Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Антропова Л. Миронова Н.Севаторова І.ОБЛАД. ПІ...doc
Скачиваний:
53
Добавлен:
05.05.2019
Размер:
3.73 Mб
Скачать

Будова та комплектація універсальних приводів

Універсальний привід типу ПУ-0,6 (рис.1). Складається з одношвидкісного електродвигуна 7 з двоступінчастим зубчастим редуктором 3, 4, вихідний вал якого знаходиться в горловині 6. Змінні механізми кріпляться на горловині за допомогою двох гвинтів-баранчиків 5. Підредукторна рама 2 кріпиться до підставки. Включення електродвигуна здійснюється за допомогою кнопкової станції 1, розташованої на кожусі 8. Магнітний пускач кріпиться до підставки приводу чи на стіні біля приводу. Потужність приводу - 0,6 кВт.

Рисунок 1 - Універсальний привід типу ПУ-0,6:

а – загальний вид; б – розріз

Універсальний привід ПУ-0,6 комплектується наступними змінними механізмами: м'ясорубкою МС-2-70, розпушувачем м'яса МС-19-1400, багатоцільовим механізмом МС-4-7-8-20, механізмом для нарізки варених овочів МС-18-160, механізмом для нарізки сирих овочів кубиками і брусочками МС-28-100.

Універсальні приводи кріпляться до підставки, яка буває трьох видів: трубчаста стаціонарна, на візку зі стелажем (рис. 2).

Рисунок 2 - Підставки до універсальних приводів

Привід П-ІІ. Привід (рис. 3, а,б) складається з двошвидкісного електродвигуна, двоступінчастого соосного циліндричного редуктора, кожуха і пульта управління з перемикачем швидкості і пусковою кнопкою.

На корпусі 1 виконаний приплив у вигляді горловини, а з протилежного від неї боку - отвір з розточкою для фіксації фланця електродвигуна. Знизу корпус редуктора закривається картером, в якому виконано отвір для зливу мастила, закритий спеціальною пробкою. У верхній частині корпусу є отвір для заливання мастила в порожнину редуктора, що закривається пробкою-сапуном. Двохшвидкісний електродвигун кріпиться до корпусу чотирма шпильками та гайками.

Ведуча шестерня 2 редуктора закріплена безпосередньо на валу електродвигуна 3 і зачіпається з зубчастим колесом 4, змонтованим на проміжному валу 5. На цьому ж валу встановлена шестерня 6, що зачіпається з зубчастим колесом 7, посадженим на консоль робочого валу 8 і закріпленим на ньому за допомогою гайки зі стопорною шайбою.

Рисунок 3 - Привод П-ІІ:

а - загальний вид, б - кінематична схема

Робочий вал обертається в конічних роликопідшипниках, встановлених в розточенні приєднувальної горловини. Для запобігання витікання мастила на шийку вала посаджена ущільнювальна манжета. Приводний вал змінного механізму з'єднується з робочим валом приводу за допомогою паза, виконаного на торці робочого валу.

Приєднувальна горловина оснащена заклинювальним механізм.

Механізм складається з рукоятки з ексцентриковим кулачком, при повороті якого хвостовик змінного механізму затискається в горловині приводу. Вісь кулачка одночасно служить для орієнтації хвостовика змінного механізму при його установці в приєднувальній горловині приводу. Регулювання положення кулачка здійснюється шляхом повороту осі, на яку він посаджений.

Корпус редуктора і електродвигун закриті декоративним кожухом, виготовленим з тонколистової сталі. На бічній стінці кожуха розміщено пусковий пристрій, що складається з перемикача швидкості, пускової кнопки та кнопки повернення теплового реле. Всередині під кожухом закріплені магнітний пускач і теплове реле.

Привід встановлюється на трубчасту підставку, що спирається на П-подібну коробчату платформу, яка в свою чергу кріпиться до фундаменту або підлоги за допомогою фундаментних болтів і гайок. До трубчастої підставки приводу прикріплений стіл для посуду, в який надходять перероблені продукти. Стіл може встановлюватися на різній висоті залежно від габаритів механізмів, що приєднуються і тари для продуктів.

При включенні електродвигуна обертання від шестерні, що сидить на його валу, передається зубчастому колесу і шестерні, що знаходяться на проміжному валу. Від шестерні через зубчасте колесо обертання передається робочому валу приводу, а від нього - валу змінного механізму.

Перемикання частоти обертання робочого валу приводу проводиться шляхом повороту рукоятки перемикача у положення 1 або 2 залежно від приєднаного до приводу механізму. Вимкнення електродвигуна здійснюється поворотом рукоятки перемикача швидкості в нейтральне положення.

Універсальна кухонна машина УКМ ПК. Універсальні кухонні машини УКМ (рис. 4) призначені для механізації основних процесів переробки харчових продуктів. Унікальне поєднання різних функцій в одному пристрої робить їх незамінним для підприємств харчування. УКМ складаються з приводного механізму на підставці і набору змінних насадок. Конструктивна будова приводу аналогічна П-ІІ-1.

Рисунок 4 - Приводний механізм на підставці

(укомплектований протиральним механізмом)

УКМ комплектується (повний комплект): м'ясорубкою, овочерізкою з протиральним пристосуванням, збивальним механізмом з бачком, просіювачем, розпушувачем м’яса, подрібнювачем для сухарів та спецій та підставкою.

М’ясорубка для подрібнення м’яса на фарш

Розпушувач для отримання відбивних

Механізм для подрібнення сухарів і спецій

Просіював

Механізм для збивання та перемішування

Механізм овочерізально-протиральний для нарізки, шинкування і протирки овочів і фруктів

Рисунок 5 - Змінні механізми УКМ ПК

Універсальні кухонні машини УКМ встановлюються у виробничих приміщеннях. Передбачається жорстке кріплення УКМ на виробничому столі або спеціальної штатної підставці в залежності від комплектації. При установці на столі, стіл повинен бути жорстко прикріплений до підлоги або стіни, а приводний механізм до столу.

Універсальна кухонна машина УКМ підключається до електрокомунікацій відповідно до діючих правил улаштування електроустановок. УКМ повинен мати окремий захист від струмів короткого замикання і тривалого струмового перевантаження. У комплект поставки вітчизняних універсальних кухонних машин УКМ входить виносний пульт управління. Електроживлення приводного механізму від пульта управління здійснюється штатним кабелем. Після виконання монтажних і пуско-налагоджувальних робіт УКМ проводяться випробування на холостому ходу. До роботи допускається спеціально навчений персонал.

Для підтримки обладнання в працездатному і справному стані протягом усього терміну експлуатації, виключення аварійних виходів з ладу і додаткових витрат на ремонти необхідно виконувати правила технічного обслуговування.