Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Антропова Л. Миронова Н.Севаторова І.ОБЛАД. ПІ...doc
Скачиваний:
53
Добавлен:
05.05.2019
Размер:
3.73 Mб
Скачать

Правила експлуатації машин для нарізки хліба

Перед початком роботи машини МРХ-200 встановлюють необхідну товщину нарізки хліба. Для цього послаблюють фасонну гайку і повертають регулювальний диск до збігу його відповідного поділу з рискою на шайбі, після чого фасонну гайку знову затягують. Перед включенням електродвигуна переконуються в тому, що приймальний лоток знаходиться в крайньому правому положенні і закріплений засувкою, а гвинт не утримує противагу, яка разом з дисковим ножем вільно провертається. Потім перевіряють роботу машини на холостому ходу. При цьому противага повинна обертатися за годинниковою стрілкою, якщо дивитися з боку подачі хліба.

Після цього відключають електродвигун і перевіряють фіксацію рухомих частин фрикційним гальмом. Відкривають захисну решітку і за допомогою рукоятки відводять каретку подачі у праве положення. Закріплюють хліб голками захоплення. При цьому звертають увагу на те, щоб ролик каретки зайшов в канавку ходового гвинта. Потім опускають захисну решітку і включають машину, натиснувши на кнопку «Пуск».

Після закінчення нарізки хліба електродвигун автоматично відключається. Каретку вручну відводять в праве положення, видаляють шматочок хліба, що залишився на захопленні, закріплюють нову порцію і повторюють процес нарізки. Для якісної нарізки і скорочення затрачуваної потужності дисковий ніж періодично заточують. Після закінчення роботи видаляють скребками крихти і очищають ніж від залишків налиплого хліба. Під час очищення ніж обертають так само, як і при заточуванні, натискуючи на кнопки скребків до повного видалення прилиплого хліба. Після очищення ножа противагу знімають зі стопора, а рукоятку закріплюють.

У процесі роботи дотримуються правил техніки безпеки. Не дозволяється виймати застряглі скибочки під час роботи машини, включати машину зі знятим заточувальним пристосуванням або верхньою кришкою. Вивантаження нарізаного хліба слід робити тільки при відсунутому від корпусу розвантажувальному лотку.

Машина для нарізки гастрономічних товарів МРГ-300А (рис. 3). складається з наступних основних частин: корпуса, електродвигуна, передавального механізму, дискового ножа, опорного столика, механізму регулювання товщини відрізаємих скибочок, змінного завантажувального лотка і завантажувального пристосування.

Схема роботи машини наступна. Обертаючий момент від електродвигуна передається двом черв'ячним редукторам. Редуктор з п’ятизаходним черв'яком передає рух дисковому ножу, а редуктор з однозаходним черв’яком через чотириланковий шарнірний механізм - важелю з завантажувальним лотком шляхом перетворення обертального руху вихідного валу черв'ячного редуктора в маятниковий рух важеля і завантажувального лотка.

Завантажувальний лоток складається з основи, рухомої опори та фіксатора. До важеля лоток кріпиться затискачами. Машина комплектується двома змінними завантажувальними лотками, один з яких призначений для нарізки ковбас під кутом від 30° до 90° до осі продукту (лоток косого різу, що має фіксатор для установки куту різу), другий - для нарізки гастрономічних продуктів під прямим кутом, а також є точильне пристосування, яке кріпиться на корпусі машини стопорним гвинтом.

Рисунок 3 - Машина для нарізки гастрономічних продуктів МРГ-300А:

а - загальний вид: 1 – пакетно-кулачковий вимикач; 2 – основа; 3 – лімб; 4 – ручка; 5 – опорний стіл; 6 – ніж; 7 – зажим; 8 – важіль; 9 – рухома опора; 10 – основа; 11 – фіксатор рухомої опори; 12 – лопатка для очищення ножа від жиру; 13 – ключ; б - кінематична схема: 1 – ніж; 2 – важіль; 3 – лоток; 4 – опорний стіл; 5 – регулятор різу; 6 – електродвигун; 7 – вал приводу ножа; 8 – вал привода шарнірно-чотириланкового механізму; 9 – вал-черв’як; 10 - шарнірно-чотириланковий механізм.

Під завантажувальним лотком (в початковому стані) знаходиться опорний столик, на який під дією сили тяжіння спирається продукт. Площина опорного столика паралельна площині дискового ножа, а відстань між цими площинами дорівнює товщині відрізаємих скибочок продукту, регулюється шляхом опускання або піднімання опорного столика за допомогою регулювального механізму, оснащеного лімбом та рукояткою установки заданої товщини скибочки.

Дисковий ніж, закритий кожухом, і опорний столик розташовані над корпусом машини і нахилені під кутом до її установчої площини, що полегшує просування продукту до опорного столика при невеликих кутах косого зрізу. Машина забезпечена заточувальним пристосуванням, що складається з двох абразивних каменів.

Принцип дії. При включенні машини завантажувальний лоток переміщує продукт до ножу, що обертається, при цьому продукт ковзає по опорному столику. Ніж відрізає від продукту скибочку, яка проходить через зазор між ножем і опорним столиком і падає на приймальний лоток. Частина, продукту, що залишилася, спирається на поверхню кожуха дискового ножа. При зворотному русі завантажувального лотка продукт зісковзує з поверхні кожуха ножа на опорний столик на відстань, рівну товщині відрізаємої скибочки, після чого процес повторюється.

Слайсери (рис. 4) забезпечують найтоншу нарізку всіх видів продуктів, починаючи від томатів і закінчуючи твердими сирами.

Слайсери забезпечують ручну і автоматичну нарізку продуктів, таких як: м'ясо, ковбаса, філе риби, хліб і т.п. Нарізка гастрономічних продуктів здійснюється ідеально рівними шматочками і виглядає завжди привабливо, на що витрачається мінімум часу. Слайсери часто застосовуються на підприємствах швидкого обслуговування (фастфуд, бутербродні, невеликі кафе). Використання слайсерів істотно заощаджує час, особливо, при великому потоці відвідувачів.

Технічно слайсери влаштовані дуже просто. Деталі, що контактують з продуктами нарізки, виготовлені з харчової нержавіючої сталі або анодованого алюмінію. Є основна платформа з обертовим дисковим ножем, який приводить в дію потужний електродвигун. Продукт кладеться на спеціальну рухливу опору - приймальний лоток, переміщаючи який, оператор легко виробляє подальшу нарізку.

Рисунок 4 - Слайсер

Слайсер забезпечує нарізку суворо заданої товщини. Вузол регулювання товщини має зручну шкалу.

На моделях з заточувальним пристроєм можливо миттєво виправити і заточити лезо, як тільки виникне необхідність. 

Похила конструкція слайсера забезпечує комфорт і високу продуктивність машини. Лезо слайсера, втоплено в захисний кожух і відкрите тільки у безпосередній зоні різання.