Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zagalna_voyenka.doc
Скачиваний:
113
Добавлен:
29.09.2019
Размер:
948.22 Кб
Скачать

2.Класифікація складів і баз пального.

Склади і бази пального призначені для привозу зберігання та видачі пального, масел, змазок, спец. рідин і ТЗСП в/ч, установам і закладам ЗСУ.

ВСП класифікуються за слідуючими ознаками:

1. По призначенню:

- склади пального;

- склади ракетного палива;

- комбіновані склади перевалочні бази.

2. По типу і способу установки основного обладнання:

- стаціонарні;

- польові.

3. По степені захисту резервуарів та іншого технологічного обладнання:

- захищенні (витримують Рф0,2 МПа);

- сховані (заглублені і напівзаглублені резервуари, Рф0,2 МПа);

- наземні.

4. По підпорядкуванню:

а) стаціонарні:

- центральні;

- оперативного командування;

- флотські;

- армійські(корпусні);

- військові(зєднання, бригади, полкові, окремих батальйонів, установ і закладів);

б) польві:

- фронтові;

- корпусні;

- флотські;

- військові.

5. По місткості:

ІІІ категорія - до 10000м3;

ІІ категорія - від 10000 до 50000м3;

І категорія - понад 50000 - 100000м3.

6. По місткості сумарно з річним вантажооборотом:

Склади пального:

4 розряду - до 7000м3;

3 розряду - 7000 - 15000м3;

2 розряду - 15 - 32 тис.м3;

1 розряду - 32 - 60 тис.м3;

Бази пального:

2 розряду - 60 - 120 тис.м3;

1 розряду - 120 тис.м3;

3.Практичне завдання по звп.

4.Порядок зарахування військової частини на забезпечення пальним при її формуванні.

Забезпечення військових частин і з’єднань матеріальними засобами здійснюється за схемою:

Постачальні управління центру - ВО (Оперативне командування)Військово-морські сили – Об’єднання (флотилія) – З’єднання (військово-морська база; з’єднання) – ВЧ (корабель) – Підрозділи (бойові частини; служби) – машина.

Забезпечення пальним і технічними засобами військових частин в мирний час здійснюється за схемою:

Постачальні управління центру – Військ. Округ. (Оперативне командування)Військово-морські сили – Об’єднання (флотилія) – З’єднання (військово-морська база; з’єднання) – Склад пального – ВЧ за територ. принципом – Підрозділи – машина.

Військова частина (з’єднання) для одержання пального і технічних засобів повинна бути зарахована на постачання в постачальний орган.

Окремі військові частини з невеликою витратою пального з метою покращення забезпечення пальним можуть бути прикріплені на правах підрозділу до однієї з найближчих військових частин, яка має самостійну службу пального. В цьому випадку служба пального ОК (з’єднання) повинна врахувати потребу в пальному і технічних засобах та проводити відпуск їх військовій частині з врахуванням потреби прикріпленої до неї військової частини.

При формуванні – формування військової частини здійснюється на основі наказу (директиви) командуючого військами ОК, де вказується:

  • військова частина (з’єднання) – формувач;

  • терміни формування;

  • порядок комплектування: особовим складом, технікою, зброєю, пальним та іншими матеріальними засобами.

Щойно сформована військова частина (з’єднання) на час формування забезпечується матеріальними засобами в тому числі паливо-мастильними матеріалами і технічними засобами служби пального військовою частиною (з’єднанням) – формувачем.

На самостійне забезпечення паливо-мастильними матеріалами і технічними засобами військова частина переходить після її формування, і її забезпечення пальним проводиться службою пального ОК на основі доповіді військової частини (з’єднання) про отримання в період формування паливо-мастильних матеріалів і технічних засобів. Це донесення повинно бути завірене службою пального військової частини (з’єднання) – формувача. З відробкою плану бойової та мобілізаційної підготовки, “Річного господарського плану”, щойно сформована військова частина передає у вищестоящий орган служби пального заявку на пальне, потрібне до кінця поточного року, дані про масу заправки пального і укомплектованості технічними засобами служби.

При зарахуванні на забезпечення щойно сформованій частині встановлюються, за рахунок ліміту ОК, ліміт витрати і план поставки пального. Для одержання паливо-мастильних матеріалів і технічних засобів розпорядженням управління служби пального ОК сформована військова частина (з’єднання) прикріплюються до складу пального ОК (територіального центру забезпечення пальним).

З метою своєчасного і повного забезпечення бойової підготовки і виробничо-господарської діяльності частини в пальному, начальник служби пального військової частини повинен правильно планувати забезпечення пальним і вимагати його поставку в плануючий період.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]