Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Економічна інформатика_Лекції.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
01.05.2019
Размер:
3.34 Mб
Скачать

2.4.6.3. Створення звіту

1. Запустити програму Microsoft Access. Відкрити БД (наприклад, учбову базу даних «Деканат»).

2. Створити Автозвіт: стрічковий, використовуючи як джерело даних таблицю (наприклад, Студенти). Звіт відкривається в режимі Попереднього перегляду, який дозволяє побачити, як виглядатиме звіт в роздрукованому вигляді

3. Перейти в режим Конструктора і виконати редагування і форматування звіту. Для переходу з режиму попереднього перегляду в режим конструктора необхідно клацнути команду Закрити на панелі інструментів вікна застосування Access. На екрані з'явиться звіт в режимі Конструктора.

Редагування:

1) видалити поле код студента у верхньому колонтитулі і області даних;

2) перемістити вліво всі поля у верхньому колонтитулі і області даних.

3) Змінити напис в заголовку сторінки

· У розділі Заголовок звіту виділити напис Студенти.

· Помістите покажчик миші праворуч від слова Студенти, так щоб покажчик набув форми вертикальної межі (курсора введення), і клацнути в цій позиції.

· Ввести НУ «ЛП» і натиснути Enter.

4) Перемістити Напис. У Нижньому колонтитулі виділити поле =Now() і перетягнути його в Заголовок звіту під назву Студенти. Дата відображатиметься під заголовком.

5) На панелі інструментів Конструктор звітів клацнути на кнопці Попередній перегляд, щоб проглянути звіт

Форматування:

1) Виділитие заголовок Студенти НУ «ЛП»

2) Змінити гарнітуру, зображення і колір шрифту, а також колір заливки фону.

3) На панелі інструментів Конструктор звітів клацнути на кнопці Попередній перегляд, щоб проглянути звіт.

Зміна стилю:

Для зміни стилю виконайєте наступне:

· На панелі інструментів Конструктора звітів клацнути на кнопці Автоформат,  відкриється діалогове вікно Автоформат.

· У списку Стилі об'єкту "звіт - автоформат" клацнути на пункті Строгий і потім клацнути на кнопці ОК. Звіт відформатує в стилі Строгий.

· Перемкніться в режим Попередній перегляд. Звіт відображатиметься у вибраному вами стилі. Надалі всі звіти створені за допомогою функції Автозвіт матимуть стиль Строгий, доки ви не задасте інший стиль у вікні Автоформат.

· Зберегти і закрити звіт.

Тема 10:

Основи офісного програмування

(1 год.)

Лекція 15 (1 год.)

1. Візуальна мова програмування Бейсік для додатків: Visual Basic for Applications (VBA).

2. Макроси.

1. Візуальна мова програмування Бейсік для додатків: Visual Basic for Applications (VBA)

VBA – це підмножина візуальної мови програмування Visual Basic (VB ), яка включає майже всі засоби створення додатків VB.

VBA відрізняється від мови програмування VB тим, що система VBA призначена для безпосередньої роботи з об'єктами Office, в ній не можна створювати проект незалежно від додатків Office. Таким чином, в VBA мовою програмування є VB, а інструментальне середовище програмування реалізоване у вигляді редактора VB, який може активізуватися з будь-якого додатку MS Office.

Наприклад, для того, щоб відкрити редактор VBA з  додатку PowerPoint, необхідно виконати команду Сервіс / Макрос / Редактор VB. Повернутися з редактора в додаток можна, вибравши команду Microsoft PowerPoint в меню Вигляд або комбінацією клавіш Alt + F11.

За допомогою вбудованого в редактор VB набору елементів управління і редактора форм користувач може створити призначений для користувача інтерфейс для проекту, що розробляється, з екранною формою. Елементи управління є об'єктами, а для кожного об'єкту визначений ряд можливих подій (наприклад, клацання або подвійне клацання миші, натиснення клавіші, перетягання об'єкту і так далі).

Кожна подія виявляється в певних діях програми (відгуках, реакції). Призначена для користувача форма дозволяє створювати вікна діалогу додатків. Мова програмування VBA служить для написання коду програми, наприклад, для створення функцій користувача в Excel|.

Той факт, що система VBA призначена для роботи з об'єктами Office, дозволяє ефективно її застосовувати для автоматизації діяльності, пов'язаної з розробкою різних типів документів.

Розглянемо алгоритм створення функцій користувача:

1. Викликати вікно редактора коду VBA, виконавши команду Сервіс / Макрос / Редактор Visual Basic або натиснути Alt+F11.

2. Виконати команду меню редактора Insert/ Module (Вставка / Модуля).

3. Далі виконати команду Insert / Procedure (Вставка /Процедура). У вікні діалогу AddProcedure, що відкрилося, ввести ім'я функції (наприклад, Сумма5) і встановити перемикачі: Type| (тип) – в положення Function (функція); Scope (Область визначення) - в положення Public (Загальна) і клацнути ОК.

4. У вікні редагування з'явиться заготовка функції: заголовок - Public Function Сумма5() і закінчення – End Function, між якими треба помістити код тіла функції.

5. Далі вводимо список параметрів функції, наприклад, в дужках вказуємо (x, у, z, i, j), тип даних (для точних розрахунків) і тип значення, що повертається функцією (у даному прикладі не вводимо). Крім того, вводимо тіло функції, наприклад, Сумма5 = x + у+ z + i + j. У результаті отримаємо наступний текст програми:

PublicFunction Сумма5(x, у, z, i, j)

СУММА5 = x +у + z + i + j

EndFunction

6. Повертаємося у вікно додатку Excel, в якому, наприклад,  нам необхідно виконати підсумовування п'яти значень.

7. Виконуємо "Вставка / Функція" і у вікні майстра функцій, що відкрилося, вибираємо категорію «Визначені користувачем», а у вікні «Виберіть функцію» виділяємо Сумма5 і клацаємо ОК.

8. Далі вибираємо комірки зі значеннями і клацаємо ОК. Отримуємо наступний результат.