Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Економічна інформатика_Лекції.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
01.05.2019
Размер:
3.34 Mб
Скачать

Створення Web-сторінок в редакторі FrontPage

Створення нової порожньої Web-сторінки

Якщо при відкритті вікна додатка FrontPage в ньому відображається порожня сторінка, то розробку веб-сервера - сторінки можна здійснювати на базі цієї сторінки. Якщо при відкритті редактора FrontPage, відображається порожнє головне вікно, то для створення нової порожньої сторінки необхідно виконати команду Файл/Создать і вибрати в області завдань Порожня сторінка. У вікні додатка з'явиться порожня сторінка. Далі необхідно здійснити розробку сторінки, тобто виконати розмітку (структуру) сторінки, ввести текст, малюнки і т. д..

Створення веб-сторінки на основі шаблонів FrontPage

Створити нову сторінку можна також на базі одного з шаблонів. Для цього необхідно вибрати команду «Інші шаблони сторінок» в області Завдань. На екрані відображатиметься вікно діалогу Шаблони сторінок, в якому представлені різні шаблони сторінок по категоріях.

Створення веб-сторінки на основі наявних Web-сторінок в ПК

Створити веб-сторінку можна і на базі наявних на комп'ютері веб-сторінок. Для цього необхідно в області завдань вибрати команду «З наявної сторінки» і у вікні діалогу, що з'явилося, вибрати необхідну сторінку. Далі можна провести необхідні зміни на сторінці і зберегти її під іншим ім'ям.

Створення сайту в редакторі FrontPage

Створення нового порожнього сайту або створення веб-вузла без вмісту

Для створення нового порожнього сайту  треба виконати команду Файл/Создать і вибрати в області завдань команду «Інші шаблони веб-вузлів». Відкриється вікно діалогу Шаблони веб-вузлів, в якому необхідно виділити Порожній веб-вузол і клацнути ОК. У вікні додатку FrontPage відображватиметься веб-сервер - вузол, який представлений на малюнку.

Для створення порожньої домашньої сторінки в новому веб-вузлі необхідно перейти в режим Переходи і клацнути на кнопці Нова сторінка на панелі Переходи, в робочому полі з'явиться домашня сторінка (для створення домашньої сторінки можна також використовувати контекстне меню).

Двічі клацніть на домашній сторінці лівою кнопкою миші, і вона відкриється в режимі конструктора для редагування (сторінка - index.htm).

Далі можна здійснити розробку домашньої сторінки (створити розмітку або структуру сторінки, ввести текст, малюнки і так далі), а потім до домашньої сторінки можна додати сторінки в режимі Переходи. Для цього в режимі Переходи виділіть домашню сторінку і клацніть на кнопці Нова сторінка на панелі Переходи або застосуєте контекстне меню. Буде додана Нова сторінка 1, яка зображена на малюнку. Далі додайте стільки сторінок, скільки необхідно для сайту, потім сторінки можна перейменувати і змінити порядок їх слідування. Далі на кожну сторінку потрібно ввести вміст або контент (текст, таблиці, картинки і так далі), в результаті отримаємо сайт.

Створення сайту на основі шаблону редактора FrontPage

Для створення сайту на основі шаблону виконаєте Файл/Создать і в області завдань клацніть команду Веб-сервер – пакети, відкриється вікно діалогу Шаблони веб-вузлів.

Виберіть необхідний шаблон або майстер для створення нового сайту. Створений сайт має розмітку і дизайн, але в ньому відсутній контент. Далі в сторінки цього сайту необхідно ввести відповідний текст, малюнки, скрипти, лічильники і інші елементи сайту.