Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ШПОРИ.doc
Скачиваний:
112
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
1.02 Mб
Скачать

167.Секретаріат Ради єс

Секретаріат. Базовими договорами Євро­пейських Співтовариств передбачено допоміжну функцію Секретаріату щодо Ради. Із запровадженням Євросоюзу функції Секретаріату значно розширились, Його очолює Генеральний секретар, який на сьогодні допомагає Голові виконувати роль найвищого пред­ставника Ради у зовнішньополітичній діяльності та діяльності в галузі безпеки. Генеральний Секретар та його заступник призначаються одностайним рішен­ням Ради. Генеральний Секретар відповідає за діяльність Генерального Секретаріату та є його адміністративним головою.

Секретаріат виконує завдання Ради. В рамках Секретаріату функціонують юридична служба та 10 Генеральних Директоратів, кожний з яких е відпо­відальним за ту чи іншу галузь функціонування Ради. Система Генеральних Директоратів охоплює широку сферу діяльності та має такі підрозділи: Генеральний Директорат А: сфера діяльності - управління, персо­нал, інфраструктура, а також переклад, ведення доку­ментації та фінансування діяльності Секретаріату; Ге­неральний Директорат В: сільське господарство та рибний промисел; Генеральний Директорат С: внутрішній ринок, митний союз, промислова полі­тика, телекомунікації та інформаційний простір; Ге­неральний Директорат Г): дослідження, енергетика і транспорт; Генеральний Директорат Е: зовнішні еко­номічні відносини та єдина зовнішня політика, політика безпеки; Генеральний Директорат Р: міжшститушині відносини в рамках Свросоюзу, бюд­жетні питання та питання управління персоналом, безпосередні відносини з Єіїропарламснтом, Євро­пейським економічним та соціальним комітетом та Комітетом регіонів, інформаційна політика та засоби масової інформації; Генеральний Директорат О: еко­номічні, монетарні та фінансові питання, а також усі питання, пов'язані з європейським монетарним сою­зом; Генеральний Директорат Н: юстиція та внутрішні справи; Генеральний Директорат І: навколишнє сере­довище та захист прав споживача, цивільний захист, законодавство в галузі здоров'я; Генеральний Дирек­торат .1: економічні та соціальні зв'язки, регіональна політика, працевлаштування, соціальна політика, освіта, проблеми молоді, культура та аудіовізуальна продукція.

Для контролю за діяльністю директоратів та за­безпечення їх ефективної роботи Генеральний Секре­тар мас відвідувати засідання комітетів. У цьому йому допомагає кабінет

Юридичні аспекти діяльності Ра­ди належить до компетенції юридичної служби Секре­таріату- Юри­дична служба має п'ять відділів або груп. У сферу діяльності кожного входить особливе коло питань.

Перший відділ є відповідальним за юри­дичну підтримку діяльності Ради в галузі внутріш­нього ринку, промисловості, телекомунікації, туриз­му, енергетики, цивільного захисту, досліджень, транс'європейських зв'язків, транспорту, соціальних відносин, культури, проблем молоді, регіональної по­літики, здоров'я, навколишнього середовища, вироб­лення єдиних стандартів щодо якості продовольчих продуктів та захисту прав споживачів.

Другий відділ опікується питаннями сільського господарства, рибного промислу, економічної та мо­нетарної політики, вільного руху капіталу та питаннями діяльності Екофіну в рамках Кореперу .

Третій відділ охоплює сферу зовнішніх відносин, а також усі питання, що стосуються міжнародних угод та відносин із міжнародними організаціями.

Четвертий відділ опікується проблемами взає­мозв'язків між внутрішніми інститутами Євросоюзу, питаннями в бюджетній сфері та управлінні персона­лом.

Діяльність П'ятого відділу присвячена виключно питанням юстиції та внутрішнім справам.

До обов'язків юридичної служби належить пред­ставництво інтересів Ради у судових засіданнях, на­дання юридичних консультацій, а також аналіз норма­тивних актів Ради щодо їх форми, змісту та юридичні дії.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]