Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Третьяков. Курс лекций.doc
Скачиваний:
18
Добавлен:
13.08.2019
Размер:
4.58 Mб
Скачать

4.6 Анализ со стороны руководства

Рис. 6. Анализ системы менеджмента

Высшее руководство организации должно через установленные им промежутки времени анализировать систему менеджмента в области OH&S, с тем чтобы обеспечить ее постоянную пригодность, адекватность и эффективность.

Процесс анализа со стороны руководства организации должен обеспечивать сбор информации, необходимой руководству для проведения оценивания. Анализ должен быть документально оформлен.

Анализ со стороны руководства должен быть направлен на определение возможной потребности в изменениях политики, целей, а также иных элементов системы менеджмента в результате аудита, изменившихся обстоятельств и обязательств по постоянному улучшению.

Додаток 7

Проект вноситься народними депутатами України

К.М. Ляпіною

С.А. Матвієнковим

А.В. Пшонка

Г.М. Скударем

ЗАКОН УКРАЇНИ

Про аудит з промислової безпеки і охорони праці

Цей Закон визначає основні правові та організаційні засади здійснення аудиту з промислової безпеки і охорони праці і спрямований на підвищення загального рівня безпеки виробництва при провадженні діяльності всіх суб'єктів господарювання, незалежно від форми власності, організаційно-правової форми та видів діяльності.

Розділ I. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

Стаття 1. Основні терміни та їх визначення

У цьому Законі терміни вживаються у такому значенні:

Аудит з промислової безпеки і охорони праці (далі за текстом – аудит) - це документально оформлений системний незалежний процес аналізу, оцінювання та обстеження об'єкта аудиту, що включає збирання і об'єктивне оцінювання доказів для встановлення відповідності визначених видів діяльності, заходів, умов, системи управління охороною праці та інформації з цих питань вимогам законодавства України з промислової безпеки і охорони праці.

Аудиторська організація – суб’єкт господарської діяльності, юридична особа, яка здійснює аудит з промислової безпеки і охорони праці та акредитована відповідно до вимог чинного законодавства.

Аудитор з систем управління безпекою праці та охорони здоров’я – фізична особа, яка пройшла у встановленому порядку навчання та отримала документ на право здійснення аудиту з промислової безпеки і охорони праці.

Висновок аудиту – документ, який складається аудиторською організацією і містить інформацію про відповідність (невідповідність) об’єкта аудиту вимогам законів та інших нормативно-правових актів з промислової безпеки і охорони праці.

Внутрішній аудит – аудит, який здійснюється власником об’єкта аудиту для власних потреб.

Зовнішній аудит – аудит, який здійснюється аудиторською організацією на замовлення власника об’єкта аудиту або центральних та місцевих органів виконавчої влади всіх рівнів, органів місцевого самоврядування.

Свідоцтво – документ дозвільного характеру, який надається аудиторською організацією суб’єкту господарювання і засвідчує відповідність об’єкта аудиту вимогам законів та інших нормативно-правових актів з промислової безпеки і охорони праці.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]