Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zagalna_voyenka.doc
Скачиваний:
113
Добавлен:
29.09.2019
Размер:
948.22 Кб
Скачать
  1. Призначення, загальна будова та основні технічні показники мз-66.

Призначений для заправки літальних апаратів і техніки прогрітим маслом з заміром і фільтруванням, тимчасового зберігання і транспортування. Шассі: ГАЗ-66, об’єм 800л., насос РЗ-30 (Ш-40-3)- об’ємний поршневий.

Склад: котел, масляна система (насос, трубопровід, крани, фільтр ФН, лічильник ШЖУ-10, рукава), коробка відбору потужності, нагрівна система(форсунка, паливний бак(бензин 5л, гас 20л.), котел з теплоізоляцією). всередині котла з трубою(в ній двосекційний змієвик). температура нагрівання масла 100 град.С.

2. Мета та об`єм робіт щодо інженерного обладнання території польового складу пального великої місткості.

Метою ІО ПСкП є захист особового складу, запасів ПММ, ТЗСП і автотракторної техніки, підготовка внутріскладських доріг та під’їздів, виконання робіт по маневруванню, захисту та обороні СкП.

ІО проводяться в 2 етапи:

1

  • Обладнання сховищ для розміщення пункту управління СкП, медпункту, простіших укрить для особового складу.

  • Підготовка внутріскладських доріг;

  • Обладнання котлованів для груп МР, ПММ в тарі та тех засобів;

  • Проведення робіт по захисту, обороні та маскуванню.

2

  • обладнання джерел водопостачання;

  • удосконалення укрить для особового складу, запасів ПММ, ТЗСП та техніки;

  • дообладнання та вдосконалення маскування, системи захисту та оборони СкП.

Роботи виконуються з використанням інженерної техніки особовим складом. Загальний об’єм інженерних робіт відповідає місткості СкП. Максимально використовуються природні складки місцевості.

4. Порядок прийняття рішення начальником служби пального на організацію забезпечення пмм військової частини при підготовці до бою.

Основою управління службою пального в/частини є рішення командира на бойові дії, його вказівки по організації тилу, а також рішення заступника командира по тилу на організацію тилового забезпечення.

Для забезпечення надійного і ефективного управління службою потрібно:

  • високий рівеньпрофесійної підготовки і організаторської роботи начальника служби пального, командирі автомобільних підрозділів підвозу пального, начальника складу.

  • Необхідне глибоке розуміння ними принципів забезпечення частин і підрозділів в різних видах бою, висока оперативність і організованість в роботі, дисципліна і ретельність, проявлення розумової ініціативи, вміле використання засобів звязку.

Зміст, організація і методика роботи начальника служби пального і мастильних матеріалів при підготовціі в ході бойових дій визначається обстановкою, характером поставлених задач і встановленими строками готовності служби пального полку до їх виконання.

При прийнятті рішень, постановці задач і плануванні забезпечення полку пальним в бойовій обстановці можуть застосовуватися слідуючі методи:

  • послідовної роботи,

  • паралельної роботи,

  • змішаний метод послідовної і паралельної роботи /в різних ланках служби/.

Метод послідовної роботи застосовується при довготривалих строках підготовки бою /маршу/. Суть його полягає в тому, що кожна інстанція включається в роботу після прийняття рішення вищестоящим командиром, на основі даних бойового наказу або бойового розпорядження, а також наказів і розпоряджень по тилу. Планування забезпечення пальним здійснюється після закінчення планування тилового забезпечення заступника командиром по тилу.

Методи паралельної роботи застосовуються в тому випадку, коли строки бойових дій обмежині.

По цьому методу прийняття пішень і планування забезпечення полку пальним і технічними засобами починаєтся після вироблення старшим начальником задуму бою / задум тилового забезпечення бою/ на основі відданих попередніх розпоряджень.

Основним методом є метод паралельної роботи.

Зміст роботи начальника служби пального по обох методах однаковий,проте об’єм і строки відробки окремих питань можуть відрізнятись.

Управління службою пального здійснюєтся в загальній в загальній системі управління тилом з ТПУ полку , тобто органами управління тилом з використанням систем зв’язку тилу і інших комплексів і систем управління.

Заступник командира полку по тилу, керуючись даними орієнтування ,вказівками командира по організації тилового забезпечення, даними наказу по дивізії,орієнтує начальників підлеглих служб, командира роти матеріального забезпечення і віддає їм попередні розпорядження по підготовці тілового забезпечення /по службах / бойових дій, які мають відбутися.

В ході тактико-тилового орієнтування до начальників доводится:

  • загальна обстановка і характер бойових дій, які мають відбутися;

задачі ,поставлені перед полком; вказівки командира і вищого штабу по організації тилового забезпеченнядля начальника служби пального – виділення полку ресурсів пального, кількість і строки поступлення пального і технічних засобів

3

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]