Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Економічна інформатика_Лекції.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
01.05.2019
Размер:
3.34 Mб
Скачать

Вікно додаткуPowerPoint

Windows дозволяє запустити Power Point декількома способами. Найпростіше скористатися кнопкою Пуск/Программы/ PowerPoint. За замовчуванням додаток PowerPoint відкривається в режимі «Звичайний», в правій частині вікна додатку виводиться область завдань з панеллю «Приступаючи до роботи», за допомогою якої можна відкрити існуючі презентації і створити презентацію.

У лівій частині вікна додатку знаходиться область Структура або Слайди для перемикання між режимами Слайди і Структура. За замовчуванням в області Структура / Слайди встановлюється режим Слайди, тобто відображається панель Слайди. У цьому режимі в цій області відображаються мініатюрні зображення слайдів, що входять в презентацію.

У режимі Структура в цій області відображається ієрархічна структура, що містить заголовки і тексти слайдів презентації. Перед заголовком кожного слайду наявний номер і значок. Основний текст, що включає до п'яти рівнів відступів, розташований після кожного заголовка.

В центрі додатку знаходиться область слайду, в якій відображається слайд. Режим звичайний - це основний режим для створення, редагування і форматування окремих слайдів.

Нижче головного вікно знаходиться область приміток. У цій області до кожного слайду можна додати примітки доповідача, які не відображаються в режимі показу слайдів.

Рядок меню надає доступ до всіх важливих команд програми PowerPoint. Панелі інструментів надають швидкий доступ до використовуваних команд. У Power Point використовується група команд меню Показ слайдів замість меню Таблиця редактора Word.

На панелі форматування розміщені наступні інструменти: Конструктор і Створити слайд. При виборі кнопки Конструктор в області завдань відображається панель Дизайн слайду, в якій розміщено три розділи: Шаблони оформлення; Колірні схеми; Ефекти анімації. За допомогою команд цих розділів можна до слайду застосувати шаблон оформлення, колірні схеми і ефекти анімації.

При виборі на панелі інструментів команди Створити слайд, в області завдань відображається панель Розмітка слайду, за допомогою якої можна змінювати розмітку слайдів (Макет тексту, Макет вмісту, Макет тексту і вмісту).

Повзунок лінії прокрутки дозволяє переходити між слайдами, а не по тексту в межах одного слайду. Крім того, під час перетягання повзунка редактор показує номер і назву кожного слайду.

Кнопки режиму перегляду зліва від горизонтальної смуги прокрутки, дозволяють швидко перемикатися в один з режимів перегляду Power Point (Звичайний режим, Режим сортувальника слайдів, Показ слайдів). У лівій частині рядка стану відображається номер слайду, над яким йде робота в даний момент, і тип створюваної презентації

Режими перегляду

Для ефективного застосування PowerPoint при створенні і редагуванні презентацій необхідно використовувати різні режими проглядання документів. Режимами є різні способи відображення слайдів на екрані. До основних режимів, які вживаються в PowerPoint, належать звичайний режим і режим сортувальника слайдів.

Перемикання режимів відображення можна здійснювати в меню Вигляд (Звичайний, Сортувальник слайдів, Показ слайдів, Сторінки заміток). Перемикання режимів можна також здійснювати за допомогою кнопок, розташованих зліва від горизонтальної смуги прокрутки (Звичайний режим, Режим сортувальника слайдів, Показ слайдів).

Режими відображення слайдів:

· Режим «Звичайний». У цьому режимі у вікні додатку відображаються три області: Структура/Слайди; область Слайду; Примітки до слайду. Розміри областей можна змінювати, перетягуючи їх межі.

· Режим «Сортувальник слайдів» – це режим, в якому всі слайди презентації відображаються у вигляді мініатюр. У цьому режимі можна легко переміщати слайди, змінюючи порядок їх слідування в презентації.

· Режим «Показ слайдів» - це режим, за допомогою якого можна проглянути презентацію на екрані.

· Режим «Сторінки приміток» – режим перегляду, в якому до кожного із слайдів можна додати примітки доповідача. У верхній половині сторінки при цьому з'являється зменшене зображення слайду, а в нижній половині відображається велика панель для тексту заміток.