Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zagalna_voyenka.doc
Скачиваний:
113
Добавлен:
29.09.2019
Размер:
948.22 Кб
Скачать

1. Призначення, загальна будова та основні технічні показники псг-160

Перекачувальна станція ПСГ-160 призначена для:

  • перекачування пального із залізно дорожніх цистерн в резервуари складу або з резервуарів складу в залізно дорожні цистерни

  • внутрішньоскладських перекачувань

  • заповнення пальним автоцистерн

  • подачі пального до початкових насосних станцій польових магістральних трубопроводів

Загальна будова: насосне відділення перекачувальної станції розташоване між кабіною подія і кузовом автомобіля. Для доступу до органів управління з двох сторін є відкидні дверцята. Всередині насосного відділу розташовані: насос 6НГМ-7х2 з напірними і всмоктувальними засувками, коробка відбору потужності, важелі управління і контрольно-вимірювальні прилади. В кузові перекачувальної станції укладаються напірні і всмоктувальні руками, рукав зачисного пристрою та ін.обладнання. заземляючий пристрій перекачуючої станції складається з троса і костиля і розміщається в кабіні насосного відділення.

2. Організація зберігання та видачі отруйних технічних рідин на складах пального

При прийомі зберіганні та видачі ОТР особовий склад повинен бути ознайомлений під розписку з властивостями цих рідин, мірами безпеки, а також володіти прийомами надання першої допомоги. Все це викладено в наказі ЗМОНТ ЗСУ №7-1994

ОТР зберігаються і транспортуються в спеціальній тарі, резервуарах, які мають відповідну маркіровку. Їх зберігання здійснюється в тарі в сховища. До роботи з ОТР допускається обмежена кількість посадових осіб (об’являються наказом по частині після здачі заліку) На первинних документах ставиться “отрута” і зліва “ознайомлений” і підпис.

До спеціальних отруйних технічних рідин і мастил з отруйними присадами відносяться: етиленглюколь, охолоджуючі низькозамерзаючі рідини марок 40, 40М та 65, протиобледенільна рідина "Арктика", гальмівні рідини ГТЖ-22М та "Нева", тетрагідрофурфуриловий і денатурований спирт дихлоетан, чотирьоххлористий вуглець технічний, етилова рідина, етиловані бензини та інші.

3. Задача звп

4. Способи підвозу пального в бойових умовах.

Організація підвозу пального здійснюється відповідно наступних вимог:

  • за організацію підвозу відповідає старший начальник

  • в першу чергу пальне підвозиться в частини і підрозділи, які виконують головну задачу, виконують бойове завдання в першому ешелоні бойового порядку та артилерійським підрозділам, які слідують в авангарді, в загоні забезпечення руху, в голові колони головних сил

  • підвіз пального проводиться вночі невеликими колонами

За своєчасний підвіз пального в підрозділи частини відповідає начальник служби ПММ. За наявність пального відповідають командири.

Підвіз пального може організовуватися за схемами:

  1. Підвіз ПММ старшим начальником:

  2. Підвіз пального своїм транспортом

  3. Змішаний спосіб

Перший спосіб застосовується в ході здійснення маршу, під час наступу і в ході оборони підрозділів першого ешелону старшого начальника. Другий спосіб застосовується при підготовці до ведення бойових дій або маршу, в ході оборони ІІ ешелону.

Існують 3 способи дозаправлення техніки:

І спосіб – коли бойова техніка підходить до засобів заправки

ІІ спосіб – коли засоби заправлення підходять до бойової техніки

ІІІ спосіб – комбінований

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]