Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Економічна інформатика_Лекції.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
01.05.2019
Размер:
3.34 Mб
Скачать

Розміщення сайту на хостингу

Один з найважливіших етапів створення сайту є розміщення його на хостингу. Веб-сервер-хостинг - це місце для розміщення сайту на сервері в мережі Internet, який надає доступ до Web-сторінок відвідувачам сайту. Сервери пропонують як платні, так і безкоштовні хостинги. Для навчання вибирайте безкоштовні хостинги і лише після отримання навичок ведення електронного бізнесу або комерції, розміщуйте свої сайти на платних хостингах.

Для розміщення сайту на хостингу необхідно реєструватися на одному з серверів, який надає послуги з розміщення. Інтернет-адреса або доменна адреса сайту залежить від того, який Ви рівень домена придбали. При роботі в Internet використовуються не доменні імена, а універсальні покажчики ресурсів, які називаються URL (Universal Resource Locator|). URL - це адреса будь-якого ресурсу (документа, файлу) в Internet, він вказує, за допомогою якого протоколу слід до нього звертатися, яку програму слід запустити на сервері і до якого конкретного файлу слід звернутися на сервері. Загальний вид URL: протокол://хост-компьютер/имя файлу (наприклад: http://lessons-tva.info/book.html).

Для завантаження файлів сайту на сервер можна використовувати файловий менеджер (команду завантажити) з розділу управління сайтом на сервері, на якому Ви розміщуєте сайт. Спочатку за допомогою файлового менеджера створіть на сервері директорію (папку), в яку поміщатимете файли або виберіть готову папку на сервері.

Завантажити файли на сервер можна і за допомогою браузера (Internet Explorer) за протоколом ftp, наприклад ftp://ftp.lessons-tva.info/. Далі з'явиться діалогове вікно із запитом ввести пароль, після введення пароля і натиснення кнопки "ОК" у вікні перегляду відображаватимуться всі Ваші директорії на сервері.

Далі відкрийте папку, де будуть розміщені файли сайту, і скопіюйте їх туди одним з методів. Адреса FTP-сервера вказується в персональних даних, які ви отримаєте після реєстрації на сервері. Щоб з'єднання по FTP-протоколу відбувалося швидше необхідно заздалегідь увійти в свій аккаунт по протоколу http.

Але краще за все для завантаження файлів використовувати WC або Total Commander: для цього в меню "МЕРЕЖА" вибрати команду "Нове FTP - з'єднання" і в діалоговому вікні "З'єднатися", що з'явилося, ввести FTP-адресу (наприклад, ftp://ftp.lessons-tva.info/). Потім за запитом ввести пароль і на одній з панелей WC з'являться папки, розташовані на сервері, в одну з них необхідно помістити (скопіювати) файли.

Далі Ви присвоїте ім'я цьому з'єднанню і збережете його. Це ім'я буде поміщено в опцію "З'єднатися з FTP-сервером" в меню "МЕРЕЖА". При повторному з'єднанні (наприклад, при оновленні сторінок) Ви вибираєте це ім'я, далі на запит вводите пароль і з'єднуєтеся з директорією, в якій знаходяться сторінки і файли Вашого сайту.

Реєстрація сайту в пошукових системах і тематичних каталогах

Після розміщення сайту на хостингу необхідно реєструватися в пошукових системах і тематичних каталогах Yahoo, Ramble|, Апорт (адреси реєстрації знаходяться  на сторінці http://lessons-tva.info/favorite.html) і здійснити розкручування сайту. Для розкручування застосовуються різні засоби.

Контроль відвідуваності сайту здійснюється по лічильниках. Пошукові машини, як правило, мають рейтингові системи, які ранжують ресурси за їх відвідуваністю. Для участі в рейтингу встановіть на головній сторінці свого сайту лічильники рейтингів.

Підтримка і регулярні оновлення (розвиток) сайту

Далі Ви повинні здійснювати підтримку і регулярні оновлення сайту. Причому чим частіше Ви оновлюватимете інформацію на сайті, тим більше буде цільових відвідувачів сайту і, зрозуміло, споживачів Вашої продукції або послуг.