Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Антропова Л. Миронова Н.Севаторова І.ОБЛАД. ПІ...doc
Скачиваний:
53
Добавлен:
05.05.2019
Размер:
3.73 Mб
Скачать

Правила експлуатації мфк-2240

Перед початком роботи перевіряють правильність установки робочих органів, справність машини та наявність заземлюючого проводу. Потім завантажують бункери машини панірувальними сухарями і фаршем. Поряд з машиною на столі встановлюють листи, посипані панірувальними сухарями.

Після цього вмикають електродвигун і виробляють формування п'яти-шести виробів, зважують їх на контрольних вагах і в разі необхідності регулюють масу формованих виробів за допомогою регулювального пристрою. Регулювання здійснюється при включеному електродвигуні машини шляхом обертання регулювального гвинта в ту або іншу сторону. Неповновісні вироби кладуть у бункер для фаршу. У випадку неповного заповнення фаршем надпоршневого простору машину зупиняють, перевіряють наявність фаршу в бункері і при необхідності додають його. 

Після закінчення роботи машину вимикають і знімають всі робочі органи для санітарної обробки. Зовнішні поверхні машини під бункером і формуючим столом необхідно промити гарячою водою і протерти насухо. Робочі поверхні формуючого столу, чарунки поршнів, шнека-живильника, кришки столу і доріжку копіра промити і після просушування змастити харчовим несолоним жиром.

Загальна санітарна обробка машини повинна проводиться не рідше 2-3 разів на тиждень.

До обслуговування машини допускаються особи, які пройшли відповідний інструктаж по правильним прийомам роботи на машині і ознайомилися з інструкцією по експлуатації та догляду за машинами даного виду. 

Тісторозкатувальна машина Easy 500 SM. Виробник: GGF. Країна: Італія.

Італійська компанія G.G.F. була заснована більше двадцяти років назад. Сьогодні вона пропонує широкий асортимент обладнання для виробництва піци: різні моделі печей, електричних і газових плит, міксерів, тісторозкатувальних машин, слайсерів. Компанія успішно продає свої вироби на внутрішньому та міждународному ринках.

Машина Easy 500 SM (рис. 2) є реверсивною тісторозкатувальною машиною, двигун якої має поворотний рух, тобто можливість прокатування тістової заготовки "вперед-назад" без її перекладування.

Тісторозкатувальна машина Easy 500 SM для барів, ресторанів призначена для використання у пекарнях, кондитерських цехах, на підприємствах харчування для приготування листкового тіста, з якого потім формуються вироби типу круасанів, листкових язичків, тарталеток і т.д., а також для розкатування крутого тіста для чебуреків і пельменів.

Рисунок 2 - Тісторозкатувальна машина Easy 500 SM

Тісторозкатувальна машина працює за наступним принципом. Всередині апарату розташовані один над одним два вали, нижній з яких нерухомо закріплений на корпусі, а верхній - на полозах, завдяки чому можна регулювати товщину розкатування тістового пласта. Вали обертаються у напрямку один до одного. Зазор між валками регулюється у межах від 0,1 до 34 мм. Тістова заготовка у своїй основі трохи приминається вручну до товщини, встановленої між валами. Необхідно це для того, щоб вали, що обертаються, змогли без особливого труда її захопити. Потім заготовка прокатується через вали, і отримує задану товщину. При необхідності більш тонкого розкатування товщина між валами виставляється на меншу. Велика товщина розкатування тіста необхідна для того, щоб виробляти на машині обробку листкового тіста, оскільки при його розкатуванні і складанні разом з маргарином воно значно збільшується. Реверсивний рух також має цілком певне призначення, наприклад, при розкатуванні листкового тіста його об’єм іноді виявляється досить значним, а переніс тіста з кінця робочого конвеєра до початку може порушити його структуру. При використанні реверсивного руху достатньо натиснути одну кнопку і вали починають обертання у протилежну сторону, тісто прокатується ще раз в зворотну сторону.

Машина оснащена захисними пристроями. Змінення направлення руху конвеєрів здійснюється вручну.

Великомасштабна шкала настройки опускання роликів забезпечує високу точність регулювання. Робочі елементи машини виконані з неіржавіючої сталі.