Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Економічна інформатика_Лекції.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
01.05.2019
Размер:
3.34 Mб
Скачать

Пересилка повідомлення

Програма Microsoft Outlook Express дозволяє переслати отримане повідомлення кому-небудь іншому. Для цього встановіть курсор на повідомленні і натисніть кнопку Переслати на панелі інструментів. Відкриється вікно, що містить текст вихідного повідомлення. Вкажіть адресу отримувача, додайте до вихідного тексту ваші коментарі і відправте повідомлення.

2. Створення Web - сайту Навіщо потрібний сайт?

Web-сайт - це Ваш електронний офіс. Сайти створюються з різною метою. Оскільки Інтернет став середовищем для економічної діяльності, то сайти в основному створюються для ведення бізнесу, тобто отримання прибутку.

Відомо, що в даний час існують два основні напрями використання Інтернет в бізнесі: Internet як засіб комунікації, джерело довідкової інформації, засіб реклами і маркетингу для ведення бізнесу (господарській діяльності) поза електронними мережами і Internet як інструмент ведення електронного бізнесу, заснованого на принципах мережевої економіки.

У першому випадку сайти створюються для формування іміджу компанії, ведення ефективної реклами і маркетингових досліджень з метою пошуку нових покупців і збільшення обсягу продажів, а також для  інформаційної і сервісної підтримки клієнтів. Крім того, сайти можуть бути використані як інформаційні канали обміну інформації з партнерами. Сайти також використовуються як засіб підтримки очного і заочного учбового процесу і підвищення кваліфікації з певного курсу.

У другому випадку – сайти виконують всі вищезгадані функції і, крім того, є інструментом ведення електронного або мережевого бізнесу. В цьому випадку сайти виконують функції торговельних майданчиків, до яких відносяться: Інтернет - біржі, аукціони і. т.д.

Сайти використовуються для надання фінансових послуг (онлайнові платіжні системи, обмінні пункти тощо) і т. д.. Крім того, сайти необхідні при дистанційному навчанні, яке є однією з форм здобуття ви­щої освіти. Таким чином, ведення електронного бізнесу (електронної комерції) без сайту неможливе.

Що таке сайт?

Web - сайт – це набір Web-сторінок і файлів, зв'язаних між собою гіперпосиланнями. Web-сторінки або гіпертекстові документи є текстом, в якому містяться спеціальні команди, що називаються тегами (tags). Ці теги забезпечують форматування елементів сторінки і дозволяють розміщувати на ній графічні об'єкти, малюнки, гіперпосилання і т.д.

Web-сторінки створюються за допомогою спеціальної мови HTML. HTML або HyperTextMarkup Language є мовою розмітки гіпертексту, розмітка здійснюється за допомогою тегів. Сьогодні окрім HTML застосовуються й інші мови розмітки: WML, XML.

В даний час для створення інтерактивних сайтів застосовуються різні сучасні технології:, PHP, ASP, Perl, JSP, CSS, бази даних DB2, MSSQL, Oracle, Access і так далі. Сучасні сайти, як правило, керовані сайти, тобто сайти, які оснащені CMS (Системою Управління Контентом - Content Management Systems).

Керовані сайти створюються розробниками для того, щоб інформаційну підтримку і супровід сайту (наприклад, оновлення вмісту або контенту сайту) міг здійснювати сам власник сайту.