Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Економічна інформатика_Лекції.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
01.05.2019
Размер:
3.34 Mб
Скачать

Перегляд і друк документа

Залежно від виконуваних завдань в Microsoft Word 2003 можна вибирати різні режими перегляду документів:

· Режим макетів

· Режим перегляду

· Перегляд

Режими макетів використовуються при роботі над документом. До цього режиму відносяться: Розмітка сторінки, Веб–документ, Звичайний, Структура.

Режими перегляду використовуються для читання документа і переміщення в ньому. До цього режиму відносяться: Режим читання, Ескізи, Схема документа.

Перегляд використовується для відображення зовнішнього вигляду документа у формі публікації. До цього режиму відносяться: Попередній перегляд веб-сторінки, Попередній перегляд.

Режим попереднього перегляду зручно використовувати для проглядання декількох сторінок документа в зменшеному вигляді. У цьому режимі можна проглядати розриви сторінок, а також змінювати вміст або форматування документа до його виводу на друк.

Перед друком документа слід перевірити його зовнішній вигляд, виконавши команду Файл\Попередній перегляд або клацнувши кнопку Попередній перегляд на панелі інструментів. Щоб вийти з режиму попереднього перегляду, необхідно натиснути кнопку Закрити.

Щоб надрукувати документ з використанням прийнятих за замовчанням параметрів принтера і налаштувань друку, необхідно натиснути кнопку Друк у вікні попереднього перегляду або на стандартній панелі інструментів.

Для вибору принтера і налаштувань параметрів друку виконується команда Друк з меню Файл, з'явиться діалогове вікно Друк.

У області Принтер слід вибрати необхідний принтер з запропонованого списку.

В області Сторінка, слід задати яку частину документа друкувати: весь документ; поточну сторінку; виділений фрагмент або декілька сторінок з вказаними  номерами.

Кількість копій задається в полі Число копій. Можна вибрати друк всіх сторінок діапазону або спочатку друк всіх сторінок з непарними номерами, а потім - з парними. Группа опцій Масштаб дозволяє задати друк декількох сторінок  тексту на одному аркуші паперу. Ряд додаткових параметрів друку можна вказати, натиснувши кнопку Параметри.

3. Створення таблиць в ms Word

Таблиця складається з рядків і стовпців, які можуть містити цифри, текст, малюнки і використовуються для впорядкування і представлення даних, дозволяють будувати числа в стовпці, а потім відсортувати їх, а також виконати різні обчислення.

Компоненти таблиці

Межі і лінії сітки

Таблица має межу у вигляді тонкої суцільної лінії чорного кольору, яка зберігається при друці, і лінії сітки, які відображаються на екрані в разі видалення межі. Видалення (відновлення) межі здійснюється командою Формат / Межі і заливка, на вкладці Межі або командою Зовнішні межі на панелі інструментів. Лінії сітки не друкуються, але їх також можна видалити (відновити) командою Таблиця / Приховати сітку (відображати сітку).

Кінцеві символи

Символ комірки і символ рядка є недрукованими знаками, які позначають, відповідно, кінець комірки та кінець рядка.

Поля комірок і інтервали між комірками

Поля комірок – це відстань між межею комірки і текстом всередині комірки. Інтервали між комірками і поля комірок можна змінити у вікні діалогу Параметри таблиці, яке викликається командою Таблиця\ Властивості таблиці \ Параметри.

Маркер переміщення і маркер зміни розміру таблиці

Маркер переміщення таблиці служить для переміщення таблиці в інше місце сторінки, а маркер зміни розміру таблиці дозволяє змінити | розмір таблиці.