Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Економічна інформатика_Лекції.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
01.05.2019
Размер:
3.34 Mб
Скачать

Запис мовного супроводу

Для запису мовного супроводу запускається демонстрація презентації і записується мовний супровід для кожного слайду. Запис можна припинити і продовжити у будь-який момент.

· У звичайному режимі в області Структура або Слайди вибрати значок або ескіз слайду, з якого потрібно почати запис мовного супроводу.

· У меню Показ слайдів виберіть команду Звукозапис. Відкриється вікно діалогу «Запис мовного супроводу»

· Натиснути кнопку Гучність мікрофону і у вікні, що відкрилося «Перевірка мікрофону», встановити рівень чутливості мікрофону. Після закінчення перевірки натиснути кнопку ОК, в результаті знову відкриється вікно «Запис мовного супроводу»

· У вікні «Запис мовного супроводу» клацнути на кнопці ОК, відкриється вікно діалогу «Перезапис мовного супроводу», в якому необхідно виконати запис з першого слайду або з поточного слайду.

· У режимі показу слайдів надиктувати текст мовного супроводу в мікрофон. Для продовження клацнути слайд. Надиктувати текст для цього слайду, перейти до наступного т.д. Запис мовного супроводу можна припинити і продовжити.

· Мовний супровід буде автоматично записаний і на екрані відображуатиметься запит про збереження значень часу показу слайдів.

· Для збереження значень часу показу слайдів натиснути кнопку "Так". Слайди відображатимуться в режимі сортувальника слайдів, і під кожним слайдом відображатиметься час його показу

Анімація

Анімація - це додавання до тексту або об'єкту спеціального відео- або звукового ефекту. Ефекти анімації можуть застосовуватися до таких елементів на слайді як текст, малюнки, графіки, діаграми і інших об'єктів. Ефекти анімації тексту, як правило, можна застосувати до букв, слів і абзаців.

В PowerPoint для додавання анімації застосовуються наступні команди: ефекти анімації і налаштування анімації. Готові ефекти анімації можуть застосовуватися до всіх елементів виділених слайдів або всіх слайдів презентації. Налаштування анімації може застосовуватися до окремих елементів на слайді.

Ефекти анімації

· Якщо схему анімації потрібно додати лише до певних слайдів, вибрати потрібні слайди в області Слайди.

· У меню Показ слайдів вибрати команду Ефекти анімації.

· В області завдань Дизайн слайду виберіть зі списку Застосувати до виділених слайдів необхідний ефект анімації.

· Якщо ефект анімації потрібно застосувати до всіх слайдів, натиснути кнопку Застосувати до всіх слайдів.

Налаштування анімації

· У звичайному режимі відкрити слайд, до тексту або об'єктів якого потрібно застосувати анімацію.

· Виберіть об'єкт для анімації.

· У меню Показ слайдів вибрати команду Налаштування анімації.

· В області завдань Налаштування анімації натиснути кнопку Додати ефект і вибрати потрібний ефект з розділів, що з'явилися: Вхід, Виділення, Вихід, Шляхи переміщення.

Організаційні діаграми

Для створення ієрархічної структури керівників відділів і їх підлеглих в організації, можна створити організаційну діаграму.

Додавання організаційної діаграми

· Вибрати команду Вставка / Схематична діаграма або на панелі інструментів Малювання натиснути кнопку Додати діаграму або організаційну діаграму.

· Вибрати тип діаграми Організаційна діаграма, а потім натиснути кнопку OK|. На слайді з'явиться організаційна діаграма, довкола якої відображається поле для малювання, обмежене недрукованими рамкою і маркерами розміру. Крім того, активізується плаваюча панель інструментів Організаційна діаграма.

Далі можна додати текст в будь-яку фігуру і додати фігури в діаграму (Помічник, Підлеглі, Колега), застосувавши команди панелі інструментів «Організаційна діаграма». Можна застосувати готовий стиль до діаграми, натиснувши кнопку Автоформат на панелі інструментів «Організаційна діаграма».