Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zagalna_voyenka.doc
Скачиваний:
113
Добавлен:
29.09.2019
Размер:
948.22 Кб
Скачать
  1. Вимоги до ділянки місцевості для розміщення складу пального оперативного командування.

Основні вимоги при плануванні території для будівництва є:

  • Відстань не менше 15 км від обєктів можливого ядерного нападу противника

  • Не більше 3 км від залізниці та автодороги загального призначення

  • Рельєф місцевості повинен забезпечувати умови захисту і маскування складу, а грунти невелику хімічну агресивність

  • Рівень гр. Вод мін.

  • Будиники та споруди розташувати з врахуванням напрямку пануючих вітрів

Після вибору ділянки місцевості для розташування СП складається генеральний план , що містить планування або комплекс розміщення всіх будинків і споруд, трансформаторних та інженерних комунікацій.

  1. Практичне завдання по звп.

  2. Види і форми контролю господарської діяльності у зс України.

З метою успішного здійснення господарської діяльності в/частини повинен систематично проводитися контроль за своєчасним і всебічним їх забезпеченням; законністю витрачання матеріальних і грошових засобів.

Основними завданнями контролю господарської діяльності в/частини є перевірка правильності і своєчасного виконання законів, постанов уряду України, наказів МО, його заступників та інших посадових осіб, виконання вимог статутів, положень, керівництв та інструкцій з питань ведення військового господарства, а також надання допомоги посадовим особам в керівництві військовим господарством.

По видах контроль господарської діяльності в/частини може бути попереднім і послідуючим.

Попередній контроль здійснюється кожною посадовою особою в межах наданих їй прав до підписання наказів, розпоряджень, первинних облікових документів, затвердження відповідних планів і проведення в життя рішень / запланованих заходів/ по питанням господарчої діяльності. Головна мета цього контролю — попередити незаконне і нецілеспрямоване здійснення господарських операцій, усунути можливість порушення законності у витрачанні матеріальних і грошових засобів.

Послідуючий контроль здійснюється з метою перевірки законності, цілеспрямованості і правильності вже здійснених господарських операцій. По термінам проведення він може бути плановим і позаплановим.

Плановий контроль здійснюється в терміни, передбачені Статутом внутрішньої служби Збройних Сил України, Корабельним статутом Військово-Морських Сил, положенням про військове /корабельне/ господарство Збройних Сил, настановами, керівництвами і інструкціями, а також за планами відповідних посадових осіб.

Позаплановий контроль здійснюється за рішенням відповідних посадових осіб при наявності сигналів про зловживання, про великі недоліки у діяльності служб, при надходженні скарг в/службовців, а також у інших необхідних випадках. Терміни, зміст, форма і порядок проведення позапланового контролю встановлюється посадовою особою, за рішенням якої він здійснюється.

Формами послідуючого контролю є:

— інвентаризація матеріальних засобів,

— перевірка господарської діяльності,

— документальна ревізія.

  1. Інвентаризація матеріальних засобів проводиться внутрішньою перевірочною частиною в/частини.

  2. Перевірка господарської діяльності проводиться органами управління, яким підпорядковані частини /З.У./

  3. Документальна ревізія проводиться органами управління, які безпосередньо здійснюють забезпечення частин /З.У./ Міністерства Оборони від їх підпорядкування.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]