, 1995.

2. Закон України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності»

3. Жидецький В.Ц., Джигирей В.С., Мельников О.В. Основи охорони праці. Підручник.- Вид. 5-те, доповнене.- Львів: Афіша, 2000- 350 с.

4. Купчик М.П., Гандзюк М.П., Степанець І.Ф., Вендичанський В.Н., Литвиненко А.М., Іваненко О.В. Основи охорони праці.– К.: Основа, 2000.- 416 с.

5. Щедрій Я.І. Охорона праці: Навч. посіб. – Л.: Р.П. „АРІ”, 2000.

6. Гандзюк М.П., Желібо Є.П., Халімовський М.О. Основи охорони праці: Підручник. – К.: Новий світ-2000; Каравела, 2004.

7. Гогіташвілі Г.Г. Системи управління охороною праці. – Л.: Афіша, 2003.

8. Збірник нормативних документів з безпеки життєдіяльності. – К., 2000.

9. Катренко Л.А., Пістун І.П. Охорона праці в галузі освіти: Навч. посіб. – Суми: Університетська книга, 2001.

10. Керб Л.П. Основи охорони праці. – К., 2001.

11. Лапін В.М. Основи охорони праці. – Л.: ЛБІ НБУ, 2004, – 142 с.

12. Охорона праці в Україні. – К., 2000.

13. Пістун І.П., Кіт Ю.В., Березовецький А.П. Охорона праці: Практикум. – Суми: Університетська книга, 2000.

14. Практикум з охорони праці: Навч. посіб. / за ред. В.Ц. Жидецького. – Л.: Афіша, 2000.

15. Гогіташвілі Г.Г., Лапін В.М. Основи охорони праці: Навч. посіб. – К.: Знання, 2008. – 302 с.

16. Кодекс законів про працю України з постатейними матеріалами / За ред. В.М. Вакуленка, О.П. Товстенка – К.: Юрінком Інтер, 1998. – 1040 с.

17. Загальна документація, що регулює організаційні функції з охорони праці при створенні підприємства та в процесі його діяльності // Охорона праці. – 2006. – № 1.– с. 4–18.

18. Лисенко Г.Г. Підготовка документів для оцінки ступеня професійного ризику виробництва // Охорона праці. – 2004. – № 5.– с. 12–36.

19. Рекомендації щодо побудови системи управління охороною праці на виробництві. Затв. наказом МНС України № 398 від 27.06.2006 р.

20. Гогіташвілі Г.Г., Карчевські Є.Т., Лапін В.М. Управління охороною праці та ризиком за міжнародними стандартами: Навч. посіб. – К.: Знання, 2007. – 367 с.

Питання для самоконтролю засвоєння теми

  1. Перелічити міжнародні документи, які регламентують з питань соціального захисту працюючих.

  2. Які існують базові моделі побудови системи страхування від нещасних випадків на виробництві у країнах світу?

  3. Які завдання Фонду страхування від нещасних випадків?

  4. Яка сфера дії Закону України „Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності”?

  5. Відповідно до Закону України „Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності”, які основні принципи страхування від нещасного випадку?

  6. В чому полягає паритетність держави, представників застрахованих осіб та роботодавців в управлінні страхуванням від нещасного випадку?

  7. В чому полягає своєчасність та повнота відшкодування шкоди страховиком відповідно до Закону України „Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності”?

  8. В чому полягає формування та витрачання страхових коштів на солідарній основі?

  9. В чому полягає диференціювання страхового тарифу з урахуванням умов і стану безпеки праці, виробничого травматизму та професійної захворюваності на кожному підприємстві?

  10. В чому полягає економічна заінтересованість суб'єктів страхування в поліпшенні умов і безпеки праці?

  11. Відповідно до Закону України „Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності”, хто є суб'єкти та об'єкти страхування від нещасного випадку?

  12. Відповідно до Закону України „Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності”, що таке страховий ризик і страховий випадок?

  13. Відповідно до Закону України „Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності”, що віднесено до страхових виплат Фонду?

  14. Наведіть структура Фонду соціального захисту від нещасних випадків.

  15. Які документи подаються для розгляду справ про страхові виплати до Фонду соціального страхування від нещасних випадків?

  16. Які документи подаються до Фонду соціального страхування від нещасних випадків у разі втрати годувальника?

  17. Відповідно до Закону України „Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності”, яким чином і на яких підставах відшкодовується моральна шкода потерпілому?

  18. Наведіть схему безпосередньої практичної і технічної допомоги потерпілим від нещасних випадів.

  19. Відповідно до Закону України „Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності”, які встановлені щомісячні страхові виплати та інші витрати на відшкодування шкоди?

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]