Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zagalna_voyenka.doc
Скачиваний:
113
Добавлен:
29.09.2019
Размер:
948.22 Кб
Скачать

5.Виконати на мнуг-80 операцію “Зачищення рукавів від залишків пального”.

МНУГ призначена: для перекачування пальног з цистерн в резервуари і навпаки, для прийому пального з наливних суден або наливу в них, для внутрішньоскладських перекачок, для наливу пального в автоцистерни, резервуари, тару.

Основні ТТХ

Підготовити МНУГ-80 до роботи:

- встановити МНУГ-80 на рівній площадці;

- заземлити установку, для чого забити в землю штир заземлюючого пристрою;

- перевірити рукою обертання карданного валу (вал насосу повинен обертатися вільно);

- приєднати всмоктуючий і напірний рукава до відповідних патрубків установки;

  1. - приєднати напірний рукав до патрубку зливно-наливної труби резервуару, або опустити кінець рукава в резервуар;

  2. - приєднати всмоктуючий рукав до патрубку злнвно-наливної труби резервуару, або опустити кінець рукава з прийомною сіткою в розхідний резервуар;

  3. - покласти рукава на грунт або на підставки без різких перегинів.

  4. Перед початком роботи важіль муфти щеплення встановити в положення "Включено", закрити напірний вентиль.

  5. Підготовити двигун до роботи, для чого перевірити рівень палива в баку, рівень масла в картері, наявність охолоджуючої рідини в системі охолодження, натяг паса вентилятора.

  6. Виведення на режим перекачування

  7. - відкрити вентиль випуску газоповітряної суміші з рідинно-кільцевої вакуумної ступені насосу;

  8. - включити насос, для чого важіль щеплення подати "від себе";

  9. - збільшити частоту обертання колінчатого валу двигуна до 3000 об/хв і при досягненні тиску в насосі більше 0,3 МПа (3 кг с/см2) плавно відкрити напірний вентиль насосу і вивести насос на режим перекачування;

- закрити вентиль випуску газоповітряної суміші з рідинно-кільцевої вакуумної ступені насосу.

Якщо перекачування пального проводиться через фільтр, то перед виведенням насоса на робочий режим необхідно відкрити кран випуску повітря з фільтра і закрити його при появленні пального в зливній трубці.

21

  1. Класифікація мастильних матеріалів, їх основні експлуатаційні властивості та вимоги до якості.

  2. Призначення, типові проекти та організація роботи заправних пунктів.

Стаціонарні заправні пункти (ЗП) призначені для заправлення бойових і транспортних машин при казарменному розташуванні військ. Він як правило розміщений в автопарку в.ч. з підвітряного боку від житлових та громадських будівель з дотриманням встановлених протипожежних та санітарних норм (5-30 м). ЗП будуються по типових проектах і можуть бути 3-х типів: І тип на дві заправні колонки для пального і одна заправна колонка для масла; ІІ тип – 4 і 2 відповідно; ІІІ тип – 6 і 4 відповідно. Проекти ЗП розробляються в двох варіантах: з ручним і дистанційним керуванням колонками. Типовим для полку є ЗП ІІІ типу. Ділянка для розміщення ЗП має бути рівною, з твердим грунтом, рівень грунтових вод мінімальний. Технологічна схема ЗП повинна забезпечувати видачу 2-3-х сортів пального і масел в залежності від потреби в.ч.

В склад ЗП по ІІІ типу входить: 1) 12 штук резервуарів Р-20 (6 – для АБ і 6 – для ДП); 2) 4 штуки резервуарів Р-4 для масел; 3) майданчик для розміщення заправних колонок; 4) заправні колонки для пального, 6 шт., 3 шт КГС-150 для ДП і 3 шт КЭД-40-0.5 для АБ; 5) заправні колонки для мастил 4 шт КМС-10 або моделі 3155; 7) службова будівля з двома приміщеннями (пульт керування, стіл для оформленнядокументів, шафи для спецодягу, дошка документації (інструкції по техніці безпеки, заправщику, технологічна схема ЗП, виписка з наказу “Про заправні ємності техніки і таблиці застосування пального на техніці”, зразки шляхового листа та витратної відомості)). В другому приміщенні зберігаються масла і мастила видача яких не передбачається через заправні колонки. Видача масла здійснюється за допомогою КМП-10. Крім того повинна бути система захисту від блискавки і засоби пожежогасіння.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]